Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εξαφάνιση αλά Λιαντίνη στη Μάνη- Τα σημειώματα που άφησε ο 64χρονος

Η αναφορά στον καθηγητή που είχε βρεθεί νεκρός το 2005 στον Ταΰγετο

Πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση ενός 64χρονου, από το σπίτι του στη Σαϊδόνα της Μάνης, με τα στοιχεία που έρχονται στο φως να ξυπνούν μνήμες από την ιστορία του καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη, που καθήλωσε τη χώρα για επτά χρόνια.

Τα ίχνη του 64χρονου χάθηκαν στις 18 Αυγούστου, όταν ο ίδιος έφυγε από το σπίτι του για να μεταβεί στο δάσος της Βασιλικής, όπου διατηρεί μελίσσια, και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Το όχημά του εντοπίστηκε την Παρασκευή στον δρόμο Εξωχωρίου – Δάσος Βασιλικής, την ώρα που οι δυνάμεις των ΕΜΑΚ, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, αλλά και ΓΑΙΑΣ «χτένιζαν» την περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό, ενώ συνέδραμαν και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, καθώς και drone, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένα σημάδι του άνδρα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 64χρονος, ο οποίος γνώριζε καλά την περιοχή και χαρακτηρίζεται από δικούς του ανθρώπους έμπειρος ορειβάτης και σπηλαιολόγος, είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο ζητά να μην τον αναζητήσουν σε περίπτωση που εξαφανιστεί. Βέβαια, η Αστυνομία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο παλιό είναι το συγκεκριμένο σημείωμα, επομένως αναζητά κι άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την εξαφάνισή του είναι το γεγονός ότι στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα σημειώματα, μεταξύ αυτών και ένα που έγραφε για τον καθηγητή Λιαντίνη, ο οποίος το 1998 είχε αποφασίσει να εξαφανιστεί, και τελικά εντοπίστηκε νεκρός το 2005 σε μια σπηλιά του Ταϋγέτου.

Οι έρευνες συνεχίζονται πλέον από πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμάτας, εθελοντές της ΓΑΙΑΣ, όπως και άλλων ομάδων, με τους δικούς του ανθρώπους να είναι αισιόδοξοι ότι ο άνδρας ζει. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιαντίνης ήταν πανεπιστημιακός του ΕΚΠΑ, συγγραφέας και μεταφραστής. Την 1η Ιουνίου 1998 εξαφανίστηκε αφήνοντας γράμμα στην κόρη του, στο οποίο δήλωνε πως είχε αποφασίσει «να αφανισθεί αυτοθέλητα».

Στις 6 Ιουλίου 2005, ο συγγενής του Παναγιώτης Νικολακάκος, που ήταν ο μόνος που γνώριζε το σημείο θανάτου του, οδήγησε την κόρη του Λιαντίνη στη σπηλιά όπου βρισκόταν ο σκελετός του. Αργότερα, ο αδερφός του, Γιώργος Νικολακάκος, αποκάλυψε ότι ο Λιαντίνης είχε δώσει οδηγίες για το πότε να αποκαλυφθεί η ιστορία. Οπως έγραψε στο τελευταίο γράμμα στην κόρη του, είχε προετοιμάσει αυτή τη στιγμή βήμα βήμα μια ολόκληρη ζωή.

Από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο νεκρός ήταν πράγματι ο Λιαντίνης, ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με τον λόγο και την ακριβή ημερομηνία του θανάτου του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...