Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους «τσίρκο» εξορκισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την αντίδραση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η διοργάνωση ανοιχτής θρησκευτικής εκδήλωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με εξορκισμούς και… γαβγίσματα, από την αυτοαποκαλούμενη Εκκλησία των Εθνών, που αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η «Espresso».

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Την αντίδραση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα και απεικόνιζαν υπαίθριες τελετές εξορκισμού σε εκδήλωση που διοργάνωσε αρχές Αυγούστου η Συναγωγή Εκκλησία Όλων των Εθνών, παραθρησκευτική οργάνωση με «αρχιερέα» έναν Ελληνα εντεταλμένο… Νιγηριανού ψευδοπροφήτη, που ισχυρίζεται ότι μπορεί μόνο με το άγγιγμά του να «διαγνώσει» ποιος είναι δαιμονισμένος και να κάνει εξορκισμό!

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής: «Ποιοι ήταν αυτοί, να δούμε το αίτημα που κατέθεσαν στον δήμο για να πάρουν άδεια χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιος, λοιπόν, αντιδήμαρχος έδωσε την άδεια, πόσο πλήρωσαν και σε ποιον;» «Πώς ο δήμος επέτρεψε να γίνει αυτό, ενώ είχε λάβει το μήνυμα από τους κατοίκους από την πρώτη Κυριακή;» διερωτήθηκε από την πλευρά της η ανεξάρτητη σύμβουλος Ιωάννα Σπανού.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων, ξεκαθάρισε πως καμία άδεια δεν δόθηκε στη λεγόμενη Εκκλησία των Εθνών:

«Το αίτημα ήρθε στο γραφείο μου στις 10 Αυγούστου. Ακόμα και σήμερα άδεια δεν έχει δοθεί. Το διερευνούμε με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου. Οπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να δούμε αν όντως πρόκειται για μια αναγνωρισμένη εκκλησία και αν έχει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει να διαθέτει για να παραχωρηθεί ο κοινόχρηστος χώρος».

Ηταν απόγευμα Κυριακής στις αρχές Αυγούστου, όταν οι κάτοικοι είδαν έκπληκτοι κάποιον να φωνάζει με ένταση «Get out, get out» και βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Ενας άνδρας, που αυτοαποκαλείται ο «άνθρωπος του Θεού, Χάρης», μιλούσε έντονα σε μια γυναίκα πεσμένη στο έδαφος, η οποία έλεγε διάφορα ακατάληπτα στα αγγλικά, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να… γαβγίζει! Μάλιστα, φρόντισε να έχει δίπλα του και μεταφραστή, προκειμένου ο… Σατανάς να γίνεται κατανοητός και στους Ελληνες «πιστούς» του.

Ο αυτοαποκαλούμενος «άνθρωπος του Θεού, Χάρης», κατά κόσμον Χάρης Τ., είναι ο ποιμένας της Εκκλησίας Ολων των Εθνών Θεσσαλονίκης.

Όπως λέει, έχει πάρει το «χρίσμα» του Τ. Μπ. Τζόσουα, που αυτοαποκλήθηκε προφήτης και κατάφερε να εξαπλώσει εκτός των συνόρων της Νιγηρίας την αίρεση Scoan, την οποία ίδρυσε με έδρα το Λάγκος, ιδρύοντας παράρτημα και στη νύμφη του Θερμαϊκού.

«Ολα νομίζαμε ότι τα έχουμε δει, αλλά τελικά κάναμε λάθος. Μάλλον έχουμε πολλά ακόμη να δούμε» σχολιάζει ένας κάτοικος της περιοχής.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις, που θυμίζουν… τσίρκο, έγιναν στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς επί δύο συνεχόμενες Κυριακές, στο τέλος Ιουλίου αλλά και στις αρχές Αυγούστου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...