Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το «φως» που… λύγισε τη Σκορδά

«Λύγισε» η Φαίη Σκορδά μπροστά στις κάμερες την ώρα...

Τσαγκρινού και dj Stephan αποκάλυψαν το φύλο του μωρού που περιμένουν

Γάμο και βάφτιση μαζί θέλουν να κάνουν η Ελενα...

Πυρά της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα

Τι έφταιξε ή καλύτερα ποιος έφταιξε και ηλικιωμένοι άνθρωποι...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Νέα «σφαγή» Κούγια – Λέων για τα μάτια της Ρούλας Πισπιρίγκου

Νέα κόντρα

Στη γωνία φαίνεται ότι τον περίμενε ο Αλέξης Κούγιας και, όταν ο Γρηγόρης Λέων επανεμφανίστηκε, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου χτύπησε ακαριαία σαν κόμπρα.

pispirigkou

Ο κ. Κούγιας, από τότε που ανέλαβε την κατηγορουμένη είχε ξεκαθαρίσει ότι θα τηρήσει σκληρή στάση έναντι όσων προκαταβάλλουν την τύχη της Ρούλας Πισπιρίγκου ή και σχολιάζουν την υπόθεση με τρόπο που θίγει την εντολέα του. Έτσι, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας έκανε την εμφάνισή του στον ΑΝΤ1 και υπεραμύνθηκε της αρτιότητας του πορισμάτων των ιατροδικαστών που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση σε ιδιαίτερα οξύ τόνο, με την οποία καταφέρεται εναντίον του κ. Λέων, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

σελ 8 φ1 152929131 1792109287631767 8126230652010368216 n

Η σύγκρουση Κούγια – Λέων για τα… μάτια της Ρούλας ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει και η αφορμή δόθηκε όταν έκανε ο δεύτερος comeback στην τηλεόραση και, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως σε τέτοιου είδους εγκλήματα οι ιατροδικαστές είναι εκείνοι που δίνουν τις λύσεις και τις απαντήσεις, επαναλαμβάνοντας πως «είναι επιστημονικά άρτιο το πόρισμα των ιατροδικαστών».

Επίσης, ο κ. Λέων είπε για τους ιατροδικαστές που ασχολήθηκαν με τους τρεις θανάτους πως η κατάληξη της διερεύνησης των περιστατικών είναι κοινή και επομένως δεν προκύπτει κάποιο «επιστημονικό κενό» που θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί από κάποιους. Λίγες ώρες μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του ιατροδικαστή, από το γραφείο του Αλέξη Κούγια έφευγε με ρυθμό πολυβόλου το δελτίο Τύπου με τον εξής δηκτικό τίτλο:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ».patra pispirigkou 2 1

Στη συνέχεια, σε μια παράγραφο 244 λέξεων χωρίς τελεία, ο γνωστός δικηγόρος βάλλει κατά του κ. Λέων, αναφέροντας ότι από τα ξημερώματα της νέας εβδομάδας, «για να συντηρηθεί στην επικαιρότητα η δικαστική τραγωδία της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, ένας ιδιώτης ιατροδικαστής που δεν έχει προβεί ποτέ σε επίσημη ιατροδικαστική υπηρεσία, σε άμεση ιατροδικαστική εξέταση πτώματος, χωρίς να έχει στα χέρια του τη δικογραφία, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος επίκαιρη ιατροδικαστική εξέταση στα άψυχα σώματα των τριών άτυχων κοριτσιών,

IMG 7472χωρίς να έχει γνώση της νέας δικογραφίας, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας κας Τζωρτζάτου, χωρίς να έχει υπ’ όψιν παθολογοανατομικά στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπ’ όψιν του νέου παθολοαγανατόμου από τη Θεσσαλονίκη και τα οποία με ποσοστό 90% εκρίθησαν ακατάλληλα για παθολογοανατομική επανεξέταση, τόλμησε για ακόμη μία φορά, όπως επί μήνες καθημερινά κάνει, να πλήξει άμεσα και έμμεσα το τεκμήριο αθωότητος της κας κατηγορουμένης και να εκθέσει επίσημες κορυφαίες ιατροδικαστές, όπως τις κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και τον κορυφαίο Ελληνα παθολογοανατόμο, καθηγητή Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αγαπητό».

σελ 8 φ2 5644043

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζει «έκθεση ιδεών – σενάριο» την ιατροδικαστική επανεξέταση και σημειώνει για τον κ. Λέων ότι «ισχυρίστηκε ψευδώς στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού που ενεφανίσθη ότι δήθεν αυτή η επανεξέταση είναι ισχυρότερη από τις δύο πραγματικές ιατροδικαστικές εξετάσεις των πραγματικών και ανιδιοτελών ιατροδικαστών, γιατί δήθεν έχει λάβει υπ’ όψιν και νέα στοιχεία, δημιουργώντας μία προκατάληψη της κοινής γνώμης εις βάρος της κας κατηγορουμένης».

PATRA 8

Φυσικά ο κ. Κούγιας επαναλαμβάνει ότι θα κινηθεί νομικά κατά όσων «παρανομούν, είτε είναι ιατροδικαστές, είτε είναι παθολογοανατόμοι, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι δημοσιογράφοι», κάνει γνωστό ότι θα απευθυνθεί στον Ιατρικό Σύλλογο και ζητά, παράλληλα, από τους πρώην δικηγόρους της Πισπιρίγκου να σταματήσουν τις δηλώσεις.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...