Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Έσκασε νέος ιός από το εργαστήριο του τρόμου στην Ουχάν

Δεν γνωρίζουν (λένε) κατά πόσο μπορεί να πλήξει τον άνθρωπο

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί έρευνα που δημοσιεύτηκε σε κινεζικό επιστημονικό περιοδικό, η οποία αποκαλύπτει ότι από το «εργαστήριο του τρόμου» στην Ουχάν ξεπήδησε ένας νέος ιός.

Ακόμη και οι ερευνητές που τον ανακάλυψαν δεν γνωρίζουν κατά πόσο μπορεί να πλήξει τον άνθρωπο, ούτε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που θα προκαλούσε. Αφήνουν όμως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς ο ιός, που εντοπίστηκε σε ποντικό, έχει «μακρινή συγγένεια» με ιό που συχνά πλήττει τα παιδιά.

Την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «Virologica Sinica», φέρνει στο φως η «Daily Mail», αποκαλύπτοντας ότι οι ερευνητές του εργαστηρίου Wuhan Institute of Virology στην Ουχάν, το οποίο έχει εμπλακεί στη διαμάχη για την προέλευση του κορονοϊού που προκάλεσε τον Covid-19, έδωσαν στον νέο ιό την κωδική ονομασία «LsPyV KY187». Τον εντόπισαν σε δείγματα ιστών από τρωκτικά της Κένυας, τα οποία παρέλαβαν για να αναλύσουν πιθανή ύπαρξη ασθενειών που μπορεί να μεταδώσουν στον άνθρωπο. Οι επιστήμονες έπιασαν 232 τρωκτικά σε πέντε επαρχίες στην Κένυα τον Σεπτέμβριο του 2016 και τον Μάρτιο του 2019, και έστειλαν τους ιστούς τους για ανάλυση στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.

Συνολικά 25 τρωκτικά βρέθηκαν θετικά σε παθογόνα ασθενειών που μπορεί να μεταδοθούν στον άνθρωπο και στις 24 περιπτώσεις επρόκειτο για γνωστές στην ιατρική κοινότητα ασθένειες. Εξαίρεση αποτελούσε ένας άγνωστος ιός που εντοπίστηκε σε ποντικό του είδους Lemniscomys, γνωστό και σαν «ποντίκι ζέβρα» ή «ριγέ ποντίκι χόρτου». Οι ερευνητές τον ονόμασαν «LsPyV KY187», σημειώνοντας ότι «δεν έχει στενή συγγένεια με κάποιον γνωστό ιό που να προκαλεί ασθένεια σε ζώα ή ανθρώπους». Ωστόσο σημειώνουν ότι έχει μια «μακρινή συγγένεια» με τους ιούς πολυομαϊοί, οι οποίοι συνήθως μολύνουν το αναπνευστικό σύστημα των παιδιών, προκαλώντας ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Ο νέος ιός «LsPyV KY187» και οι πολυομαϊοί «μοιάζουν μόνο κατά 60%», αναφέρουν οι ερευνητές, τονίζοντας ότι αυτό δεν τους επιτρέπει να προβλέψουν πώς δρα. «Η ικανότητά του να προκαλέσει ασθένεια στους ανθρώπους και ο δυνητικός κίνδυνος να μεταδοθεί από το ζώο στον άνθρωπο δεν είναι ξεκάθαρα» αναφέρουν οι ειδικοί του εργαστηρίου της Ουχάν στην έρευνά τους, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν νέες έρευνες «για να προσδιοριστούν».

Το εργαστήριο Wuhan Institute of Virology της Ουχάν αποκαλείται από πολλούς «εργαστήριο του τρόμου», καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο παγκόσμιας διαμάχης με το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19. Ο κορονοϊός SARS-CoV-2 εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ψαραγορά κοντά στο εργαστήριο, γεγονός που δημιούργησε υποθέσεις ότι μπορεί να ξέφυγε από το εργαστήριο. Το 2020 οι υποθέσεις αυτές απορρίφθηκαν ως θεωρίες συνωμοσίας, όμως στην πορεία απασχόλησαν ακόμη και κορυφαίες προσωπικότητες της επιστήμης, μεταξύ των οποίων και ο δρ Αντονι Φάουτσι των ΗΠΑ, ο οποίος τον Ιούνιο του 2021 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είχε ξεφύγει ο κορονοϊός από εργαστήριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...