Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Aγιοποιήθηκε από την Ιερά Σύνοδο ο Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης

Το άφθαρτο σκήνωμά του 15 χρόνια μετά την ταφή του το 1991, οι κόντρες που προκάλεσε και τα θαύματα που βίωσαν πιστοί στον τάφο του

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από τη Φθιώτιδα αλλά και από τη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή επίσημης υπογραφής -από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου- της Συνοδικής Πράξεως αγιοκατάταξης του οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Η αγιοκατάταξη του γέροντα Βησσαρίωνα ήταν ένα αίτημα χιλιάδων πιστών, το οποίο έγινε πράξη στις 14 Ιουνίου 2022. Μάλιστα, τότε οι καμπάνες σε όλους τους ναούς της Μητροπόλεως Φθιώτιδος ηχούσαν όλη μέρα χαρμόσυνα. Ο π. Βησσαρίων εκοιμήθη στα 83 του χρόνια, στις 22 Ιανουαρίου 1991, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Περίπου 15 χρόνια μετά, εξαιτίας της καθίζησης που παρουσιάστηκε στην ανατολική πλευρά του μοναστηριού, αποφασίστηκε το γκρέμισμα και η ανοικοδόμησή της με νέα στηρίγματα. Στο σημείο ήταν και ο τάφος του γέροντα, επομένως η εκταφή ήταν απαραίτητη. Oταν οι μοναχοί άνοιξαν το φέρετρο για να αφαιρέσουν τα οστά, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Διαπίστωσαν με έκδηλη συγκίνηση και έκπληξη ότι το σώμα του κάτω από το σάβανο ήταν άφθαρτο. Αυτό αποτέλεσε θαυμαστό γεγονός και η είδηση έφτασε αστραπιαία παντού.

Έπειτα από 15 χρόνια βρέθηκε το σκήνωμα αυτού του ανθρώπου σε πλήρη συνοχή, απλώς συρρικνωμένο, αφυδατωμένο. Μάλιστα, κρατούσε το Ιερό Ευαγγέλιο και δεν ήταν εύκολο να του το αποσπάσει κανείς. Και αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, δεν οφειλόταν σε πτωματική ακαμψία.

f2 82

Ο ήσυχος και φιλεύσπλαχνος παππούλης τάραξε το πανελλήνιο. Διαξιφισμοί σε τηλεοπτικά «δικαστήρια», εντάσεις μεταξύ πιστών και απίστων και χιλιάδες να συρρέουν στο μοναστήρι για να δουν με τα μάτια τους την Αλήθεια, το θαύμα. Δεκάδες δημοσιογράφοι, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ σκαρφάλωναν για ένα καλό πλάνο και ανέλυαν όλες τις υποθέσεις. Επιστήμονες προσπαθούσαν να δώσουν μια λογική εξήγηση, αλλά δεν υπήρχε.

Ο λαός της τοπικής Εκκλησίας, βέβαια, θεωρούσε τον π. Βησσαρίωνα άγιο πολύ πριν από την ανακομιδή. Μάλιστα, οι πιστοί πήγαιναν συνέχεια στον μακαριστό μητροπολίτη Νικόλαο και του έλεγαν χαρακτηριστικά: «Εδώ είχαμε έναν άγιο πνευματικό, έναν άγιο εξομολόγο». Και του μαρτυρούσαν διάφορα θαυμαστά γεγονότα που είχαν βιώσει οι ίδιοι ή δικά τους πρόσωπα. Ακόμη, πολλοί πιστοί πήγαιναν στον τάφο του αφιερώματα, σαν να τα πρόσφεραν σε άγιο.

Παράλληλα, αξίζει να θυμίσουμε ότι ο διεθνώς αείμνηστος καταξιωμένος ιατροδικαστής Παναγιώτης Γιαμαρέλος είχε χαρακτηρίσει το συμβάν «Μέγα μυστήριο». Χαρακτηριστικά, είχε πει ότι μόλις αντίκρισε το σώμα του γέροντα, συγκλονίστηκε. «Hταν σαν να ήθελε να σου μιλήσει» περιέγραφε με σθένος, ενώ τόνιζε πως 50 χρόνια σε αυτόν τον χώρο δεν είχε αντικρίσει ξανά κάτι αντίστοιχο.

«Είδαμε έναν νεκρό με φυσιογνωμία αγία» είχε υπογραμμίσει και καλούσε τους πιστούς να περιμένουν δυο τρία χρόνια, αλλά «αν αυτός ο χρόνος δείξει ότι το σκήνωμα παραμένει άθικτο, τότε 10.000.000 Eλληνες πρέπει να πάρουμε μία λαμπάδα και να αναφωνήσουμε: “Εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε!”. Πρόκειται περί θαύματος, περί αγίου. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε 50 ή 100 χρόνια». Επιπλέον, επέμενε συγκλονισμένος πως το χρώμα του ήταν χρώμα ζωντανού και όχι πεθαμένου. Σήμερα, περισσότερα από 15 χρόνια μετά, το σώμα παραμένει το ίδιο άφθαρτο και συνεχίζει να ευωδιάζει. Αδιαμφισβήτητα, αυτό και μόνο το γεγονός είναι αρκετό για να δικαιολογήσει την αγιοκατάταξή του και να εξαλείψει κάθε αμφιβολία.

Η υπογραφή της Συνοδικής Πράξεως αγιοκατάταξης είναι κάτι που προβλέπεται. Ωστόσο, αυτό που έκανε τη χθεσινή μέρα ξεχωριστή ήταν το γεγονός ότι παρέστησαν εκατοντάδες πιστοί, τόσο από τη Μητρόπολη Φθιώτιδος, όπου έζησε και μόνασε ο άγιος, όσο και από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, από όπου καταγόταν. Οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους και με δάκρυα στα μάτια ευχαριστούσαν τους Αρχιερείς και τον Πατριάρχη που τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την ειδική ευλογημένη τελετή και να είναι παρόντες σε ένα ιστορικό γεγονός της Ορθοδοξίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...