Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Ληστής και ΥΙΟΙ Α.Ε. – Απειλές, ενδοοικογενειακή βία και απαγωγή του μεγαλύτερου αγοριού

Συνεργάτης του διαβόητου «διαρρήκτη της ντουλάπας» βρίσκεται σε δικαστικό πόλεμο με τη μητέρα των παιδιών του

Ξεχωριστό κεφάλαιο στα εγκληματολογικά χρονικά είχε γράψει η αιματηρή ληστεία με θύμα μια 66χρονη, στο Παλαιό Φάληρο, τον Απρίλιο του 2017, από τέσσερις κακοποιούς που ο ένας σκοτώθηκε κατά τη διαφυγή πέφτοντας από μπαλκόνι, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού, όπου είχε… αφοδεύσει από τον φόβο του!

Οι άλλοι δύο είχαν συλληφθεί χάρη στον γιο της γυναίκας, που είδε τη ληστεία από κάμερα ασφαλείας και ειδοποίησε την Αστυνομία, και είναι πλέον ελεύθεροι. Μάλιστα, ο ένας διεκδικεί την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών του από την πρώην σύντροφό του και μητέρα τους.

Ο σεσημασμένος ληστής, που είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, καθώς δεν δίσταζε να επιτίθεται σε ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους, είναι ένας 40χρονος Αρμένιος που, αφού πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή, διεκδικεί κατόπιν εορτής να αναλάβει την επιμέλεια των δύο παιδιών, ηλικίας 11 και 16 ετών. Χθες εξετάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητά να μετακομίσουν τα δύο παιδιά στο σπίτι του, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, απαιτεί την ανάθεση της επιμέλειας των ανηλίκων και μάλιστα ζητά από την πρώην σύντροφό του να του δίνει… διατροφή 40 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί!

Από την πλευρά της η γυναίκα προσέφυγε και αυτή σε βάρος του πρώην συντρόφου της, καθώς φοβάται για την τύχη των παιδιών της. Μάλιστα, καταγγέλλει πως ο ίδιος ο 40χρονος της είχε αναγγείλει πως σκοπός του είναι πατέρας και γιοι να γίνουν οι καλύτεροι… ληστές! Στο δικόγραφο, με το οποίο ζητά από τον δικαστή να απορριφθεί η αίτηση του πρώην συντρόφου της να πάρει την επιμέλεια των παιδιών τους, η γυναίκα αναφέρει:

«Μετά την αποφυλάκισή του δεν τον δέχτηκα να επιστρέψει στην οικία μας, φοβούμενη ότι λόγω της διάπραξης κατ’ εξακολούθηση ληστειών δεν θα σταματούσε την παράνομη και εγκληματική δράση του, φοβούμενη για τη ζωή των παιδιών μας και για τυχόν εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις. Και μάλιστα μου έλεγε “είμαι τυχερός που έχω γιους, μόλις μεγαλώσουν θα γίνουμε οι καλύτεροι ληστές, επειδή θα είμαστε πατέρας και γιοι”…»!

Φ4 δικηγορος Βασιλικη Τζωρζατου

Η γυναίκα καταγγέλλει τον 40χρονο πρώην σύντροφό της με καταγωγή από την Αρμενία, πως είχε δείξει «δείγματα γραφής» κατά τα προηγούμενα χρόνια, με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και με την απαγωγή του μεγαλύτερου παιδιού τους, όταν η ίδια ήταν έγκυος στο δεύτερο. Είναι συγκλονιστικά όσα περιγράφει στην «Espresso» για το ποιον του σεσημασμένου κακοποιού η δικηγόρος της γυναίκας, Βασιλική Τζωρτζάτου:

«Πρόκειται ίσως για μια μοναδική περίπτωση διεκδίκησης επιμέλειας τέκνων από πατέρα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για ληστείες, ενώ η μητέρα εργάζεται τίμια συντηρώντας τα ανήλικα τέκνα της, στη διατροφή των οποίων δεν συνέβαλε ο πατέρας. Ο πατέρας έχει επιδείξει ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά προς τη μητέρα των χωρίς γάμο παιδιών τους. Στο παρελθόν είχε κλείσει τη μητέρα των παιδιών του στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και, αφού της απήγαγε τον γιο τους, μετά την ελευθέρωσε και μετά την πάροδο ενός χρονικού διαστήματος απήγαγε εκ νέου το τέκνο τους και το επέστρεψε μετά την υποβολή μήνυσης».

Εξάλλου, τα παιδιά του πρώην -πλέον- ζευγαριού φαίνεται ότι υπήρξαν μάρτυρες της εξευτελιστικής και απαξιωτικής στάσης του 40χρονου σε βάρος της μητέρας τους, με τα ανυπεράσπιστα αγόρια να βάζουν τα κλάματα… Μάλιστα, η βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της πρώην συντρόφου του συνεχίστηκε και μετά την αποφυλάκισή του.

«Αφού για δεύτερη φορά φυλακίστηκε για ληστεία, όταν αποφυλακίστηκε άρχισε να ενοχλεί και να απειλεί τη μητέρα των παιδιών του. Οταν του υπέβαλε μήνυση, όταν πήγε να την πνίξει κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με τα τέκνα του και χάρη στην παρέμβαση του μεγάλου γιου της και ξυπόλητη απέδρασε και μετέβη στο Α.Τ., όπου υπέβαλε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, έκτοτε άρχισε την προσπάθειά του αναλάβει την επιμέλεια των τέκνων τους, τα οποία -όπως έλεγε- του ήταν… χρήσιμα!» περιγράφει η δικηγόρος της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αρμένιος κακοποιός μπορεί να έγινε γνωστός στο πανελλήνιο στην αιματηρή ληστεία στο Παλαιό Φάληρο, αλλά έχει και άλλες καταδίκες για διάφορα αδικήματα. Τον Μάιο του 2012 είχε συλληφθεί μαζί με συνεργούς του για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα και την Πρωτομαγιά του 2014 για απλή σωματική βλάβη και αντιποίηση κατά συναυτουργία.

Το αξιοπερίεργο είναι πως, παρά το βαρύ ποινικό του μητρώο, κατάφερε να βρει δουλειά σε γνωστή εταιρία επίπλων ως βοηθός στη συναρμολόγησή τους, πράγμα που του επιτρέπει να μπαίνει στα σπίτια των αγοραστών και να τα «χαρτογραφεί»! Εύλογα, λοιπόν, γεννάται ανησυχία αν ισχύει η καταγγελία της πρώην συντρόφου του, που φοβάται ότι ο 40χρονος θα συνεχίσει την εγκληματική του δράση, «στρατολογώντας» μάλιστα τα ίδια του τα παιδιά ως συνεργούς!

«Αυτή η υπόθεση μου δημιουργεί μία έντονη ανησυχία για το μέλλον των παιδιών σε περίπτωση ανάθεσης της επιμέλειας στον πατέρα και την τεράστια ευθύνη που φέρω σαν δικηγόρος σε περίπτωση πιθανής παραβατικής συμπεριφοράς των τέκνων τους στο μέλλον» αναφέρει στην «Espresso» η δικηγόρος της μητέρας των παιδιών Βασιλική Τζωρτζάτου.

Ο δικαστής αναμένεται να εκδώσει σήμερα την προσωρινή διαταγή για το αν τα παιδιά θα μετακομίσουν στον καταδικασμένο ως «κατ’ επάγγελμα» ληστή ή θα παραμείνουν με τη μητέρα τους.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΡΥΨΩΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο κακοποιός που είχε βρει την τέλεια κρυψώνα στην ντουλάπα παρέμεινε εκεί για 14 ώρες, ενώ τουλάχιστον 50 αστυνομικοί διάφορων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της έρευνας, περνούσαν από το σημείο χωρίς να τον εντοπίσουν.

Όταν όμως βγήκε, απείλησε με όπλο τους ενοίκους και κατάφερε να διαφύγει, αφήνοντας πίσω του τα… περιττώματά του. Τότε, το περιστατικό είχε χαρακτηριστεί ως «φιάσκο» της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον Μάρτιο του 2018, και αφού ο 39χρονος είχε ακρωτηριαστεί σε κάτω άκρο από τροχαίο συνελήφθη μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα, κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 54χρονου αρτοποιού – εισοδηματία στον Νέο Κόσμο. Τον βασάνιζαν προκειμένου να τους υποδείξει την κρύπτη όπου είχε μετρητά και χρυσές λίρες, σύμφωνα με τις διαδόσεις της οικονομικής του επιφάνειας. Οι δράστες, τελικά, έφυγαν άπραγοι, έχοντας όμως σκοτώσει πρώτα το θύμα τους, με την Αστυνομία να βρίσκει στο δάπεδο της κουζίνας μια κρύπτη με 69.300 ευρώ, κοσμήματα και 239 λίρες.

Όμως στις 5 Απριλίου 2018 το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας έστειλε στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής τα αποτελέσματα της εξέτασης γενετικού υλικού του 39χρονου Ελληνα δράστη. Και τότε, όπως αποδείχθηκε, το DNA του ταυτοποιήθηκε με τα περιττώματα του «ληστή της ντουλάπας».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...