Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Ηταν εκεί, παρά το απαγορευτικό

Η Χρ. Μαραγκόζη πήγε τελικά να αποχαιρετήσει τον Αντώνη Βαρδή

Δεν θα σου επιτραπεί η είσοδος αύριο, μην έρθεις άδικα… διεμήνυσε προχθές το βράδυ η Καλλιστώ με προσωπικό μήνυμά της στο inbox του facebook στη Χριστίνα Μαραγκόζη. Ομως η τραγουδίστρια, που επί δέκα χρόνια ήταν σύζυγος του συνθέτη και τραγουδιστή, έδειξε πως δεν «μασάει» από… απαγορευτικά. Αυτή η «ηλεκτρονική» διαμάχη με την κόρη του Αντώνη Βαρδή στάθηκε αρκετή, ώστε όλοι όσοι βρέθηκαν στο τελευταίο «αντίο» στον συνθέτη να περιμένουν πως η κόντρα θα συνεχιστεί και κατά πρόσωπο. Ηταν όμως τόσο μεγάλη η θλίψη, που δεν υπήρξε κάποιο παραλειπόμενο, εκτός ίσως από το γεγονός ότι η Χριστίνα Μαραγκόζη στεκόταν απομακρυσμένη από τους στενούς συγγενείς. Αλλωστε, ένα 24ωρο νωρίτερα είχε εκφράσει τη θλίψη της με μήνυμα στον τοίχο του λογαριασμού της στο facebook, όπου αποκάλυψε (στο κοινό) και το prive μήνυμα της Καλλιστώς.

«Μόλις πήρα αυτό το μήνυμα και η θλίψη μου είναι μεγάλη! Δηλαδή, απαγορεύεται να αποχαιρετήσω τον άνθρωπο που αγάπησα και παντρεύτηκα και έζησα μαζί του δέκα χρόνια; Πόσο λυπάμαι!!!». Και βέβαια, την επόμενη μέρα το πρωί έφτασε από τους πρώτους στην εκκλησία της Γέννησης του Χριστού, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.

Σε μακρινή απόσταση

Η Χριστίνα Μαραγκόζη, φορώντας μαύρο μίνι φόρεμα, μαύρα γυαλιά και κρατώντας ένα λουλούδι, μπήκε στον ναό και κάθισε σε μακρινή απόσταση από εκεί όπου στέκονταν οι συγγενείς του Βαρδή, αλλά και η τελευταία σύντροφός του, η Φιλοθέη. Οπως είδαμε, η τραγουδίστρια ήταν συγκινημένη (με τον δικό της βουβό τρόπο) και καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας κράτησε τις απαραίτητες… αποστάσεις από την κόρη του συνθέτη, κάτι που έκανε και η Καλλιστώ.

Οπως διαπιστώσαμε, ελάχιστοι παρευρισκόμενοι από τον καλλιτεχνικό χώρο μίλησαν μαζί της (στις εξαιρέσεις ανήκει η Βάσια Τριφύλλη, η οποία μόλις την είδε, της έσφιξε το χέρι), ενώ όλοι οι στενοί φίλοι του εκλιπόντα παρηγορούσαν τη Φιλοθέη, που βρισκόταν στο επίκεντρο της οικογένειας μαζί με τα παιδιά του συνθέτη. Η τελευταία σύντροφος του Βαρδή, επίσης ντυμένη στα μαύρα, δεν μπορούσε να κρύψει την απέραντη θλίψη της για τον χαμό του αγαπημένου της. Να αναφέρουμε ότι στην κηδεία ήταν παρούσα και η Βασιλική (ή Βάνα, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της), η πρώτη σύζυγος του Βαρδή και μητέρα των δύο παιδιών του, η οποία σε όλη τη διάρκεια της κηδείας βρισκόταν διακριτικά στο πλευρό του Γιάννη και της Καλλιστώς, δίνοντάς τους κουράγιο.

Το αντίο με το «Σ’ αγαπώ» της Βίσση από την Κύπρο

ΜΕ ΕΝΑ τραγούδι που εκείνη ερμήνευε στην αρχή της καριέρας της κι εκείνος τη συνόδευε παίζοντας κιθάρα στις εμφανίσεις τους σε μπουάτ της Πλάκας αποχαιρέτησε η Αννα Βίσση τον Αντώνη Βαρδή. Η τραγουδίστρια, σε συναυλία που έδωσε στο στάδιο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, εμφανώς συγκινημένη, τραγούδησε το «Σ’ αγαπώ» του Σταύρου Κουγιουμτζή, ενώ λίγο νωρίτερα μίλησε για τις γλυκές αναμνήσεις που έχει από τον καταξιωμένο συνθέτη.

«Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ! Μου έδινε κουράγιο, ενώ εγώ ήμουν πιτσιρίκα. Οταν έπεφταν τα φτερά μου, αυτός μου τα άνοιγε, ήταν από τους καλούς φίλους. Γεμάτος χιούμορ, αισιοδοξία για τη ζωή… Ηταν τόσο καλός μουσικός και φρόντιζα πάντα να τον κοιτάω. Μου είπε μια φορά “πρόσεξε την τονικότητά σου, νομίζω πρέπει να κόψεις το τσιγάρο”. Και το έκοψα! Θα του αφιερώσω ένα τραγουδάκι που λέγαμε τότε, τυχαίνει να είναι και το πρώτο που ηχογράφησα σε δίσκο» είπε η τραγουδίστρια on stage και ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί.

Η συγκινητική ανάρτηση του Στέλιου Πισή

ΜΕ ΜΙΑ συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook είπε «αντίο» ο Στέλιος Πισής στον Αντώνη Βαρδή. Ο 38χρονος Κύπριος συνθέτης, που έχει καθηλωθεί στο κρεβάτι αφού πάσχει από μυϊκή δυστροφία, αλλά θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και μαχητικούς μουσικούς (ακόμη και σήμερα γράφει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή), ανέβασε το τραγούδι «Για τον Στέλιο», το οποίο υπέγραψε ο Βαρδής. «Στο καλό, αγαπημένε μου φίλε Αντώνη Βαρδή! Σ’ ευχαριστώ για το υπέροχο τραγούδι που μου χάρισες! Είναι για μένα πολύτιμη κληρονομιά! Θα σε θυμάμαι πάντα!» έγραψε. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κομμάτι ο Αντώνης Βαρδής το είχε πρωτοπαρουσιάσει στη μεγάλη συναυλία «Στέλιος Πισής, 20 χρόνια δημιουργίας», τον Φεβρουάριο του 2011, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία, όπου το ερμήνευσε ο ίδιος και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. 

Η εξόδιος ακολουθία και τα τελευταία λόγια

Κρατώντας σφιχτά τον σταυρό που τον συντρόφευε τις ατελείωτες ώρες της νοσηλείας του πατέρα του στο δωμάτιο του νοσοκομείου και με τα τελευταία λόγια του -«η ψυχή δεν πεθαίνει, δεν θα πάω πουθενά, είμαι δίπλα σας»- να ηχούν ακόμη στα αυτιά του, ο Γιάννης Βαρδής, η αδελφή του Καλλιστώ και η Φιλοθέη, τελευταία σύντροφος του Αντώνη Βαρδή, συνόδευσαν χθες στην τελευταία του κατοικία τον σπουδαίο μουσικό.

Στις 11.00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό της Γέννησης του Χριστού στην Παιανία.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Η Νατάσα Θεοδωρίδου (της οποίας το τελευταίο CD με τίτλο «Σ’ αγαπώ» έχει την υπογραφή του Αντώνη Βαρδή), η Μελίνα Ασλανίδου με τα μάτια πρησμένα από το κλάμα, η Ευρυδίκη, η Ελένη Δήμου, όλες συντετριμμένες. Καλλιτέχνιδες που απογειώθηκαν ερμηνεύοντας τεράστιες επιτυχίες που τους χάρισε η αστείρευτη πένα του 66χρονου μουσικοσυνθέτη.

Στο τελευταίο αντίο με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν τον καλό τους φίλο και συνεργάτη ο Γιάννης Πάριος συνοδευόμενος από τον γιο του Χάρη Βαρθακούρη, η Κωνσταντίνα, η Ελλη Κοκκίνου, ο Αντώνης Ρέμος, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Αννα, η Πέγκυ Ζήνα με τον Γιώργο Λύρα, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Κώστας Καραφώτης, ο Γιώργος Λιανός, η Βάσια Τριφύλλη, ο Κώστας Δόξας και ο Ακης Δείξιμος (ανίψια του Αντώνη Βαρδή), η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Νίνο, ο Νίκος Βέρτης, ο Νότης Μαυρουδής, οι Σαράντης και Βασίλης Σαλέας. Πάντως οι λίγοι καλλιτέχνες που είχαν πάει προχθές για να παραστούν στην κηδεία που δεν… έγινε δεν εμφανίστηκαν ξανά. Μετά το τέλος της τελετής δεν εκφωνήθηκαν επικήδειοι λόγοι, ως είθισται, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν το επιθυμούσαν τα παιδιά του συνθέτη. Το γεγονός αυτό δυσαρέστησε κάποιους από τους παρευρισκόμενους και ειδικά εκπροσώπους από τον Δήμο Σπάτων, αλλά και μουσικούς, που ήταν στενοί συνεργάτες του Βαρδή και μάλιστα στη συνέχεια σήκωσαν και το φέρετρό του.

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα της Χαρούλας Αλεξίου

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο νεκροταφείο Παιανίας ήταν και η Χαρούλα Αλεξίου, συνοδευόμενη από τον αδερλό της Γιώργο Σαρρή. Αν και η οικογένεια είχε ζητήσει να μη σταλούν στεφάνια (και τα χρήματα να πάνε στο φιλανθρωπικό σωματείο Κοινωνική Κουζίνα Αλλος άνθρωπος, αλλά και σε μεμονωμένους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγης και σίτισης), εκείνη θέλησε να δείξει τη μεγάλη της θλίψη με ένα εντυπωσιακό στεφάνι αποτελούμενο από πολλά κόκκινα τριαντάφυλλα, που η κορδέλα του έγραφε «Αντίο, αγαπημένε μου φίλε. Χαρούλα».

Αλκίνοος Μπουνιάς
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

Διαβάστε επίσης: Ράλι για την τελευταία επιθυμία – Το παρασκήνιο – Η οικογένεια του Αντώνη Βαρδή φτιάχνει ίδρυμα για να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ταφεί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του  

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...