Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις…

Ο Γιώργος Γιαννιάς εξομολογείται ότι ποτέ δεν τον άγγιξε ο πόλεμος της μαρκίζας και αποκαλύπτει το όνειρό του για τον Βαρδή, που έμεινε όμως απραγματοποίητο

Οπως και να ‘χει, στην περίπτωσή του δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει καβαλήσει το καλάμι. Ανθρώπινος και προσγειωμένος, ο Γιώργος Γιαννιάς, που εξομολογείται ότι ονειρευόταν να συνεργαστεί κάποια στιγμή με τον αείμνηστο Αντώνη Βαρδή, δεν έχει μπει ποτέ -όπως λέει ο ίδιος- στον πόλεμο της μαρκίζας. Αλλωστε τον ίδιο τον απασχολούν άλλα, πιο ουσιώδη ζητήματα. Να λέει τραγούδια που τον εκφράζουν, αποφεύγοντας να δίνει έμφαση στα «χιτάκια» και να συνεχίσει να ζει χωρίς να γίνεται πρωτοσέλιδο σε περιοδικά για ζητήματα που δεν αφορούν τη δουλειά του. Α, εξακολουθεί να μην μπορεί να αντισταθεί τα γεμιστά της μαμάς!

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις σου στο Romeo. Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Λευτέρη Πανταζή και ποια είναι τα σχέδιά σου για τον χειμώνα;

Η συνεργασία μου με τον Λευτέρη ήταν εκπληκτική και περάσαμε πολύ όμορφα. Είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αποδείξει πως αντέχει στον χρόνο. Επιπλέον, είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που όταν είσαι δίπλα του μπορείς να μάθεις πολλά. Το φινάλε της συνεργασίας μας θα είναι στις 13 Σεπτεμβρίου. Για τον χειμώνα έχουμε στα σκαριά ένα πολύ όμορφο, χαρούμενο και αγαπημένο πρόγραμμα, με καλλιτέχνες με τους οποίους έχω συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν κι έχουμε περάσει πραγματικά πολύ δυνατές στιγμές. Νομίζω πως ο χειμώνας θα είναι μαγικός!

Δισκογραφικά, ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

Εχω ήδη βγάλει το τραγούδι «Μου φτάνει να έχω εσένα», που είναι χορευτικό και παίζει στα ραδιόφωνα.

Σε μια εποχή που η δισκογραφία στη χώρα μας δεν είναι στα φόρτε της όπως παλιά, δίνεις ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στις κινήσεις και τις επιλογές σου;

Οι κινήσεις μου ήταν πάντα προσεκτικές. Μου αρέσει να τραγουδάω και μου αρέσουν τα καλά τραγούδια. Κάθε φορά προσπαθώ να λέω τραγούδια που με εκφράζουν. Ασφαλώς, έχει τύχει να ερμηνεύσω τραγούδια που δεν ήταν απόλυτα του γούστου και του στιλ μου, αλλά αυτό έγινε για άλλους λόγους. Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία των τραγουδιών μου ήταν ερωτικές μπαλάντες και είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό.

Υπήρξαν περιπτώσεις που εναντιώθηκες στα θέλω και στην αισθητική σου, προκειμένου να παίξεις το παιχνίδι των δημόσιων σχέσεων και να πετύχεις κάτι;

Δυστυχώς, δεν ξέρω να κάνω δημόσιες σχέσεις και μάλλον δεν είμαι καλός σε αυτό το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως έχω χάσει πολλά, επειδή δεν έχω αυτό το ταλέντο. Ομως δεν έχω μάθει έτσι και συνεπώς δεν μπορώ να το καλλιεργήσω. Είμαι άνθρωπος που θέλω να νιώθω άνετα με αυτούς που συναναστρέφομαι και κυρίως με τον εαυτό μου.

Σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι αυτός του τραγουδιού, έχεις κάνει φιλίες με συναδέλφους σου;

Φιλίες από τον χώρο της μουσικής έχω κάνει πολλές, αλλά με ελάχιστους συναδέλφους νιώθω όμορφα και άνετα. Οι πραγματικοί μου φίλοι είναι στη Ρόδο και είναι ο Μανώλης και ο Δημήτρης, οι παιδικοί μου φίλοι. Γνωστούς βεβαίως, με τους οποίους περνάω καλά και χαίρομαι να βλέπω, έχω κάνει πολλούς.

Εχει τύχει να χαλάσει μια σχέση, με αφορμή τον πόλεμο της μαρκίζας;

Οχι, σε ό,τι αφορά εμένα ποτέ! Προσωπικά δεν ασχολήθηκα ποτέ με τον πόλεμο της μαρκίζας. Πάντα προσπαθούσα να αποδείξω ποιος είμαι και τι αξίζω πάνω στην πίστα. Εκεί είναι που σε κρίνει ο κόσμος. Ούτε στις ταμπέλες, ούτε στις αφίσες των δρόμων.

Πόσο εύκολα ή δύσκολα ήταν τα πρώτα σου βήματα και ποια ήταν η υποδοχή του χώρου στον νεαρό τραγουδιστή που ήρθε από τη Ρόδο στην Αθήνα; Πιστεύεις ότι οι σημερινοί νέοι που θέλουν να κάνουν καριέρα στο τραγούδι έχουν περισσότερες ευκαιρίες;

Η υποδοχή ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Ευτυχώς, είχα μαζί τους γονείς και την οικογένειά μου που ήταν πάντα μπροστά μου και δίπλα μου! Τα πρώτα χρόνια ήταν σκληρά, αλλά η επιμονή, τόσο η δική μου όσο και των δικών μου ανθρώπων, με βοήθησε να ξεπεράσω τα όποια εμπόδια. Νομίζω πως πλέον δεν υπάρχουν ουσιαστικές ευκαιρίες για τα παιδιά που ξεκινούν τώρα. Ολα έχουν γίνει μια ευθεία και σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχεί η ευκαιριακή επιτυχία. Οταν ξεκίνησα εγώ, τα πράγματα ήταν ακόμη καλά. Στην πορεία όμως η κατάσταση άρχισε να ξεθωριάζει και να χάνει τον ρομαντισμό της. Οι δισκογραφικές, ο κόσμος αλλά κι εμείς οι τραγουδιστές θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα καλά και ποιοτικά τραγούδια και φυσικά δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στα «χιτάκια»!

Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους σου, έχεις καταφέρει να κρατήσεις την ιδιωτική σου ζωή μακριά από τη δημοσιότητα. Πόσο εύκολο είναι αυτό;

Οποιος θέλει να βγάλει στη φόρα τη ζωή του, μπορεί να το προκαλέσει και να το κάνει πολύ εύκολα. Εμένα δεν μου αρέσει να ζω έτσι. Δεν είναι δύσκολο να κρατάς τη ζωή σου μακριά από τα πρωτοσέλιδα των περιοδικών και των εφημερίδων. Ολα έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα που δίνεις και με το πώς διαχειρίζεσαι την προσωπική σου ζωή.

Οταν ξεκίνησες το μουσικό ταξίδι σου, πίστευες πως θα είχες αυτή την πορεία;

Οχι, για μένα ήταν όλα ένα όνειρο. Ηλπιζα πως θα γνωρίσω από κοντά μεγάλα ονόματα, όπως ο Αντώνης Ρέμος, που τότε ξεκινούσε την καριέρα του, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα θα τους γνωρίζω και θα μιλάω μαζί τους σε φιλικό επίπεδο. Το τραγούδι είναι μια μαγική διαδρομή.

Ολα αυτά τα χρόνια που υπηρετείς το τραγούδι έχεις βάλει νερό στο κρασί σου, προκειμένου να σταθεί και να προχωρήσει μια συνεργασία;

Βέβαια, σε συνεργασίες έχω βάλει νερό στο κρασί μου. Σε τραγούδια όμως που μου έδωσαν και που δεν ήθελα να τα πω, δεν το έκανα ποτέ. Επίσης, σε κλίκες και ομάδες δεν μπήκα ποτέ. Σε συνεργασίες όμως πολλές φορές είναι απαραίτητο να νερώνουμε το κρασί μας, για να τις στηρίζουμε και να στεριώνουν.

Ακούγεται πως είσαι καλός στις μιμήσεις…

Ετσι μου λένε κι εμένα (γέλια)! Οταν ήμουν πιτσιρικάς, άκουγα τραγουδιστές από το ραδιόφωνο και προσπαθούσα να τους μιμηθώ. Τότε νόμιζα πως απλώς τραγουδούσα καλά όπως αυτοί, δεν ήξερα ότι όλο αυτό λεγόταν μίμηση. Είχα μεγάλη τρέλα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον έκανα πολύ καλά! Επίσης, έκανα τον Πλούταρχο, τον Τριαντάφυλλο και τον Μαζωνάκη. Κάποια στιγμή, σε ένα μαγαζί που τραγουδούσα, ένας συνάδελφος μου ζήτησε να κάνω τον Παπακωνσταντίνου. Το τι έγινε μέσα στο μαγαζί δεν περιγράφεται. Ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και χειροκροτούσε! Μου αρέσει όλο αυτό, είναι ωραίο, διότι κάνει τον κόσμο να περνάει καλά.

Ποιος είναι ο Γιώργος εκτός πίστας και με τι γεμίζει την καθημερινότητά του;

Εκτός πίστας φοράω φόρμες και βερμούδες, είμαι σχετικά απλός και μου αρέσουν το σπίτι και το φαγητό, ιδιαίτερα τα γεμιστά της μητέρας μου. Απλά τέλεια!

Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια, ίσως με τη γυναίκα με την οποία πορεύεστε μαζί τόσα χρόνια;

Βεβαίως! Οπως εγώ μεγάλωσα σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια, έτσι θέλω να δημιουργήσω κι εγώ. Η οικογένεια και τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη επένδυση πάνω στη Γη, είναι το Α και το Ω. Πρώτα ο Θεός και μετά η οικογένεια. Πιστεύω πολύ στον Θεό και με έχει βοηθήσει πολύ στη ζωή μου. Χωρίς την οικογένειά μου θα ήμουν κενός! Μαζί τους θέλω να μοιράζομαι τα πάντα. Οπως συμβαίνει και με τον άνθρωπό μου.

Πες μας μια στιγμή που ονειρεύεσαι να ζήσεις ως καλλιτέχνης, κάποια στιγμή, στη διάρκεια της μουσικής πορείας σου…

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο όνειρό μου δεν πρόλαβα να το πραγματοποιήσω. Αυτό ήταν να τραγουδήσω ή να πω τραγούδια μαζί με τον μεγάλο Αντώνη Βαρδή. Ηταν ο πρώτος τραγουδιστής τον οποίο μελέτησα και ίσως ο λόγος που έγινα τραγουδιστής. Δυστυχώς, θα μείνει όνειρο…

Τα talent shows και η πλάκα της Κωστάκη

Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ τραγουδιστής μιλά στην «Espresso της Κυριακής» και για το φαινόμενο των talent shows: «Στην αρχή» λέει ο Γιώργος Γιαννιάς «talent shows όπως το “Fame Story” ήταν καλά, αλλά στην πορεία χάθηκε η ουσία. Προσωπικά πιστεύω πως ο κόσμος πλέον δεν δίνει τόση σημασία. Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα με τα οποία ασχολείται καθημερινά και θέλει να ακούει καλή και αληθινή μουσική».

Επίσης απαντά στο ερώτημα τι θα έκανε αν του ζητούσαν να συμμετάσχει ως κριτής σε κάποιο talent show, όπως το «The Voice».

«Αν θεωρούσαν» λέει ο Γιώργος Γιαννιάς, «ότι μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα, μπορεί και να πήγαινα. Ομως, σε γενικές γραμμές, δεν είναι του στιλ και του χαρακτήρα μου, και το λέω επειδή δοκίμασα ήδη να εκτεθώ σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι. Η τηλεόραση έχει τη δύναμη να μεγεθύνει καταστάσεις. Οταν είσαι αληθινός και αυθόρμητος, αυτό μπορεί να βγει περίεργα προς τα έξω και να φανεί περίεργο. Είμαι επιφυλακτικός, επειδή μερικές φορές δεν ξέρεις από πού θα σου ’ρθει…»

Οσο για το ποιο ήταν το κίνητρό του για να συμμετάσχει στο «Just the 2 of us», ο δημοφιλής τραγουδιστής λέει:

«Ολα ξεκίνησαν από μια πλάκα και από τη φίλη μου τη Ράνια Κωστάκη που μου το πρότεινε, επειδή ήταν για καλό σκοπό. Δεν το είχα ξανακάνει, αλλά δέχτηκα. Στην αρχή έβλεπα κάποιες αδικίες που αφορούσαν την παρτενέρ μου και πήρα θέση, προσπάθησα να την προστατεύσω με τον τρόπο μου. Ομως, όπως σου είπα πριν, όλο αυτό βγήκε κάπως περίεργα. Ομως, δεν είχα καμία κακή πρόθεση…»

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...