Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος κατηγορεί τη Χριστίνα για τον φόνο της Κατρίν

Ο Παύλος ετοιμάζει το πιο ύπουλο χτύπημα λέγοντας στον Νικηφόρο ότι η Χριστίνα σκότωσε την Κατρίν, και ο ίδιος απλώς της έδωσε άλλοθι στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».

Τα «θαύματα» από τον Σταυρό, οι χιλιάδες πιστοί και οι επίσημες καταγγελίες που μπήκαν στο… συρτάρι

Το πόρισμα της έρευνας που είχε παραγγείλει ο Ιερώνυμος για τον προϊστάμενο του Ναού Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό

Για αγυρτεία κατηγορεί η Ιερά Σύνοδος τον προϊστάμενο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού π. Δημήτριο Λουπασάκη για τα δήθεν θαύματα που επιτελούνται από τον Σταυρό που έχει και τον οποίο προσκυνούν καθημερινά χιλιάδες πιστοί.

Όπως αναφέρει γνωστή ιστοσελίδα, το 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε αναθέσει στον τότε γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής και νυν μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο να κάνει έρευνα και να ασχοληθεί με τις μαρτυρίες και τις κατηγορίες που υπήρχαν, ώστε να διαλευκανθεί η αλήθεια. Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρία χρόνια και το 2017 κατατέθηκε το πόρισμα, στο οποίο αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, βαρύτατες κατηγορίες και υπήρχε η πρόταση να διερευνηθεί από ψυχιάτρους η ικανότητα του π. Δημητρίου, μία πρόταση που προκαλεί έντονα το ενδιαφέρον όλων.

Επίσης, ο τότε γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου καλούσε την Αρχιεπισκοπή να διερευνήσει περαιτέρω τις κατηγορίες για αγυρτεία αλλά και για αλλοίωση των ιερών κανόνων, η οποία αναφέρεται με αυτόν τον τρόπο επειδή ο μακαριότατος δεν επιθυμούσε να διατυπωθεί η κατηγορία για ετεροδιδασκαλία και διαστροφή του ορθοδόξου και εκκλησιαστικού ήθους.

Παράλληλα, ζητείται να διερευνηθεί η καταγγελία για απείθεια και καταφρόνηση του οικείου επισκόπου, για προσβολή του ιερού μυστηρίου του γάμου, καθώς και για αμέλεια αναφορικά με τη φροντίδα της οικογένειάς του. Υπήρχαν, προφανώς, κατηγορίες ότι ο εν λόγω ιερέας είχε χωρίσει με την πρεσβυτέρα και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για την οικογένειά του. Παράλληλα, ακόμα κάποιες καταγγελίες που χρήζουν έρευνας ήταν η ηθική αυτουργία για υπερόριες χειροτονίες. Ο π. Δημήτριος κατηγορείται, ακόμα, για ανυπακοή και για σφετερισμό του υπουργήματος της πνευματικής πατρότητος, αλλά και για συνωμοσία, φατρία και τυρεία και δημιουργία μοναστικής αδελφότητας χωρίς άδεια της Αρχιεπισκοπής, καθώς και για μεγάλο σκανδαλισμό των πιστών.

Εξάλλου, υπήρξαν οικονομικής φύσεως καταγγελίες και ζητείτο να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η δικαστική διερεύνηση δεν έγινε ποτέ και το πόρισμα μπήκε στο συρτάρι. Άλλωστε, το γεγονός αυτό είχε καταγγείλει δημοσίως τον περασμένο Ιούνιο και ο μητροπολίτης Αργολίδος, αποκαλύπτοντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες από την Εκκλησία, αλλά όλες μπήκαν στο συρτάρι με άνωθεν εντολή.

«Δυστυχώς, κάποιοι μέσα στον χώρο της Εκκλησίας εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες των ανθρώπων και παριστάνουν τους προφήτες και τους αγίους. Οι άνθρωποι καλούνται να είναι πιο προσεκτικοί και να μη δίνουν βάση σε όποιον παριστάνει τον προφήτη» σημείωσε ο σεβασμιότατος και, χωρίς να μασάει τα λόγια του, χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος επειδή δήθεν γίνονται θαύματα.

Ακόμα, με φανερή αγανάκτηση είχε κάνει γνωστό ότι έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις και τα πορίσματά τους είναι καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν πολιτικά πρόσωπα. «Ο ιερέας αυτός πρέπει να καθαιρεθεί» είχε τονίσει ο σεβασμιότατος. Μάλιστα, γνωστή ελληνική ιστοσελίδα που ασχολείται με την επαλήθευση ειδήσεων είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο του 2018 -όταν είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν δημοσιεύματα για «θαύματα» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, όπου είχε φτάσει ο «θαυματουργός» Τίμιος Σταυρός- ότι ο «ανάπηρος» που υποτίθεται ότι περπάτησε περπατούσε και προτού… προσκυνήσει!

Επίσης, φέτος τον Απρίλιο αποδείχθηκε ότι ένας άνδρας με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είδε καμία βελτίωση μετά το άγγιγμα του «θαυματουργού Σταυρού» από τον Λουπασάκη, ενώ υπάρχει μία γυναίκα που εμφανίζεται με διαφορετικές παθήσεις κάθε φορά και μόλις προσκυνά τον Σταυρό γίνεται αμέσως καλά! Εντούτοις, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε τον π. Δημήτριο στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα της Βοιωτίας και έκειρε μοναχό ένα πνευματικό του παιδί. Βέβαια, δύο 24ωρα μετά η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο κ.Ιερώνυμος θα καταθέσει στη ΔΙΣ του Οκτωβρίου τα στοιχεία που έχει συλλέξει για την περίπτωση.

Σύμφωνα με πηγές, ο μακαριότατος θα μεταθέσει τον Λουπασάκη από τον Λυκαβηττό σε μετόχι στη Βάρη. Παρόλο, όμως, που το μετόχι ανήκει πνευματικά στην Αρχιεπισκοπή, βρίσκεται στα όρια της Μητροπόλεως Γλυφάδας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικείος ποιμενάρχης έχει εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτήν την απόφαση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα