Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τα «θαύματα» από τον Σταυρό, οι χιλιάδες πιστοί και οι επίσημες καταγγελίες που μπήκαν στο… συρτάρι

Το πόρισμα της έρευνας που είχε παραγγείλει ο Ιερώνυμος για τον προϊστάμενο του Ναού Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό

Για αγυρτεία κατηγορεί η Ιερά Σύνοδος τον προϊστάμενο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού π. Δημήτριο Λουπασάκη για τα δήθεν θαύματα που επιτελούνται από τον Σταυρό που έχει και τον οποίο προσκυνούν καθημερινά χιλιάδες πιστοί.

Όπως αναφέρει γνωστή ιστοσελίδα, το 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε αναθέσει στον τότε γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής και νυν μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο να κάνει έρευνα και να ασχοληθεί με τις μαρτυρίες και τις κατηγορίες που υπήρχαν, ώστε να διαλευκανθεί η αλήθεια. Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρία χρόνια και το 2017 κατατέθηκε το πόρισμα, στο οποίο αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, βαρύτατες κατηγορίες και υπήρχε η πρόταση να διερευνηθεί από ψυχιάτρους η ικανότητα του π. Δημητρίου, μία πρόταση που προκαλεί έντονα το ενδιαφέρον όλων.

Επίσης, ο τότε γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου καλούσε την Αρχιεπισκοπή να διερευνήσει περαιτέρω τις κατηγορίες για αγυρτεία αλλά και για αλλοίωση των ιερών κανόνων, η οποία αναφέρεται με αυτόν τον τρόπο επειδή ο μακαριότατος δεν επιθυμούσε να διατυπωθεί η κατηγορία για ετεροδιδασκαλία και διαστροφή του ορθοδόξου και εκκλησιαστικού ήθους.

για φ1 σελ 10

Παράλληλα, ζητείται να διερευνηθεί η καταγγελία για απείθεια και καταφρόνηση του οικείου επισκόπου, για προσβολή του ιερού μυστηρίου του γάμου, καθώς και για αμέλεια αναφορικά με τη φροντίδα της οικογένειάς του. Υπήρχαν, προφανώς, κατηγορίες ότι ο εν λόγω ιερέας είχε χωρίσει με την πρεσβυτέρα και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για την οικογένειά του. Παράλληλα, ακόμα κάποιες καταγγελίες που χρήζουν έρευνας ήταν η ηθική αυτουργία για υπερόριες χειροτονίες. Ο π. Δημήτριος κατηγορείται, ακόμα, για ανυπακοή και για σφετερισμό του υπουργήματος της πνευματικής πατρότητος, αλλά και για συνωμοσία, φατρία και τυρεία και δημιουργία μοναστικής αδελφότητας χωρίς άδεια της Αρχιεπισκοπής, καθώς και για μεγάλο σκανδαλισμό των πιστών.

Εξάλλου, υπήρξαν οικονομικής φύσεως καταγγελίες και ζητείτο να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η δικαστική διερεύνηση δεν έγινε ποτέ και το πόρισμα μπήκε στο συρτάρι. Άλλωστε, το γεγονός αυτό είχε καταγγείλει δημοσίως τον περασμένο Ιούνιο και ο μητροπολίτης Αργολίδος, αποκαλύπτοντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες από την Εκκλησία, αλλά όλες μπήκαν στο συρτάρι με άνωθεν εντολή.

«Δυστυχώς, κάποιοι μέσα στον χώρο της Εκκλησίας εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες των ανθρώπων και παριστάνουν τους προφήτες και τους αγίους. Οι άνθρωποι καλούνται να είναι πιο προσεκτικοί και να μη δίνουν βάση σε όποιον παριστάνει τον προφήτη» σημείωσε ο σεβασμιότατος και, χωρίς να μασάει τα λόγια του, χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος επειδή δήθεν γίνονται θαύματα.

thumbnail IMG 1003

Ακόμα, με φανερή αγανάκτηση είχε κάνει γνωστό ότι έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις και τα πορίσματά τους είναι καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν πολιτικά πρόσωπα. «Ο ιερέας αυτός πρέπει να καθαιρεθεί» είχε τονίσει ο σεβασμιότατος. Μάλιστα, γνωστή ελληνική ιστοσελίδα που ασχολείται με την επαλήθευση ειδήσεων είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο του 2018 -όταν είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν δημοσιεύματα για «θαύματα» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, όπου είχε φτάσει ο «θαυματουργός» Τίμιος Σταυρός- ότι ο «ανάπηρος» που υποτίθεται ότι περπάτησε περπατούσε και προτού… προσκυνήσει!

Επίσης, φέτος τον Απρίλιο αποδείχθηκε ότι ένας άνδρας με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είδε καμία βελτίωση μετά το άγγιγμα του «θαυματουργού Σταυρού» από τον Λουπασάκη, ενώ υπάρχει μία γυναίκα που εμφανίζεται με διαφορετικές παθήσεις κάθε φορά και μόλις προσκυνά τον Σταυρό γίνεται αμέσως καλά! Εντούτοις, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε τον π. Δημήτριο στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα της Βοιωτίας και έκειρε μοναχό ένα πνευματικό του παιδί. Βέβαια, δύο 24ωρα μετά η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο κ.Ιερώνυμος θα καταθέσει στη ΔΙΣ του Οκτωβρίου τα στοιχεία που έχει συλλέξει για την περίπτωση.

Σύμφωνα με πηγές, ο μακαριότατος θα μεταθέσει τον Λουπασάκη από τον Λυκαβηττό σε μετόχι στη Βάρη. Παρόλο, όμως, που το μετόχι ανήκει πνευματικά στην Αρχιεπισκοπή, βρίσκεται στα όρια της Μητροπόλεως Γλυφάδας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικείος ποιμενάρχης έχει εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτήν την απόφαση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...