Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Δις ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας το 2017 κρίθηκε ο Μανώλης Σοροπίδης, με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο να τού επιβάλει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης.

girl1 1

Ειδικότερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, απορρίπτοντας, μάλιστα, το αίτημα της υπεράσπισης να τού αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Όπως επεσήμανε η εισαγγελέας της έδρας, που επίσης ζήτησε την απόρριψη του εν λόγω αιτήματος, δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να προκαλέσει φόβο. Ο κατηγορούμενος, βέβαια, έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση, αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο», τόνισε η εισαγγελέας.

18692527
Ο Μανώλης Εσσατζανιάν-Σοροπίδης

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός αποδόμησε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι τον προσέγγισαν άγνωστοι, τους οποίους σε μεταγενέστερο στάδιο κατονόμασε, προκειμένου να επιτεθεί στη Δώρα Ζέμπερη, για να τη βγάλει από τη υπηρεσία της για 3-4 μήνες. «Κάποιοι ισχυρισμοί του καταργούν κάποιους άλλους. Ο κατηγορούμενος είχε μεγάλη τρικυμία εν κρανίω, ίσως λόγω ναρκωτικών», εξήγησε.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της αδικοχαμένης εφοριακού, υποστηρίζοντας πως το κίνητρο είναι η κλοπή. «Η Δώρα Ζέμπερη πρόσφατα είχε χάσει έναν καλό της φίλο, με τον οποίο τη συνέδεαν πολλά, αποφάσισε να επισκεφθεί τον τάφο του. Ακολούθησε μια διαδρομή που ακολουθούσε για μήνες. Έμελλε εκείνο το απόγευμα που τον επισκέφθηκε, να το τελευταίο απόγευμα για τη ζωή της. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν ανάμεσα στα μνήματα, της επιτέθηκε. Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες, αλλά το κίνητρο φαίνεται πως ήταν να της πάρει την τσάντα. Από αυτά που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία της επιτέθηκε και εκείνη δε θέλησε να της πάρει την τσάντα», πρόσθεσε.

«Όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος είναι αλληλοσυγκρουόμενα. Φαίνεται πως ακολούθησε πάλη μεταξύ τους. Ο κατηγορούμενος είπε -στην πιο πιθανή κατ’ εμένα εκδοχή- έπεσαν κάτω και, για να μπορέσει να απεμπλακεί, τής κατάφερε μαχαιριές. Δεκατέσσερα πλήγματα. Δεν ήταν όλα θανατηφόρα. Αυτό στην καρδιά και στους πνεύμονες ήταν. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Αυτά τα λέει ο κατηγορούμενος, γιατί μάρτυρες δεν υπήρχαν. Ο δράστης πέταξε το μαχαίρι και το πουκάμισο της σε δυο διαφορετικούς κάδους, την τσάντα της σε παρακείμενο οικόπεδο και πούλησε το κινητό της στην Ομόνοια», είπε, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως, ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, όπως πρωτοδίκως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...