Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στα Jumbo Παγκρατίου

Το υποκατάστημα συνέχισε να λειτουργεί σαν να μην τρέχει τίποτα

Μεροκάματο του τρόμου ήταν το προχθεσινό για τρεις εργαζομένους στο υποκατάστημα των Jumbo στο Παγκράτι, καθώς τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ασανσέρ.

Το νέο εργατικό ατύχημα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε εργατοϋπαλλήλους, καθώς οι υπεύθυνοι του παιχνιδάδικου συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία του σαν να μη συνέβη τίποτα. Ολα συνέβησαν στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε αποθηκευτικούς χώρους του υποκαταστήματος των Jumbo επί των οδών Φιλολάου και Εμπεδοκλέους. Εκείνη τη στιγμή οι τρεις εργαζόμενοι, ηλικίας 30 έως 40 ετών, κατέβαιναν με τον ανελκυστήρα, από το -2 στο -3 υπόγειο, όταν αυτό κατέρρευσε. Από το δυνατό τράνταγμα μέσα στο κουβούκλιο του ασανσέρ οι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία του σώματός τους και ο τρίτος στο μάτι.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που πραγματοποίησαν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των εργαζομένων από το ασανσέρ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία Λαϊκό και ΚΑΤ για νοσηλεία. Αμέσως μετά το ατύχημα στο κατάστημα έσπευσαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών, καθώς αυτό εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικά σαν να μη συνέβαινε τίποτα!

Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν πως το παιχνιδάδικο δεν έκλεισε για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ ήταν άφαντοι οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος. Για τον λόγο αυτόν μέλη του σωματείου των εμποροϋπαλλήλων συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα, «μέχρι να έρθουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί», όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο twitter. Την ίδια ώρα πελάτες του καταστήματος βγήκαν από τα Jumbo ζητώντας και αυτοί να κλείσει τώρα το κατάστημα για να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Τελικά, μετά την κινητοποίηση εργαζομένων και πελατών το υποκατάστημα έκλεισε λίγες ώρες αργότερα… «Την ίδια στιγμή που συνάδελφοι εργαζόμενοι αντί για το καθημερινό μεροκάματο βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία ύστερα από την πτώση ασανσέρ, η εργοδοσία διατηρεί το κατάστημα ανοιχτό και η Αστυνομία, που ήρθε αργοπορημένη, κάθεται προς το παρόν σούζα και δεν κλείνει τον χώρο δουλειάς. Οι συνάδελφοι των τραυματισμένων εργαζομένων είναι σοκαρισμένοι, οι πελάτες αποχωρούν, αλλά η κερδοφορία της επιχείρησης ξεπερνάει τον πόνο, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» κατήγγειλε η Γραμματεία Εμπορίου του ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά της η εταιρία Jumbo εξέδωσε ανακοίνωση, χωρίς να ρίχνει φως στις συνθήκες και στα αίτια του εργατικού ατυχήματος. «Εκπρόσωποι της εταιρίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η διοίκηση θα συμβάλει με όλους τους τρόπους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την ταχεία ανάρρωσή τους. Διενεργείται πλήρης έρευνα για να προσδιοριστούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος, και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση των Jumbo.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...