Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Jaguar των φτωχών

Το μοντέλο ΧE sports saloon στο Λονδίνο με… ταχύπλοο και μετά με ελικόπτερο

Πρεμιέρα ταινίας του Τζέιμς Μποντ θύμιζε η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου της Jaguar στο Λονδίνο. Το νέο ΧE sports saloon, που χαρακτηρίζεται το πιο σημαντικό οικογενειακό αυτοκίνητο στην ιστορία της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού διέσχισε τον Τάμεση με ταχύπλοο, έγινε δεκτό με τραγούδια από διάσημους τραγουδιστές, όπως η Εμελι Σαντέ και το συγκρότημα Kaiser Chiefs.

To νέο αυτοκίνητο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη με τιμή που θα ξεκινάει από τα 33.700 ευρώ, θα αποτελέσει τη βρετανική απάντηση στη σειρά 3 της γερμανικής BMW. Είναι ξεκάθαρο ότι η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία έχει ποντάρει πολλά στην επιτυχία αυτού του οικογενειακού αυτοκινήτου. Εξάλλου είναι αποτέλεσμα επένδυσης που ανήλθε στα 4.380.000.000 ευρώ και η οποία δημιούργησε περισσότερες από 3.000 νέες θέσεις εργασίας.

Για να τονιστεί η βρετανική καταγωγή του νέου «μωρού» της Jaguar οι διοικούντες, αντί να επιλέξουν την πιο low cost λύση της παρουσίασής του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα στο Παρίσι, αποφάσισαν να το παρουσιάσουν πρώτη φορά παγκοσμίως στη βρετανική πρωτεύουσα. Το μοντέλο παρουσιάστηκε στην κορυφαία του έκδοση, την XE S, η οποία αν διαβαστεί ανάποδα παραπέμπει στο ιδιαίτερο σεξαπίλ που διαθέτει αυτό το αυτοκίνητο, αν και οικογενειακό. Αυτό επιτυγχάνεται από τον ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχεδιασμό του που το κάνει να δείχνει ότι κινείται ακόμα κι όταν είναι σε στάση, αλλά και από τον 3λιτρο, 6βάλβιδο κινητήρα του που είναι ο ίδιος με όλα τα σπορ αυτοκίνητα της σειράς F-Type.

Αμέτρητοι VIP

Το επίκεντρο των λαμπερών εορτασμών ήταν το εκθεσιακό κέντρο Earls Court, όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 3.000 VIP καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων πολλές διασημότητες. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η ηθοποιός Τζον Χάνα που καλούσε επί σκηνής τους διάφορους καλλιτέχνες, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους προσέδωσαν ακόμα πιο γιορτινό χαρακτήρα στο event. Εκτός από τους διάσημους Εμελι Σαντέ και Kaiser Chiefs, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το Βασιλικό Μπαλέτο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Το Earls Count επιλέχθηκε ως χώρος επειδή συνδέεται ιστορικά με τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς εκεί έχουν γίνει παρουσιάσεις 14 μοντέλων της Jaguar από το 1935. Ενα βίντεο που προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη εξιστόρησε ολόκληρο το μεγαλειώδες ταξίδι του νέου μοντέλου, από το εργοστάσιο στο Σόλιχαλ μέχρι τον εκθεσιακό χώρο. Στο τελευταίο κομμάτι αυτού του ταξιδιού, που ήταν η διαδρομή πάνω στη γέφυρα Battersea, το XE συνοδευόταν από δύο περιπολικά μοντέλα Mark II Jaguar του 1960, ενώ πάνω στη σκηνή έξι κατασκευαστικά ρομπότ δημιούργησαν κάτι σαν τιμητικό άγημα γύρω από το αυτοκίνητο, τη στιγμή που αυτό αποκαλύφθηκε τελικά στο κοινό.

Η σχεδιάστρια Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ, ο προπονητής της Τσέλσι Ζοσέ Μουρίνιο και ο τραγουδιστής των AC/DC Μπράιαν Τζόνσον ήταν μερικοί από τους καλεσμένους που καταχειροκρότησαν ενθουσιασμένοι την παρουσίαση-υπερπαραγωγή.

Κατερίνα Νικολοπούλου

r3434t3t3 5 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...