Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Έξι ένστολοι φρουρούν το άδειο εξοχικό του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Φυλάνε» τα ντουβάρια

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» φαίνεται ότι ισχύει για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έχει βάλει όχι έναν ούτε δύο, αλλά έξι αστυνομικούς να φυλάνε το κλειστό εξοχικό του στη Μάνη, ενώ την ίδια ώρα δεν βγαίνουν οι βάρδιες των αστυνομικών τμημάτων και έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα στη Λακωνία.

Το εξοχικό του κ. Θεοδωρικάκου δεν κατοικείται αυτό το διάστημα, αλλά η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαθέσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου αστυνομικούς να φυλάνε την κατοικία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προφανώς για την αποτροπή διαρρήξεων.

Οι αστυνομικοί αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά πάνω από 15 χιλιόμετρα για να φρουρούν το σπίτι του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η εγκληματικότητα στη Λακωνία λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη κραυγαλέα αστυνόμευση σπιτιού, μετά τα παρατράγουδα με τη φύλαξη του σπιτιού του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, δημιουργώντας εκ νέου πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση.

Το ζήτημα ανέδειξε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας πως είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί η απόφαση για τη φύλαξη χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση του αστυνομικού προσωπικού και των αστυνομικών υπηρεσιών.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η 24ωρη φύλαξη της οικίας, η οποία βρίσκεται σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, δεν σχεδιάστηκε σωστά, μεταξύ άλλων και για τους εξής λόγους:

«1. Η απόσταση της εν λόγω κατοικίας από το Α.Τ. Αρεόπολης, το οποίο είναι αρμόδιο για την αστυνόμευση της τοπικής κοινότητας, είναι 15 χιλιόμετρα. Η αμέσως κοντινότερη υπηρεσία είναι το Α.Τ. Γυθείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, ενώ η έδρα της Δ.Α. Λακωνίας είναι σε απόσταση 64 χιλιομέτρων. Σε όλες αυτές τις αποστάσεις να τονίσουμε την ύπαρξη απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στον νομό Λακωνίας, που δυσχεραίνει τη μετάβαση από και προς τον στόχο.

2. Δεν υφίσταται έξωθεν της κατοικίας αλεξίσφαιρη σκοπιά με τα παρελκόμενα εφόδια (ασύρματος, υποπολυβόλο, πυροσβεστήρας, φαρμακείο) και οι εκτελούντες σε διατεταγμένη υπηρεσία αστυνομικοί ευρίσκονται μέσα σε υπηρεσιακά οχήματα ασφαλείας με πολιτική περιβολή.

3. Οι συνάδελφοι της φρουράς στερούνται τουαλέτα και νερό για τις σωματικές ανάγκες τους. Επιπροσθέτως», αναφέρεται στην επιστολή της ένωσης, «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το αρμόδιο Α.Τ. Αρεόπολης, που είναι στον τομέα ευθύνης του ο ευπαθής στόχος, έχει παρούσα δύναμη 10 μάχιμων αστυνομικών, με την οποία θα πρέπει να στελεχώσει τις βάρδιες του αξιωματικού υπηρεσίας, τυχόν εποχούμενων περιπολιών, της φρούρησης του ευπαθή στόχου, συγκρότηση διμοιρίας υποστήριξης Δ.Α. Λακωνίας, αλλά και τη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων, λήψη κανονικών αδειών κ.ά.».

Για τους λόγους αυτούς η ένωση προτείνει «την άρση της 24ωρης φύλαξης της εξοχικής οικίας και την αντικατάσταση με το μέτρο της συνεχούς επιτήρησης, με εκπονημένο σχέδιο από την προϊσταμένη Δ.Α. Λακωνίας».

Την επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας δημοσιοποίησε η τοπική εφημερίδα «Λακωνικός Τύπος», εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν έχει απαντήσει γιατί πρέπει να φυλάσσεται ένα άδειο σπίτι, ενώ την ίδια ώρα «μένουν απροστάτευτοι οι πολίτες της περιοχής στο πλευρό των οποίων πρέπει να είμαστε», όπως τονίζει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...