Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Συνέχεια στην ιερή κόντρα για το παρεκκλήσι Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό

Ο π. Λουπασάκης έστειλε μήνυμα από άμβωνος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Εμείς θα είμαστε εδώ»

Συνεχίζεται η ιερή κόντρα μεταξύ Αρχιεπισκοπής και παρεκκλησίου Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, με τον π. Δημήτριο Λουπασάκη να έχει σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και να στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για αντιδράσεις από τους πιστούς.

Ύστερα από τη συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και έκανε γνωστό ότι ο προϊστάμενος και οι μοναχοί των Αγίων Ισιδώρων θα πρέπει εντός πέντε ημερών να έχουν φύγει από τον Λυκαβηττό, ήρθε η απάντηση του π. Δημητρίου Λουπασάκη από άμβωνος.

Στο προχθεσινό του κήρυγμα, κατά τη θεία λειτουργία δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τους Αγίους Ισιδώρους, τονίζοντας πως θα είναι πάντα εκεί. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος του παρεκκλησίου αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και μίλησε για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, κατά την οποία άγει και ο ίδιος τα ονομαστήριά του, τόνισε: «Ενα τεράστιο και μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, ένα τεράστιο συγγνώμη. Ο Θεός να σας έχει πάντοτε καλά. Πάντα θα είμαστε μαζί στους Αγίους Ισιδώρους, στον λόφο του Λυκαβηττού. Εμείς θα είμαστε εδώ να λειτουργούμε σεμνά, απλά και ταπεινά».

φ3 5696766

Παράλληλα, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στον Αρχιεπίσκοπο, υπογράμμισε ότι λαμβάνει χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης από πιστούς που εκφράζουν τη στήριξη και την αγάπη τους. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι θέλει με αυτόν τον τρόπο να κάνει γνωστό στον μακαριότατο ότι αν επιμένει να κάνει πράξη όσα μέχρι τώρα αναφέρει θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από πολύ κόσμο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα έχουμε μία αντίστοιχη περίπτωση με τη Μονή Εσφιγμένου στο Αγιον Ορος.

Από τη μία η επίσημη Εκκλησία που θα προσπαθεί να «διώξει» τους μοναχούς από το εκκλησάκι του Λυκαβηττού και από την άλλοι αυτοί που θα έχουν κάνει κατάληψη και απέξω χιλιάδες κόσμου να τους περιφρουρούν. Επίσης, ο π. Δημήτριος σε άλλο σημείο του λόγου του υπογράμμισε ότι «όποιος ψάχνει την αλήθεια θα τη βρει. Θα βρίσκεται κάπου δεξιά ή αριστερά, αλλά είναι ωραίο να ψάχνεις για να βρεις την αλήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται αρκετά ενοχλημένος από τις προχθεσινές δηλώσεις και όσοι τον γνωρίζουν καλά ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι «αναίμακτα». Θα επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις και με τον δικό του τρόπο θα καταφέρει στο τέλος να πετύχει τον σκοπό του και να στείλει τον π. Δημήτριο και τους μοναχούς στο μοναστήρι στη Βάρη. Εξάλλου, ο μακαριότατος έκανε ξεκάθαρη τη θέση του στη συνέντευξη που παραχώρησε, αφού, μιλώντας για τον π. Δημήτριο, έκανε λόγο για αλαζονεία.

Ωστόσο, είναι διατεθειμένος να δείξει το πατρικό του ενδιαφέρον και την αγάπη του, και γι’ αυτό τους πρότεινε να μεταφερθούν σε κανονικό μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής με νόμο και παρακολούθηση, όπου θα έχουν κανόνες και θα πειθαρχούν κάπου. Αναφορικά με τον «θαυματουργό» σταυρό ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι, επειδή δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του, θα μπει σε μία προθήκη στη μονή όπου θα πάνε, και όποιος θα θέλει θα μπορεί να προσκυνάει. Να θυμίσουμε ότι το θέμα με το εκκλησάκι στον Λυκαβηττό έχει πάρει έκταση τους τελευταίους μήνες ύστερα από δηλώσεις του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ότι ο π. Δημήτριος είναι αγύρτης και εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...