Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Ουρές πιστών στο εκκλησάκι των «θαυμάτων» για να ευχηθούν στον Δημήτριο Λουπασάκη

Φωνή λαού!

Λειτούργησε κανονικά στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, αδιαφορώντας για το τελεσίγραφο του Αρχιεπισκόπου να μεταφερθεί σε μοναστήρι στη Βάρη. Χθες το πρωί βρέθηκαν στο ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό εκατοντάδες πιστοί, για να τιμήσουν τον άγιο Δημήτριο και να ευχηθούν χρόνια πολλά στον ιερέα, ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή.

Οι προσκυνητές θέλησαν με κάθε τρόπο να δείξουν στον π. Δημήτριο ότι είναι στο πλευρό του με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν. Άλλωστε, φαίνεται να λήγει και η προθεσμία που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον π. Δημήτριο και τους μοναχούς που μένουν στους Αγίους Ισιδώρους, για να αποφασίσουν αν θα μεταφερθούν σε μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής στη Βάρη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε ότι ο π. Δημήτριος έχει μια αλαζονεία και σημείωσε ότι «πολλοί άνθρωποι που πονάνε πήγαν εκεί και έρχονται εδώ απογοητευμένοι. Είναι φαινόμενο που ήρθε και θα φύγει.

f12 1

Η Εκκλησία έδωσε εντολή στον άγιο Λαρίσης, τότε αρχιμανδρίτη, και έκανε μια έρευνα πολύ καλή και τον παραπέμπει στα δικαστήρια». Ακόμη, υπογράμμισε ότι κάλεσε τον ιερέα και τα παιδιά που έχει κοντά του και τους μίλησε με πατρικό ενδιαφέρον και αγάπη. Στην ερώτηση αναφορικά με τον π. Δημήτριο που ισχυρίζεται ότι η θεραπεία βρίσκεται σε έναν Σταυρό που ανήκει προσωπικά σε αυτόν και όχι στην Εκκλησία, ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε τα εξής:

«Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κ.τ.λ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου» και συμπλήρωσε ότι «δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του Σταυρού. Θα μπει σε μια προθήκη στη μονή που θα πάνε και όποιος θέλει θα μπορεί να προσκυνάει». Ο π. Δημήτριος, όμως, όχι μόνο δεν έφυγε από τον Λυκαβηττό, αλλά, όπως γίνεται γνωστό, καθημερινά συρρέουν άνθρωποι κάθε ηλικίας για να του δώσουν κουράγιο και δύναμη.

Σύμφωνα με συγκεκριμένα δημοσιεύματα, κατά τη χθεσινή εορτή πιστοί φαίνεται να φωνάζουν απευθυνόμενοι προς τον ιερέα ότι είναι ο άγιος Δημήτριος του Λυκαβηττού. Ίσως και για αυτόν τον λόγο ο π. Δημήτριος -στηριζόμενος στην αγάπη του κόσμου- αρνείται να υπακούσει στις εντολές του ποιμενάρχη του και αδιαφορεί για την έκταση που έχει λάβει το ζήτημα και έχει απασχολήσει ακόμη και τη ΔΙΣ της Εκκλησίας.

f 13

Μάλιστα, ο ιερέας πριν από τρεις μέρες σε κήρυγμά του έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να φύγει από τους Αγίους Ισιδώρους σηκώνοντας το «λάβαρο» της δικής του Επανάστασης. Παρόλο που είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά μόνο τον Αρχιεπίσκοπο, αρκετοί αρχιερείς δηλώνουν ενοχλημένοι από αυτήν την κατάσταση και τάσσονται σιωπηρά στο πλευρό του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε δημόσια τον π. Δημήτριο για ψευδοθαύματα και εκμετάλλευση των πονεμένων, χαρακτηρίζοντάς τον αγύρτη.

Την ίδια ώρα ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος απευθύνει έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να μην απομακρυνθεί από τους Αγίους Ισιδώρους ο π. Δημήτριος. Σε επιστολή του επισημαίνει ότι η απόφαση δεν πλήττει τον διωκόμενο εφημέριο, αλλά τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών οι οποίοι καταφεύγουν καθημερινώς στον Λυκαβηττό. Επίσης, κάνει γνωστό ότι ο ίδιος έχει επισκεφτεί τον χώρο τρεις φορές ως προσκυνητής και έχει θαυμάσει την ευσέβεια και την ταπείνωση του ιερέα. Επισημαίνει, δε, ότι, εάν δεν υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, πρόκειται για κατάφωρη αδικία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...