Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Η πέμπτη επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε οινοποιείο στα δυόμισι χρόνια της προεδρίας της

Λίγο κρασί, λίγο αμπέλι και το αγόρι μου

«Οινοποιεία όλης της χώρας φορέστε τα καλά σας», έρχεται η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δεν υπάρχει ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας που να μην έχει συνδυαστεί με… κρασοκατάνυξη!

Το ίδιο συνέβη και αυτή τη φορά, αφού πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη πέρασε ένα ειδυλλιακό απόγευμα στους απέραντους αμπελώνες του Κτήματος Γεροβασιλείου, το οποίο είναι, φυσικά, «χάρμα οφθαλμών και γεύσης».

IMG 6188

«Υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και τιμή στο κτήμα μας την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος και η ομάδα της ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο και στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου και γευμάτισαν μαζί με την οικογένεια Γεροβασιλείου» υπογραμμίζει η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Κτήμα Γεροβασιλείου. Πλέον ο έρωτας της Προέδρου της Δημοκρατίας για το κρασί δεν μπορεί να κρυφτεί. Εμμονή, θα λέγαμε, καθώς είναι η πέμπτη επίσκεψη που κάνει σε οινοποιείο στη διάρκεια των δυόμισι ετών προεδρίας της. Το τελευταίο ήταν αυτό στο Κτήμα Γεροβασιλείου, που βρίσκεται στην Επανομή, νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται, φυσικά, για ένα «μαγικό αμπέλι», με κρασιά που όμοιά του δύσκολα βρίσκεις. Η «μερακλού» Πρόεδρος το ξέρει αυτό πολύ καλά και γι’ αυτό και το προτίμησε. Το «τουρ στα οινοποιεία» ξεκίνησε με το που ανέλαβε η Πρόεδρος, τον Ιούνιο του 2020, όταν επισκέφτηκε μετά βαΐων και κλάδων το οινοποιείο Κίκονες στη Θράκη. Στους Κίκονες ο σύντροφός της Παύλος Κοτσώνης, ο οποίος τη συνοδεύει παντού και είναι η σκιά της, είχε ενθουσιαστεί τόσο, που έτρεχε πάνω κάτω χαρούμενος και τη φωτογράφιζε την ώρα που τσούγκριζε τα ποτήρια με το θρακιώτικο κρασάκι.

Στο οινοποιείο Κτήμα τέχνη Οίνου στο πλάι ο σύντροφός της Παύλος Κοτσώνης

Λίγο κρασί, λίγο αμπέλι και το αγόρι μου, δηλαδή, για την Πρόεδρο. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκλεισε το πρόγραμμα επισκέψεών της στην πόλη της Δράμας με κρασάκι, φυσικά, στο Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι, ένα από τα καλά οινοποιεία του νομού που παράγουν τα φημισμένα και εκλεκτής ποιότητας δραμινά κρασιά. Τον Φεβρουάριο του 2022, το ταξίδι στα Γιάννενα πάλι κατέληξε σε οινοποιείο, αυτή τη φορά στα κρασιά Αβέρωφ. Τότε με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα επισκέφτηκαν το οινοποιείο Αβέρωφ και δοκίμασαν οίνους.

Λίγο αργότερα, τον Μάιο του ’22, όταν πεθύμησε ξανά «οίνο που ευφραίνει τις καρδιές», πήγε στο Κτήμα κυρ-Γιάννη, στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, στο οινοποιείο του Γιάννη και του γιου του, Στέλιου Μπουτάρη.

Στο οινοποιείο του Μπουτάρη

Τι να έκαναν οι άνθρωποι, την ξενάγησαν στα αμπέλια. Το πρόγραμμά της στα οινοποιεία περιλαμβάνει πάντοτε και γεύμα πλάι στους αμπελώνες. Μικρή η ζωή, σκέφτεται η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, γιατί να μην τη ζούμε όσο γίνεται καλύτερα; Αλλωστε, με τέτοια διαλείμματα αναψυχής παρέα με τον σύντροφό της και την κουστωδία των συνεργατών ευφραίνονται οι καρδιές όλων τους… Οι συνεργάτες, δε, με τα ποτήρια κρασί στο χέρι, όπως είπαν φίλοι της στήλης που τους είδαν, ατένιζαν ευτυχισμένοι τους υπέροχους αμπελώνες Γεροβασιλείου και τα μυαλά τους ταξίδευαν στην ευδαιμονία, εκείνη που κάποτε τραγούδησε εύστοχα ο Τώνης Μαρούδας:

«Εγώ θα κόψω το κρασί
για σένα αγάπη μου χρυσή
εγώ θα κόψω το κρασί
για σένα μόνο.
Aφού στα χείλη σου τα δυο
μπορώ αχόρταγα να πιω
απ’ το κρασί που μόλις πίνω
ξανανιώνω»!

Με τον σύντροφό της σε παλιότερη επίσκεψη στους Κίκονες
Με τον σύντροφό της σε παλιότερη επίσκεψη στους «Κίκονες»

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...