Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Κλοντιάνα Τσέλο: Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πατέρα του παιδιού της

Η Τσέλο, ο Αλβανός πρέσβης και ο... ΟΤΕ

Με το παραλήρημα της ζωγράφου Κλοντιάνα Τσέλο ήρθαν χθες αντιμέτωποι οι τακτικοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αφού η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πατέρα του παιδιού της απέρριψε όλους τους δικηγόρους που της διορίστηκαν και προχώρησε σε σειρά αιτημάτων και ενστάσεων εκπροσωπώντας τον εαυτό της!

Αρχικά η 50χρονη εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, με το δικαστήριο να διακόπτει για να της διορίσει συνήγορο. Αντικρίζοντάς τον η κατηγορούμενη τον απέρριψε και το δικαστήριο διέκοψε ξανά για να της διορίσει δεύτερο συνήγορο, τον οποίο επίσης απέρριψε. «Θέλω να πάρετε την αλβανική πρεσβεία να με στηρίξει! Θέλω να καλέστε τον Αλβανό πρέσβη να έρθει στο δικαστήριο, να με στηρίξει η χώρα μου. Επικαλούμαι την παρουσία του Αλβανού πρέσβη στο δικαστήριο προς υπεράσπισή μου. Των δικαιωμάτων μου. Τα ανθρώπινα δικαιώματά μου, τη σύμβαση του ΟΤΕ (σ.σ.: εννοούσε ΟΗΕ)» φώναξε η κατηγορουμένη, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα ως μη νόμιμο.

«Έχω δικαίωμα να ζητήσω αλλαγή έδρας; Σωστά; Ζητάω να αλλάξετε! Κυρίως τον εισαγγελέα, γιατί φυσιογνωμικά μου θυμίζει κάποιον γνωστό του φερόμενου ως θύματός μου στην υπόθεση» είπε η Κλοντιάνα Τσέλο, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα λόγω αοριστίας.

για φ1 3

Λίγο αργότερα ζήτησε να ελεγχθούν οι ταυτότητες δικηγόρων και θύματος, λέγοντας ότι είναι πλαστές. «Ενσταση, κύριε πρόεδρε! Ζητάω να ελεγχθεί ο συνήγορος του θύματος που μίλησε για το αν μπορεί να ασκεί το επάγγελμα. Εχω και δεύτερη ένσταση, να ελεγχθούν τα στοιχεία της ταυτότητας του φερόμενου ως θύματος, που ίσως την έβγαλε με κύκλωμα αστυνομικών στον Ασπρόπυργο που έβγαζαν ταυτότητες με ονόματα πεθαμένων» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σας το παιδί μου! Να δω αν ζει! Διαφορετικά θα αποχωρήσω και θα με δικάσετε ερήμην! Θα με δικάσετε σε θάνατο, αλλά θα το διαλέξω μόνη μου, μέσω απεργίας πείνας που σας δήλωσα στην υπεύθυνη δήλωσή μου. Ζήτω την τηλεοπτική κάλυψη! Εχω αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη, γιατί η περίπτωση αυτή αποτελεί πληγή για την κοινωνία! Επειδή είμαι σε απεργία πείνας πάνω από 20 μέρες, διατηρούμαι με αλατόνερο και ζαχαρόνερο για να ακουστεί η ακλόνητη αλήθεια της ζωής μου και της κόρης μου».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε το θύμα της 50χρονης, ο οφθαλμίατρος Γιώργος Νέος, ο οποίος περιέγραψε τη σχέση με την κατηγορουμένη και το παιδί τους. «Οταν γεννήθηκε το παιδί, επειδή η μητέρα δεν είχε χωρίσει, πήρε το όνομα του τότε συζύγου της. Εγινε δικαστήριο και αρχές του 2013 με τεστ DNA αποδείχτηκε ότι το παιδί είναι δικό μου, ενώ στη συνέχεια έδωσα και το όνομά μου, και έγινε οικειοθελής αναγνώριση. Ηταν πολύ μικρό όσο έμενε μαζί της. Το αναλάμβαναν οικιακές βοηθοί, που δεν μιλούσαν ελληνικά. Δεν είχε άμεση επαφή με τη μητέρα. Επειδή η μητέρα ήταν ένα ιδιαίτερα εριστικό και βίαιο άτομο, δημιουργούσε επεισόδια με τους πάντες. Χειροδικούσε επίσης. Οταν ερχόταν σε μένα, επειδή είχα αυτές τις εικόνες, αν διαφωνούσαμε, έπαιρνε ένα μαχαίρι και μας απειλούσε» είπε.

Ενα άτομο «εγωπαθές, χειριστικό και με ωραιοπάθεια» περιέγραψε στη συνέχεια στο δικαστήριο ο οφθαλμίατρος την Κλοντιάνα Τσέλο. «Ο δικηγόρος της ερχόταν στη δουλειά μου κάθε μέρα και μου έλεγε: “Πάρε το παιδί να το σώσεις”. Η μητέρα ερχόταν και απειλούσε στη δουλειά μου ότι θα αφήσει το παιδί εκεί. Αποκορύφωμα της συμπεριφοράς ήταν τον Μάρτιο του 2013, που άφησε το παιδί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και είπε: “Κρατείστε το εσείς, δεν μπορώ να το μεγαλώσω”» περιέγραψε ο μάρτυρας. Για το επίμαχο βράδυ της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν.

«Πλησιάζοντας προς την πολυκατοικία με το παιδί, τη βλέπω στο ένα χέρι να κρατάει το κινητό και στο άλλο ένα τσαντάκι. Οταν μας είδε, έβαλε το κινητό στο τσαντάκι. Πλησιάζουμε στην γκαραζόπορτα και ανοίγω με το τηλεκοντρόλ την πόρτα.  Η κατηγορουμένη έρχεται στο παράθυρό μου και άρχισε να λέει στο παιδί “Βγες έξω”. Βγήκαμε όλοι από το αυτοκίνητο. Πέρασαν κάτι συμμαθητές της μικρής από τον δρόμο και πήγε να τους μιλήσει. “Μελίνα, κάτσε να δεις τη μητέρα σου” της είπα. Τότε η κατηγορούμενη μου λέει: “Ακου εδώ, καρ@@@, το παιδί δεν θα κάνει ό,τι θέλεις εσύ”. Ατάραχη έβγαλε ένα περίστροφο από το τσαντάκι, λες κι έβγαζε μια χτένα, και με πυροβόλησε. Εγώ πίστευα ότι ήταν ψεύτικο το όπλο. Σκέφτηκα να προσπαθήσω να την αφοπλίσω, αλλά αυτή συνέχισε να πυροβολεί. Αισθάνθηκα ζαλάδα και αδυναμία. Σταμάτησε να πυροβολεί, θυμωμένη επειδή με έβλεπε ζωντανό ακόμα, έπιασε το όπλο και άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι. Κινήθηκα να πάω προς τον τοίχο αιμόφυρτος. Κάθισα κάτω, αλλά εκείνη πήρε μια πέτρα και άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι και το πρόσωπο με την πέτρα» είπε.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως το παιδί τους ήταν μπροστά σε όλα το συμβάν και θα μπορούσε να κινδυνεύσει. «Το παιδί μόλις άκουσε τον πυροβολισμό, έτρεξε εκεί που ήμασταν και φώναζε: “Μη, μαμά! Σε παρακαλώ άφησέ τον”. Ηταν σε όλο το περιστατικό δίπλα. Η μικρή έτρεξε και χτυπούσε τα κουδούνια. Μου έλεγε: “Μπαμπά, σε παρακαλώ μην πεθάνεις ακόμα”. Θεωρώ ότι το παιδί κινδύνευσε, γιατί βρέθηκαν σφαίρες σε πολλά σημεία. Θα μπορούσε να εξοστρακιστεί κάποια και να το χτυπήσει» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...