Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Θα «καταπιεί» τα κύματα για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Με συνοδεία κολυμβητές, ναυαγοσώστη και γιατρό θα βρίσκεται στο νερό περίπου δέκα ώρες για να εκπληρώσει το τάμα του

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τον χρυσό μας παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, που προετοιμάζεται για το σπουδαίο του εγχείρημα, να κολυμπήσει από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη, προκειμένου να εκπληρώσει το δικό του τάμα.

«Εχω κάνει τάμα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, στον Πανορμίτη στη Σύμη, για να κολυμπήσω έως εκεί αφενός για να τον τιμήσω και αφετέρου για να ξεπεράσω τους φόβους που είχα από μικρό παιδί. Θέλω να δείξω ότι οι αθλητές με αναπηρία έχουν μεγάλες δυνατότητες. Δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους αρτιμελείς αθλητές και όποτε έχουν την ευκαιρία μπορούν να δείξουν τις ικανότητές τους» ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» και πρόσθεσε: «Θα ξεκινήσω από την παραλία Κάτω Πέτρες, στη Ρόδο, και αφού κολυμπήσω, θα φτάσω στο λιμάνι, μπροστά από την είσοδο του μοναστηριού του Πανορμίτη. Η διαδρομή αυτή έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6 Νοεμβρίου. Δεν γνωρίζω εκ των προτέρων πόση ώρα ακριβώς θα κάνω, επειδή οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες».

t2

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν επικρατεί μπουνάτσα και είναι ήρεμα τα νερά υπολογίζεται ότι θα κολυμπήσει την απόσταση των 20 μιλίων σε περίπου 10 ώρες. «Θα με συνοδεύουν πάνω από δέκα βάρκες, με γιατρό και ναυαγοσώστη, ενώ σε όλη τη διαδρομή θα κολυμπάνε δίπλα μου και άλλοι άνθρωποι, προσφέροντάς μου ενθάρρυνση και δύναμη. Δεν θα καλύψουν όλη την απόσταση, αλλά ο καθένας από αυτούς θα κολυμπά μαζί μου κάποια μέτρα. Δεν πρόκειται για αγώνα, αλλά για μια προσπάθεια προκειμένου να τιμήσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στον Πανορμίτη» επισημαίνει και προσθέτει: «Ηθελα εδώ και πολύ καιρό να διανύσω μια μεγάλη απόσταση στη θάλασσα. Συζητώντας με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστο Διακογεωργίου, του εκμυστηρεύτηκα το όνειρό μου και αυτός από την πλευρά του μου πρότεινε να κολυμπήσω την απόσταση ανάμεσα
σε Ρόδο και Σύμη. Ετσι, λοιπόν, αφού συγκέντρωσα τις πληροφορίες για το μοναστήρι του Αρχαγγέλου, επέλεξα να καλύψω αυτή τη διαδρομή».

t3

Οπως λέει: «Με συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός πως τα μπουκάλια, ταξιδεύοντας από διάφορα μέρη της γης, όταν είναι για καλό σκοπό και ζητάνε τη βοήθεια του Αρχάγγελου Μιχαήλ, καταλήγουν στον Πανορμίτη. Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το μοναστήρι ήταν φέτος στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν κολυμπήσαμε δοκιμαστικά μαζί με την ομάδα που θα με ακολουθήσει στις 6 Νοεμβρίου από τη Ρόδο στον Πανορμίτη. Δεν μπορούν να βγουν από μέσα μου οι λέξεις για να σας περιγράψω πώς ένιωσα εκείνη τη στιγμή! Αντικρίζοντας την εικόνα του Αρχαγγέλου είχα χάσει τα λόγια μου. Συγκλονίστηκα από την εικόνα του και μόνο! Με όσους ανθρώπους από εκείνα τα μέρη έχω μιλήσει, όλοι μου έδωσαν την εξής συμβουλή: “Πίστεψε στον Πανορμίτη και αυτός θα σε αφήσει να τερματίσεις”. Αυτό που λέω σε όλους είναι να μου επιτρέψουν ο Θεός και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να κολυμπήσω και να φτάσω στο μοναστήρι. Μόλις πατήσω στη στεριά, αμέσως θα κατευθυνθώ στο μοναστήρι, θα προσκυνήσω την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και θα του αφήσω το χρυσό μετάλλιό μου, που είχα κερδίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, στο Μεξικό. Η διάκριση αυτή σε εκείνο το πρωτάθλημα είχε επιτευχθεί, αφότου είχα αναρρώσει από έναν σοβαρό τραυματισμό. Χάρη στην πίστη και στις προσευχές μου ο Θεός με έκανε καλά. Με βοήθησε να ξαναπερπατήσω, πήρα μέρος στους αγώνες και πέτυχα τον στόχο μου».

«Πιστεύω πολύ στον Θεό και προσεύχομαι συνεχώς στους αγίους» υπογραμμίζει ο χρυσός παραολυμπιονίκης, ενώ αναφέρει και τα εξής: «Από μικρό παιδί έμαθα χάρη στην οικογένειά μου να πιστεύω στον Θεό, στην Παναγία και στους αγίους. Είμαστε όλοι μας απλοί άνθρωποι. Και η δυνατότητα που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι όταν ξυπνάμε να λέμε “Δόξα σοι ο Θεός” και να προσευχόμαστε για να πάει καλά η ημέρα μας. Επισκέπτομαι συχνά το Αγιον Ορος και τις Ιερές Μονές Φιλοθέου, στο κελί του Αρχαγγέλου στις Καρυές κ.α. Στο Αγιον Ορος βρίσκεται και ο πνευματικός μου πατέρας. Η πλέον αγαπημένη μου ρήση είναι το “αγάπα τον πλησίον σου”. Δεν έχω τη δυνατότητα και δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω το πρότυπο ενός αγίου. Εκτιμώ τον γέροντα Παΐσιο και τον π. Ιάκωβο Τσαλίκη, από την Εύβοια, και προσεύχομαι σε αυτούς, ενώ τόσο ο γιος όσο και η κόρη μου είναι ταμένοι στον Αρχάγγελο Γαβριήλ και στον Αγιο Ραφαήλ» σημειώνει ο κ. Ταϊγανίδης.

t4
«ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΚΥΛΩΝ-ΟΔΗΓΩΝ»

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του Δήμου Ελλησπόντου. Στην έως τώρα αθλητική του διαδρομή στις πισίνες έχει κατακτήσει δέκα παραολυμπιακά μετάλλια, ενώ έχει καταρρίψει δεκαέξι παγκόσμια ρεκόρ.

Η ενεργός συμμετοχή του κ. Χαράλαμπου Ταϊγανίδη σε αγώνες έληξε το 2021 στο Τόκιο. Από εδώ και πέρα, όμως, σκοπεύει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του, ώστε να βρει τρόπους για να βοηθά όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη. Οπως λέει: «Το εγχείρημά μου να κολυμπήσω έως τον Πανορμίτη αποσκοπεί στο να συγκεντρώσουμε χρήματα, ώστε να μπορέσουμε να αγοράσουμε σκύλους-οδηγούς, που θα συνοδεύουν και θα βοηθάνε τους
ολικά τυφλούς ανθρώπους – ενήλικες και παιδιά». Και προσθέτει: «Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να βγουν στην κοινωνία, να δραστηριοποιηθούν και να παλέψουν για τη ζωή τους. Πρέπει να κρατάμε την πίστη μας και, εφόσον ξυπνάμε κάθε ημέρα, στεκόμαστε στα πόδια μας και νιώθουμε δυνατοί, τότε να λέμε “Δόξα σοι ο Θεός” και να προχωράμε με δύναμ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...