Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026

Αυτός, αυτή και τα μυστήρια – Η κατάθεση της συντρόφου του δολοφονημένου...

Σε κομβικό σημείο βρίσκονται οι έρευνες της Aστυνομίας για την εξιχνίαση της απαγωγής και της στυγερής δολοφονίας στη Νέα Πέραμο, καθώς μετά και την κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου Μ.Β. στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, έχουν αρχίσει

«Λύγισε» η Σκορδά ακούγοντας τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη να μιλάει για την...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη ήταν καλεσμένη της εκπομπής «Buongiorno»...

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το...

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Κέιτ Μίντλετον για καρκίνο: «Υπάρχουν στιγμές φόβου και εξάντλησης»

Η Κέιτ Μίντλετον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έστειλε το δικό της μήνυμα σε όσους παλεύουν καθώς το πέρασε και η ίδια και γνωρίζει καλά πώς νιώθει κάποιος που νοσεί.

Υπόθεση Παίδων: Ο 14χρονος που φέρεται ότι βίασε τον 7χρονο δεν έχει δεχτεί επίσκεψη από τον Ιούλιο

«Αγρίμι» στο Παίδων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς φαίνεται πως η καταγγελία του 7χρονου για σεξουαλική κακοποίηση άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τις δομές φιλοξενίας παιδιών που έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια για δεκάδες ανθρώπινες ψυχές.

Οι καταγγελίες που έρχονται κατά ριπάς στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν τις χρόνιες και δομικές παθογένειες του κράτους πρόνοιας στη χώρα. Κυρίως, όμως, αποδεικνύουν την εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνουν παιδικές ψυχές, οι οποίες καλούνται να γνωρίσουν με τόσο βίαιο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της ενήλικης ζωής.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε χθες γνωστό πως υπάρχουν στο σύνολο 74 παιδιά με εισαγγελικές παραγγελίες στα νοσοκομεία, όταν πριν από λίγα χρόνια ο αριθμός αυτός έφτανε τα 340.

Η έκταση της εγκατάλειψης αυτών των παιδιών, τα οποία φαίνεται πως στοιβάζονται αβοήθητα σε δομές, χωρίς καμία πρόβλεψη για ψυχολογική στήριξη, αποδεικνύεται από το βίντεο που απεικονίζει τον 14χρονο, φερόμενο ως δράστη, να συνομιλεί με την ψυχολόγο.

«Δεν μου αρέσει να με κουτσομπολεύουν» ακούγεται να λέει ο 14χρονος. «Για το τι έχεις κάνει λέμε» ακούγονται να λένε οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. «Δεν το έχω κάνει, γι’ αυτό σας λέω να μη μιλάτε. Διώξτε με από εδώ, δεν θέλω την ψυχολόγο» απαντά ο έφηβος. «Ηρέμησε, άκουσέ με. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό κάθε μέρα. Ούτε να κλειδωνόμαστε εδώ τόσες ώρες» συνεχίζει ο γεμάτος ένταση διάλογος.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ χειρότερα, καθώς, όπως τόνισαν αυτόπτες μάρτυρες, δεν έχουν δει ποτέ συγγενείς να επισκέπτονται αυτό το 14χρονο αγόρι, που βρίσκεται παρατημένο μέσα στο νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο.

«Το παιδί αυτό έχει εγκαύματα και θα έπρεπε να έχει φύγει από εδώ από καιρό, αλλά δεν βρίσκεται δομή να το πάρει. Οσο καιρό είμαι εδώ, δεν έχω δει κανέναν να έρχεται να το βλέπει. Είναι ένα παιδί το οποίο φέρει εγκαύματα στο πρόσωπό του, το οποίο φαίνεται μερικές φορές ότι θέλει να παίξει με τα άλλα παιδιά, άλλες φορές εξαγριώνεται και φωνάζει, άλλες φορές χτυπάει» λένε για τον 14χρονο, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

Για το ζήτημα των δομών τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε πως στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» υπάρχουν 37 παιδιά, τα οποία είναι για προνοιακές μονάδες. «Μεταφέρουν λοιμώξεις. Είναι ομάδες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίει το περιβάλλον. Δεν υπάρχουν ειδικοί για να τους βοηθήσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε πως «τα παιδιά αυτά πρέπει άμεσα να φεύγουν για προνοιακές μονάδες. Το έχουμε ζητήσει. Συναντάμε τοίχο. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να αυξήσει τις θέσεις φιλοξενίας για να βάλει αυτά τα παιδιά μέσα. Χρειάζεται πρόσληψη προσωπικού. Εχουμε επισημάνει ότι τέτοια περιστατικά θα συμβούν και δεν εισακουστήκαμε».

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρόκειται για την κατά 20 χρόνια νεότερη σύζυγο Έλληνα ηθοποιού

Η κυρία της φωτογραφίας είναι σύζυγος γνωστού ηθοποιού της...

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Γιάννης Βούρος: Το χιουμοριστικό βίντεο με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Βούρος πέρασε χρόνο με τα παιδιά του και γύρισαν και ένα αστείο βιντεάκι.

Δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα – Έχασε τη μητέρα της

Πολύ δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα. Το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας στον χώρο του ενδύματος, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και της ιδιαίτερης πατρίδας του Καλαμάτας, έχασε τη μητέρα του Ευγενία