Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Υπόθεση Παίδων: Ο 14χρονος που φέρεται ότι βίασε τον 7χρονο δεν έχει δεχτεί επίσκεψη από τον Ιούλιο

«Αγρίμι» στο Παίδων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς φαίνεται πως η καταγγελία του 7χρονου για σεξουαλική κακοποίηση άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τις δομές φιλοξενίας παιδιών που έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια για δεκάδες ανθρώπινες ψυχές.

Οι καταγγελίες που έρχονται κατά ριπάς στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν τις χρόνιες και δομικές παθογένειες του κράτους πρόνοιας στη χώρα. Κυρίως, όμως, αποδεικνύουν την εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνουν παιδικές ψυχές, οι οποίες καλούνται να γνωρίσουν με τόσο βίαιο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της ενήλικης ζωής.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε χθες γνωστό πως υπάρχουν στο σύνολο 74 παιδιά με εισαγγελικές παραγγελίες στα νοσοκομεία, όταν πριν από λίγα χρόνια ο αριθμός αυτός έφτανε τα 340.

Η έκταση της εγκατάλειψης αυτών των παιδιών, τα οποία φαίνεται πως στοιβάζονται αβοήθητα σε δομές, χωρίς καμία πρόβλεψη για ψυχολογική στήριξη, αποδεικνύεται από το βίντεο που απεικονίζει τον 14χρονο, φερόμενο ως δράστη, να συνομιλεί με την ψυχολόγο.

«Δεν μου αρέσει να με κουτσομπολεύουν» ακούγεται να λέει ο 14χρονος. «Για το τι έχεις κάνει λέμε» ακούγονται να λένε οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. «Δεν το έχω κάνει, γι’ αυτό σας λέω να μη μιλάτε. Διώξτε με από εδώ, δεν θέλω την ψυχολόγο» απαντά ο έφηβος. «Ηρέμησε, άκουσέ με. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό κάθε μέρα. Ούτε να κλειδωνόμαστε εδώ τόσες ώρες» συνεχίζει ο γεμάτος ένταση διάλογος.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ χειρότερα, καθώς, όπως τόνισαν αυτόπτες μάρτυρες, δεν έχουν δει ποτέ συγγενείς να επισκέπτονται αυτό το 14χρονο αγόρι, που βρίσκεται παρατημένο μέσα στο νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο.

«Το παιδί αυτό έχει εγκαύματα και θα έπρεπε να έχει φύγει από εδώ από καιρό, αλλά δεν βρίσκεται δομή να το πάρει. Οσο καιρό είμαι εδώ, δεν έχω δει κανέναν να έρχεται να το βλέπει. Είναι ένα παιδί το οποίο φέρει εγκαύματα στο πρόσωπό του, το οποίο φαίνεται μερικές φορές ότι θέλει να παίξει με τα άλλα παιδιά, άλλες φορές εξαγριώνεται και φωνάζει, άλλες φορές χτυπάει» λένε για τον 14χρονο, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

Για το ζήτημα των δομών τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε πως στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» υπάρχουν 37 παιδιά, τα οποία είναι για προνοιακές μονάδες. «Μεταφέρουν λοιμώξεις. Είναι ομάδες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίει το περιβάλλον. Δεν υπάρχουν ειδικοί για να τους βοηθήσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε πως «τα παιδιά αυτά πρέπει άμεσα να φεύγουν για προνοιακές μονάδες. Το έχουμε ζητήσει. Συναντάμε τοίχο. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να αυξήσει τις θέσεις φιλοξενίας για να βάλει αυτά τα παιδιά μέσα. Χρειάζεται πρόσληψη προσωπικού. Εχουμε επισημάνει ότι τέτοια περιστατικά θα συμβούν και δεν εισακουστήκαμε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...