Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη στον ψευτογιατρό

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι συγγενείς των θυμάτων

Έναν χρόνο μετά την έναρξη της δίκης, έπειτα από περισσότερες από 50 συνεδριάσεις, η αυλαία της δίκης του αποκαλούμενου ψευτογιατρού «Dr Kontos» (Νίκος Κοντοστάθης) έπεσε με δάκρυα και χειροκροτήματα.

Σε έντονα συναισθηματικό κλίμα η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λίγο προτού κηρύξει το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας απευθύνθηκε στους παράγοντες της δίκης και κλαίγοντας ευχαρίστησε τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, τον εισαγγελέα και τη γραμματέα της έδρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… Ηταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν… Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη σε όλους.

Την τοποθέτησή της ακολούθησε καταιγισμός χειροκροτημάτων από τους συγγενείς των θυμάτων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα. Με την κίνησή τους απηύθυναν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Δικαιοσύνη που έπειτα από ακροαματική διαδικασία ενός έτους καταδίκασε τον «Δρ Χάρο» σε οκτάκις ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή!

Πρόκειται για ποινή «μαμούθ», από τις υψηλότερες στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, αφού τέτοιου ύψους ποινές είχαν να ακουστούν σε δικαστική αίθουσα από την εποχή της δίκης της 17 Νοέμβρη.

Πριν από τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο Νίκο Κοντοστάθη σε ισόβια για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες, σε 12 έτη κάθειρξη για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 έτη κάθειρξη και 18.000 ευρώ χρηματική ποινή για απάτη, σε ένα έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ χρηματική ποινή για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε δύο έτη και 15.000 ευρώ χρηματική ποινή για πλαστογραφία, σε δύο έτη φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου.

Ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν την ενοχή του ψευτογιατρού για επτά ανθρωποκτονίες, ανάμεσα στις οποίες δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας, αλλά και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με την ίδια απόφαση τον απάλλαξαν για άλλες πέντε ανθρωποκτονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας που του αποδίδονται. Ο «Dr Kontos» κρίθηκε επίσης ένοχος και για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Αθώοι κρίθηκαν και οι 16 συγκατηγορούμενοι του Νίκου Κοντοστάθη. Ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα βρίσκονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός της Ν.Δ., γιατρός στο επάγγελμα.

«Η εγκληματική δράση του εκτείνεται σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Επίσης εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα – Φεβρουάριο 2007 και συνεχίζεται μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και τη σύλληψή του, δηλαδή εκτείνεται σε ένα διάστημα άνω των 13 ετών. Η παραπλανητική συμπεριφορά του είναι ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Η πλειοψηφία των παθόντων αναφέρθηκε στις ίδιες εκφράσεις. Παρουσιάζεται ως γιατρός με το όνομα “Dr Nikolaos Kontos”, με βασικές ειδικότητες αυτές του νευρολόγου – νευροχειρουργού» είχε πει ο εισαγγελέας, συμπληρώνοντας ότι «ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν συστηνόταν, αλλά ότι δεν διέψευδε όσους τον σύστηναν ως γιατρό, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει πως δεν είναι».

Όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας, ο ψευτογιατρός είχε συγκεκριμένο modus operandi, κάνοντας επίκληση αυθεντίας και γνώσεων. «Ολοι ήταν πεπεισμένοι για την ειδικότητά του. Εκανε επίκληση της θρησκευτικής πίστης και μέσω της χρήσης της φράσης “μη φοβού”. Κατάφερνε να καθησυχάζει συγγενείς, λέγοντας πως ο Θεός είναι με το μέρος τους και θα βοηθήσει μέσω του ιδίου. Οι περισσότεροι ήταν θρησκευόμενοι, ενώ άλλοι όχι ιδιαίτερα πιστοί. Οταν αντιμετώπιζαν καρκίνο στράφηκαν στη θρησκεία για να βρουν ελπίδα. Ολα τα θύματα τον χαρακτήρισαν χειριστικό και ότι η παρουσία του τους ενέπνεε εμπιστοσύνη» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...