Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

«Κιβωτός του κόσμου»: «Βροχή» οι καταγγελίες παιδιών για ξύλο και βασανιστήρια

Μεσαίωνας!

Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα παιδιών που είχαν φιλοξενηθεί σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και αποκαλύπτουν αδιανόητα περιστατικά κακοποίησης, που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα.

profile player 960x540 1

Ανάμεσα σε όσους αποφάσισαν να λύσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν για όσα βίωσαν μέσα στις δομές της ΜΚΟ είναι και ένας 18χρονος, ο οποίος διέμενε στο παράρτημα του Βόλου. Εκεί, έπειτα από μια κλοπή, έφτασε ένα κλιμάκιο της οργάνωσης, μαζί με το ίδιο στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωγιανή, και διενήργησε… προανάκριση προκειμένου να βρεθεί το άτομο που έκλεψε τα χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Παπαδημητριάδης: «Επέμειναν στο επιχείρημα για τα “άτακτα” παραβατικά παιδιά που εκδικούνται το ζευγάρι»

201710111256260.0262 MELINA ASLANIDOY PATER ANTONIOS 10102017

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 18χρονος, όσο διήρκεσε η έρευνα οι άνθρωποι της οργάνωσης έμπαιναν τις νύχτες τα δωμάτια τριών παιδιών, τα οποία θεωρούσαν ύποπτα και, αφού τα φίμωναν, τα χτυπούσαν βάναυσα! «Την επόμενη μέρα βλέπαμε τα παιδιά να είναι χτυπημένα, με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων, και λέγαμε “τι συνέβη;” και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους!» κατήγγειλε ο 18χρονος.

20151015 182007

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές και μιας 20χρονης κοπέλας για όσα εκτυλίσσονταν στις δομές διαβίωσης της «Κιβωτού του Κόσμου»: «Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική. Λεκτική, όχι του τύπου μάς βρίζανε και τέτοια, απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε, ξέρω εγώ, κακή επιρροή και κάτι τέτοιο» ανέφερε αρχικά η 20χρονη, η οποία φιλοξενούνταν σε δομή της ΜΚΟ από τα 12 ως τα 18 χρόνια της. Στη συνέχεια τόνισε πως και η ίδια είχε τιμωρηθεί και «φυλακίστηκε» για όλο το καλοκαίρι σε ένα δωμάτιο, επειδή είχε καλύψει ένα άλλο παιδί της δομής:

kivotos tou kosmou volos 758x566 1

«Κάθε δομή είχε τους δικούς της κανόνες. Υποτίθεται ότι υπήρχε μια γραμμή της δομής, την οποία έπρεπε να ακολουθούν όλα τα παραρτήματα. Τέτοιου είδους τιμωρία, τόσο μεγάλη, πάντα έπαιρνε την έγκριση του πατρός Αντωνίου. Και εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια, τα οποία μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό, ο πατέρας Αντώνιος μας γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει…» αποκάλυψε η νεαρή γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού Open. Σύμφωνα με την ίδια, όταν ζήτησε από τον πατέρα Αντώνιο να της εξηγήσει γιατί την τιμώρησε, εκείνος της απάντησε ότι το έκανε για να παραδειγματιστεί.

Διαβάστε επίσης: Καταθέσεις πρώην φιλοξενουμένων της «Κιβωτού» «καίνε» τον πατέρα Αντώνιο

kivotos

«Του λέω “συγγνώμη, το θεωρείτε σωστό, επειδή εγώ κάλυψα ένα άλλο παιδί, να μου δίνετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη;”. Και λέει «ναι, προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε”. Λέω “θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ σαν σκυλί;”.

Πάρα πολλές φορές είχα σκεφτεί να δραπετεύσω, το είχα κάνει κιόλας. Γενικά, δεν είχα καμία ελευθερία, έπρεπε να είμαι συνέχεια δίπλα από τον παιδαγωγό, να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, να είμαι απομονωμένη, όχι απαραίτητα να είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, αλλά είχα πάντα ένα γεμάτο πρόγραμμα από δουλειές» είπε η 20χρονη. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε χαστουκίσει μια κοπέλα:

«Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών, είτε σεξουαλικά είτε σωματικά ή κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά ήμουν σε ένα γεγονός κάποια στιγμή, πιο παλιά βέβαια. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15, κάπου εκεί, όπου είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι» είπε.DKA 7064

Τέλος, ανέφερε ότι ένιωσε θυμό και απέχθεια, όταν άκουσε τις δηλώσεις του ιερέα με αφορμή τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό». «Πιο πριν, ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν στη δομή, αλλά και όλα τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα ότι είπε με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι για ό,τι είπα. Δηλαδή, γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά. Ημασταν παιδιά παραβατικά. Ναι, λογικό, γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ το σπίτι μας, κάποιος λόγος υπήρχε» κατέληξε η 20χρονη.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...