Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Συμβόλαιο θανάτου για τον Σήφη Βαλυράκη – Οι δικηγόροι της οικογένειας για το θρίλερ στην Ερέτρια

Τι υποστηρίζει ο Μανόλης Φωτάκης

«Φονική ενέδρα» και «συμβόλαιο θανάτου» βλέπουν οι δικηγόροι και φίλοι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη πίσω από τη δολοφονία του 78χρονου πολιτικού, για την οποία διώκονται δύο ψαράδες.

SIFIS VALIRAKIS MINA VALIRAKI

Εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων σε δίκη, δικηγόροι, φίλοι και συναγωνιστές του αείμνηστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένοι πως δολοφονήθηκε και δεν επρόκειτο για ατύχημα, όπως υποστήριξαν αρχικά λιμενικοί και ο εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση.

valirakis

Ο Μανόλης Φωτάκης, συνήγορος της οικογένειας και επί σειρά ετών φίλος του Σήφη Βαλυράκη, υποστηρίζει ότι η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονία. Είχε στηθεί ενέδρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Γνώριζαν ότι θα πάει στην Ερέτρια τη μέρα εκείνη. Και όπως επίσης γνώριζαν ότι ήταν το μοναδικό μέρος που πήγαινε και δεν είχε μαζί του το όπλο και το κινητό του τηλέφωνο» δήλωσε ο κ. Φωτάκης στην τηλεοπτική εκπομπή «Ελεύθερο σημείο στο Κρήτη ΤV.

φ1 2314 ZEVGOS VALIRAKI 2972011

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο» το οποίο να δικαιολογεί ότι ένας καβγάς θα καταλήξει σε δολοφονία» συμπλήρωσε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή η συνήγορος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το ενδεχόμενο να στήθηκε φονική ενέδρα επεσήμανε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, υποστηρίζοντας πως οι δολοφόνοι γνώριζαν πού θα μεταβεί το τριήμερο. «Εβγαλε τη βάρκα του για να πάει τη βόλτα του το Σάββατο. Το Σάββατο ήταν άστατος καιρός και δεν βγήκε. Και βγήκε την επόμενη μέρα, την Κυριακή. Το τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, έδωσε δικαίωμα σε αυτούς που του έστησαν την ενέδρα να τον παρακολουθήσουν» δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.

valirakis

Αξίζει να σημειωθεί πως επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος των δύο κατηγορούμενων ψαράδων ήταν η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος με ρητό και κατηγορηματικό ύφος ανέφερε πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με κοντάρι.

6813 ZEYG VALIRAKI 07092013

«Υπάρχει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει καταθέσει παραστατικά και αυθόρμητα και χωρίς να έχει κίνητρο να πει ψέματα πως είδε τους δύο ανθρώπους να πλησιάζουν το σκάφος του Βαλυράκη και ένας από τους δύο να τον χτυπάει επανειλημμένα μ’ ένα κοντάρι στο κεφάλι, στο πρόσωπο» τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας του πολιτικού.

0083 SIFIS VALIRAKI MINA VALIRAKI 14102014

Στην εκπομπή στον κρητικό τηλεοπτικό σταθμό εμφανίστηκε και ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος υποστήριξε δημόσια πως η δολοφονία του έχει πολιτικά κίνητρα. «Τα χτυπήματα είναι χτυπήματα μίσους. Δεν μπορείς να τσακωθείς και να δεχτείς τέτοια χτυπήματα και να περάσει από πάνω σου ολόκληρο σκάφος. (…) Το παρελθόν του Σήφη Βαλυράκη αφορά και τις απόψεις του περί εθνικών θεμάτων. Είναι και η Siemens. Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Είναι η σύσταση της Αντιτρομοκρατικής. Είναι η αντίσταση κατά της χούντας. Οι εκτελέσεις γίνονται μετά από χρόνια. Πρέπει να έχουν ξεχαστεί τα θέματα και να είσαι πιο αδύναμος» υποστήριξε.

valirakis

Ο Ανδρέας Βαλυράκης, αδελφός του Σήφη, αποκάλυψε ότι παρακολουθούνταν εξαιτίας της προσπάθειας σύνδεσής του στην υπόθεση της 17Ν, αλλά και την περίοδο που ηγείτο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens. «Η ΕΥΠ διοχέτευσε ότι ήταν αρχηγός της 17Ν. Οταν έμαθε ποιος έκανε τις διαρροές, θέλησε να τον μηνύσει. Ο τότε πρωθυπουργός απαγόρευσε τις μηνύσεις στην ΕΥΠ, επικαλούμενος το απόρρητο της ΕΥΠ. Πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τα γεγονότα κάνουν τον συσχετισμό» σχολίασε.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...