Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στα… χέρια ψυχιάτρων η οικιακή βοηθός που ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες ηλικιωμένων

Το 2011 ισχυρίζεται ότι σκότωσε γριούλα στη Λέρο και στη συνέχεια πήγε στην κηδεία της

Από το… μικροσκόπιο ψυχιάτρων πέρασε χθες η 45χρονη οικιακή βοηθός στη Ρόδο που ομολόγησε συνολικά τέσσερις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, των οποίων είχε αναλάβει τη φροντίδα.

Η καθ’ ομολογίαν serial killer, που συνελήφθη για τη δολοφονία της75χρονης ηλικιωμένης στις Καλυθιές Ρόδου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του νησιού, ο οποίος άσκησε εναντίον της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ύστερα από αίτημα των δικηγόρων της, καθώς κρίνουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό. Παράλληλα, ο δικηγόρος της Στέλιος Αλεξανδρής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η εντολέας του αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και να διαπιστωθούν αν είναι σε κατάσταση να καταθέσει, αλλά και η αξιοπιστία όσων υποστηρίζει.

Η εξέταση από ψυχιάτρους κρίνεται καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς, εκτός από τη δολοφονία της 75χρονης, έχει ομολογήσει ακόμα τρεις δολοφονίες, δύο στη Ρόδο και μία στη Λέρο την τελευταία δεκαετία, ενώ είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει τη ζωή και του ίδιου του παιδιού της, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Όπως είπε, είχε επιχειρήσει να πνίξει με ζώνη το μόλις ενός έτους παιδί της, το 2002, όταν έχασε την επιμέλειά του, που δόθηκε στη γιαγιά του, καθώς η ίδια είχε αποφασιστεί να νοσηλευτεί στο Ψυχιατρείο Λέρου.

Όταν πήρε εξιτήριο και βγήκε από την κλινική, υποστηρίζει ότι διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί, με αποτέλεσμα να διαπράξει τρεις δολοφονίες. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της στους αστυνομικούς, το 2011 πέθανε στη Λέρο ηλικιωμένη την οποία φρόντιζε, όταν ανέμειξε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για την πίεση σε νερό, χορηγώντας το μείγμα από το στόμα με μια σύριγγα.

Μάλιστα περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι την επόμενη ημέρα φόρεσε μαύρα και πήγε στην κηδεία της! Η δεύτερη δολοφονία που ομολόγησε στους αστυνομικούς φέρεται ότι έγινε τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2022 με θύμα 84χρονη που έπασχε από διαβήτη. Είπε ότι ανακάτεψε σε γιαούρτι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και με σύριγγα της το έδωσε να το φάει, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Η τρίτη δολοφονία αφορά τον θάνατο 70χρονης που φρόντιζε, τον Μάιο του 2022, στη Ρόδο. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, την ξυλοφόρτωσε και πέθανε ύστερα από πέντε ημέρες. Πάντως, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το κατά πόσο οι τρεις δολοφονίες έχουν τελεστεί από τη 45χρονη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της 70χρονης που φέρεται ότι σκότωσε τον περασμένο Μάιο, οι οποίοι τη διαψεύδουν. Οπως είπαν, ο θάνατός της επήλθε ύστερα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις πέντε ημέρες, που υποστηρίζει η 45χρονη, την οποία είχαν απομακρύνει από οικιακή βοηθό πολλές ημέρες νωρίτερα από τον θάνατό της…

Οι αστυνομικοί έχουν επιβεβαιώσει μόνο τη δολοφονία τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις Καλυθιές Ρόδου, της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας την οποία φρόντιζε η κατηγορουμένη. Μάλιστα, η ίδια κάλεσε τους αστυνομικούς να πάνε στο σπίτι για να τη συλλάβουν, υποστηρίζοντας ότι την έπνιξε με μαξιλάρι, επειδή δεν την άφηνε να κοιμηθεί και την ταλαιπωρούσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...