Βόμβα του Γιαννόπουλου για απολύσεις υπαλλήλων λόγω κακοποίησης και η πρόσληψή τους σε άλλη δομή

Σε μία αποκάλυψη που πρόκειται να συζητηθεί προχώρησε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, εν μέσω των αμέτρητων καταγγελιών που έρχονται στη δημοσιότητα για όσα φρικτά βιώνουν τα παιδάκια στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος υποστήριξε πως στο Χαμόγελο του Παιδιού έγιναν τρεις απολύσεις εργαζομένων έπειτα από περιστατικά κακοποίησης στις δομές, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, και οι τρεις εργαζόμενοι προσελήφθησαν από άλλο φορέα.

«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο Χαμόγελο του Παιδιού» είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» σε τηλεοπτική εκπομπή.

Διαβάστε επίσης: Ψωνιστήρι σε πιάτσες ανηλίκων από δεξί χέρι του πατρός Αντωνίου

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι φορείς για τα παιδιά πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ο,τι γίνεται γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς. (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της «Κιβωτού», ο ίδιος μίλησε για «μύθους και πραγματικότητες», ενώ σημείωσε: «Έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι) και την πληρώνουν τα παιδιά».

Τέλος, σχολιάζοντας τις αναδοχές, επισήμανε: «Δεν υπάρχουν έλεγχοι, υπάρχουν ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;»

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Νίκος Συρίγος κατά Πασχάλη: «Είναι ντροπή αυτά που λέει»

Με έντονο τρόπο σχολίασε ο Νίκος Συρίγος στην εκπομπή...

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...