Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρία εθελόντριας παιδαγωγού για ξύλο σε μωρά σε δομή στα Γιάννενα

Η πρώην εργαζόμενη διηγήθηκε περιστατικό ξυλοδαρμού, όπου υπάλληλος χτυπούσε το κεφάλι έφηβης στο καπάκι τουαλέτας

Σοκάρουν οι μαρτυρίες πρώην φιλοξενουμένων, συγγενών αλλά και εθελοντών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις κακοποιητικές συμπεριφορές «παιδαγωγών» της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να βγάλουν τον αγκώνα βρέφους.

20151015 182007

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία εθελόντριας παιδαγωγού στη δομή της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, η οποία είχε καταγγείλει από το 2015 τόσο στον πατέρα Αντώνιο όσο και στην Αστυνομία ότι υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά και σε βρέφη.

Η εθελόντρια αποκάλυψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι είχε αναφέρει στον πατέρα Αντώνιο όσα συνέβαιναν στη δομή της Πωγωνιανής.

«Του είπα εδώ υπάρχουν κακές συμπεριφορές. Υπάρχουν παιδαγωγοί που χτυπάνε παιδιά. Πρέπει κάτι να κάνετε. Αντί να θεωρήσει εκείνους υπεύθυνους, θεώρησε εμένα. Αρχισε να μου φωνάζει εμένα, ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο» περιέγραψε.

Διαβάστε επίσης: Απεγνωσμένες προσπάθειες να «φιμώσουν» τα παιδιά που ζουν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

kivotos df 1

Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθεί! Τότε η παιδαγωγός κατήγγειλε εγγράφως στην Αστυνομία τη χρήση βίας από άτομα της δομής, τα οποία ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του μέχρι πρότινος ισχυρού άνδρα της οργάνωσης.

Η εθελόντρια περιέγραφε στην επιστολή-καταγγελία της στην Αστυνομία:

«Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα ένα από τα βρέφη σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μού ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού. Ο γιατρός μού είπε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα, και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο, όπως δήλωσε η γυναίκα που τον κρατάει το απόγευμα, αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού».

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο Πασχάλης – Ο «αρχιτιμωρός» της «Κιβωτού του Κόσμου»

Στην ίδια επιστολή γινόταν αναφορά και σε ληγμένα τρόφιμα, με σκουλήκια, τα οποία μαζεύονταν σε αποθήκες και στη συνέχεια δωρίζονταν σε γιορτές στους εργαζομένους, ενώ χρησιμοποιούνταν και στην κουζίνα του ιδρύματος.

kivotos kosmou 2 1

Η ίδια πρώην εργαζόμενη της δομής της Πωγωνιανής διηγήθηκε περιστατικό ξυλοδαρμού, όπου υπάλληλος της δομής χτυπούσε το κεφάλι έφηβης σε καζανάκι τουαλέτας.

«Την Ευγενία, την καημένη, την είχαν διαλύσει εκεί μέσα. Της έριχναν ξύλο γιατί αντιδρούσε. Είναι δυνατόν να παίρνεις ένα παιδί και να το κοπανάς μέσα στην τουαλέτα, στο καπάκι, και το καπάκι να γίνεται θρύψαλα; Το είδα εγώ με τα μάτια μου το καπάκι. Με πόση δύναμη χτύπησε αυτό το παιδί για να σπάσει το καπάκι;» ανέφερε η μάρτυρας των κακοποιητικών συμπεριφορών στη δομή των Ιωαννίνων.

Η ίδια εθελόντρια καταγγέλλει πως στη συγκεκριμένη δομή από τις 17.00 έως τις 22.00 αναλάμβανε τα βρέφη μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, η οποία δεν γνωρίζει ούτε την ελληνική γλώσσα.201710111256260.0262 MELINA ASLANIDOY PATER ANTONIOS 10102017

Η συγκεκριμένη γυναίκα έφευγε στις 22.00, πολλές φορές χωρίς να έχουν κοιμηθεί τα μωρά, και από εκεί και πέρα μέχρι το άλλο πρωί που πήγαινε η ίδια στη βάρδια της δεν υπήρχε υπεύθυνος για τα βρέφη. «Η διεύθυνση βάζει τα 15χρονα κορίτσια του ιδρύματος να εκτελούν νυχτερινά χρέη παιδαγωγού» πρόσθεσε.

Ανατριχιαστική είναι και η μαρτυρία 26χρονης γυναίκας που καταγγέλλει πως κλότσησαν στο χειρουργημένο της πόδι τη 17χρονη αδερφή της, όταν αυτή φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό.

kivotos drs

«Τώρα η αδερφή μου είναι στη δομή στην Κόνιτσα. Εκεί είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, απ’ ό,τι ήταν εδώ στην Αθήνα. Στην Αθήνα δεν της φερόταν καθόλου καλά. Ενας παιδαγωγός τη χτυπούσε, της φερόταν άσχημα, την κορόιδευε. Μας έλεγε ότι την έβριζε» καταγγέλλει η 26χρονη.

«Ο παιδαγωγός αυτός την είχε χτυπήσει στο χειρουργημένο το πόδι, της είχε δώσει κλοτσιά. Το είχε κάνει, μάλλον, επειδή η αδερφή μου ήθελε να βγει βόλτα με κάποιες φίλες της και αυτός δεν την άφησε» συμπλήρωσε.

kivotos tou kosmou volos 758x566 1

Τη φρίκη της απομόνωσης ως παιδαγωγικού μέσου περιέγραψε πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της «Κιβωτού». «Εχω μπει δυο, τρεις φορές στην απομόνωση, με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις τρεις εβδομάδες, σε ένα δωμάτιο με μια καρέκλα κι ένα τραπεζάκι, μακριά από τα παιδιά. Εβγαινες μόνο για εργασία και ύστερα ξανά στο δωμάτιό σου, όπου σου έφεραν το φαγητό. Ησουν κλειδωμένος εκεί μέσα σαν τιμωρία, ανάλογα τη συμπεριφορά σου» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Σημείωσε πως του έφερναν ένα πιάτο φαγητό την ημέρα και έβγαινε από το δωμάτιο μόνο για εργασίες, γιατί είχε τσακωθεί με παιδαγωγό.

kivotos16931

Οπως είπε, ο αδερφός του φιλοξενείται ακόμα σε δομή της οργάνωσης, αλλά φοβάται να του μιλήσει.

Οταν πήγε στη δομή για δική του υπόθεση, ο ανήλικος αδερφός του είπε: «Φύγε, φύγε, θα με δουν». «Οταν του είπαν να έρθει να μιλήσουμε, ήταν φοβισμένο το παιδί. Πρώτη φορά τον είχα δει έτσι» επισήμανε.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...