Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Απειλές στον 19χρονο μετά τις καταγγελλίες για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού»

Πληθαίνουν οι φωνές από μητέρες στις οποίες η «Κιβωτός» απαγόρευσε να δουν τα ίδια τους τα παιδιά

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος παιδιών, προκαλώντας αποτροπιασμό.

Η είδηση ότι ο 19χρονος, ο οποίος κατήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος για ασέλγεια, δέχτηκε απειλητικό μήνυμα από έναν άγνωστο εγείρει ερωτήματα για την κατάληξη της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης. Οπως έγινε γνωστό, ο νεαρός, αφότου άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την «Κιβωτό του Κόσμου», έγινε αποδέκτης ενός μηνύματος που στόχο είχε να τον τρομοκρατήσει.

«Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν, ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό, και έχω πάρα πολλά άτομα, να ξέρεις. Γνωρίζω το πού μένεις από κάποιον άλλον, αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ……. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου, να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω» έγραφε χαρακτηριστικά το μήνυμα που έλαβε ο 19χρονος. Αλλά και η 20χρονη Ευγενία, που βγήκε επώνυμα και μίλησε για όσα βίωσε, επανέλαβε τις καταγγελίες της για τη δομή της Χίου και υποστήριξε πως ο πατέρας Αντώνιος έχει δωροδοκήσει παιδιά με πολλά χρήματα προκειμένου να μη μιλήσουν. «Γνωρίζω ότι ο πατήρ Αντώνιος κάποια συγκεκριμένα άτομα τα έχει δωροδοκήσει με πολλά λεφτά, και πάλι καλά τα παιδιά δεν τα δέχτηκαν και συνεχίζουν τις καταγγελίες τους» ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Την ίδια ώρα, μητέρες παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές καταγγέλλουν φρικτά πράγματα, που μαρτυρούν το «σκληρό» πρόσωπο της οργάνωσης. Η Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε πως τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στον Βόλο και δεν τα έχει δει ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία πέντε χρόνια. «Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο – είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ για να τους μιλήσω, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί. Εχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους» είπε.

Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της, αλλά δεν χρεώνει τον εαυτό της γι’ αυτό, παρά μόνο τη διαχείριση της «Κιβωτού». «Με αποκόψανε από τα παιδιά» τονίζει. Από την πλευρά της, η 40χρονη Αφροδίτη, της οποίας το παιδί μεγάλωσε στην «Κιβωτό» του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στον Βόλο, καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί τη δομή. «Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι, που βάζανε τιμωρία τα παιδιά, και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω» είπε. Αδιανόητα πράγματα καταγγέλλουν και συγγενείς ενός άλλου παιδιού, που τους τελευταίους μήνες φιλοξενείται στην Καλαμάτα.

«Το παιδί μού είπε “μπαμπά, με έχουν χτυπήσει, φοβάμαι να κάτσω εδώ, ζω μια κόλαση”» είπε αρχικά ο πατέρας του 9χρονου παιδιού για μια συζήτηση που έγινε ενώπιον κοινωνικών λειτουργών και συνέχισε: «Μου είπε “με έχει χτυπήσει παιδαγωγός με μια άλλη’’».

Ο πατέρας κατήγγειλε ότι τον έβγαλαν με κλοτσιές έξω. «Δώσαμε κατάθεση στην Αστυνομία και εδώ και εννέα μήνες δεν έχουμε πάρει απάντηση» τόνισε. Από την πλευρά της, η θεία του παιδιού είπε: «Τον Ιανουάριο του 2022 το παιδί ξέσπασε στην αγκαλιά μου. Μου είπε “θεία, δεν μπορώ να κάτσω άλλο εδώ, πάρε με. Εχω φάει ξύλο, μας βάζουν να καθαρίζουμε τουαλέτες”».

Αναφορά στα δικά του βιώματα έκανε και ο Αλέξανδρος, πρώην τρόφιμος της δομής. «Φοβόμασταν και νιώθαμε άσχημα και εγώ και κάποια άλλα παιδιά, διότι μερικές φορές είχαμε μπει στο μάτι των μεγαλύτερων, είτε γιατί μερικές φορές αντιδρούσαμε στο να κάνουμε κάποιες εργασίες είτε γιατί θέλαμε να κάτσουμε λίγο παραπάνω να παίξουμε» εξήγησε μεταξύ άλλων.

Τέλος, μια γυναίκα, της οποίας η ανιψιά βρισκόταν στη δομή, κατήγγειλε πως δεν επέτρεπαν στους συγγενείς να την επισκεφθούν. «Δεν μπορούσαμε να δούμε το παιδί. Είχαν κλείσει στο δωμάτιο το παιδάκι, ενώ φύγανε, και το απειλήσανε ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά του. Ερχόταν ο πατέρας εκεί και έτρεχε το παιδί στην αγκαλιά του και του έλεγε “μπαμπά, πάρε με από εδώ, σε παρακαλώ”» είπε η θεία της 11χρονης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...