Ξημερώματα έδωσε δικαιώματα ο Εγκέλαδος στην Εύβοια με 4,8 R!

Αισθητή στην Αττική η δόνηση

Στον χορό των Ρίχτερ «κουνήθηκε» νωρίς το πρωί της Τρίτης η Εύβοια, με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να γίνεται αισθητή στην Αττική αλλά και την Κόρινθο.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 6.32 στη νότια Εύβοια, με εστιακό βάθος 13,3 χλμ. και επίκεντρο 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων, προκάλεσε ανησυχία και φόβο στους κατοίκους, που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Υστερα από σχεδόν μία ώρα ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σημειώθηκε στις 7.23 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ΒΒΑ των Νέων Στύρων, ενώ ακολούθησε με διαφορά ενός λεπτού δεύτερος μετασεισμός. μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, στις 7.24.

«Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές. Μιλάμε με τους αντιδημάρχους και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Στις 5.00 είχε γίνει ένας προσεισμός γύρω στα 3 Ρίχτερ» δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες Χρήστος Τρανός έκανε λόγο για μικρές ρωγμές σε σπίτια, χωρίς βέβαια η κατάσταση να εμπνέει μεγάλη ανησυχία. «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Επεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Πάντως το έδαφος δεν έχει σταματήσει να σείεται από χθες, δίνοντας δεκάδες μετασεισμούς. Συγκεκριμένα, ως και χθες το απόγευμα είχαν καταγραφεί 55 μετασεισμοί. Για τον λόγο αυτόν ορισμένες σχολικές μονάδες της Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστές, για προληπτικούς λόγους.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος έκανε γνωστό ότι τα σχολεία του δήμου δεν θα λειτουργήσουν σε καμία από τις δημοτικές ενότητες. Οπως είπε, δεν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, ωστόσο πάρθηκε η απόφαση αυτή προληπτικά. «Επειδή καταγράφονται αρκετοί μετασεισμοί και γίνονται έλεγχοι, κλείσαμε προληπτικά τα σχολεία του δήμου» τόνισε ο κ. Ραβιόλος. Εκτός από τον Δήμο Καρύστου, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Για τον λόγο αυτόν κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και σε αυτόν τον δήμο, με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου βρέθηκε στο χωριό Ζάρακες, όπου παρουσιάζονται και τα περισσότερα προβλήματα τόσο σε δημόσια κτίρια, όπως το νηπιαγωγείο της περιοχής, όσο και σε κατοικίες. «Σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της κοινότητας προχωράμε στην καταγραφή των ζημιών. Είναι παράλληλα σημαντικό να δρομολογηθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών» δήλωσε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Ποια ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αυτά τα χαριτωμένα παπούτσια;

Η ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια με χοντρό τακούνι σαν σαμπό σε ροζ χρώμα με σχέδια.