Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η απάντηση της Σάττι στους haters

Τη στιγμή που το ελληνικό «Ζάρι» της Eurovision ανεβαίνει...

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Ξημερώματα έδωσε δικαιώματα ο Εγκέλαδος στην Εύβοια με 4,8 R!

Αισθητή στην Αττική η δόνηση

Στον χορό των Ρίχτερ «κουνήθηκε» νωρίς το πρωί της Τρίτης η Εύβοια, με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να γίνεται αισθητή στην Αττική αλλά και την Κόρινθο.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 6.32 στη νότια Εύβοια, με εστιακό βάθος 13,3 χλμ. και επίκεντρο 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων, προκάλεσε ανησυχία και φόβο στους κατοίκους, που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Υστερα από σχεδόν μία ώρα ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σημειώθηκε στις 7.23 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ΒΒΑ των Νέων Στύρων, ενώ ακολούθησε με διαφορά ενός λεπτού δεύτερος μετασεισμός. μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, στις 7.24.

«Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές. Μιλάμε με τους αντιδημάρχους και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Στις 5.00 είχε γίνει ένας προσεισμός γύρω στα 3 Ρίχτερ» δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες Χρήστος Τρανός έκανε λόγο για μικρές ρωγμές σε σπίτια, χωρίς βέβαια η κατάσταση να εμπνέει μεγάλη ανησυχία. «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Επεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Πάντως το έδαφος δεν έχει σταματήσει να σείεται από χθες, δίνοντας δεκάδες μετασεισμούς. Συγκεκριμένα, ως και χθες το απόγευμα είχαν καταγραφεί 55 μετασεισμοί. Για τον λόγο αυτόν ορισμένες σχολικές μονάδες της Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστές, για προληπτικούς λόγους.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος έκανε γνωστό ότι τα σχολεία του δήμου δεν θα λειτουργήσουν σε καμία από τις δημοτικές ενότητες. Οπως είπε, δεν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, ωστόσο πάρθηκε η απόφαση αυτή προληπτικά. «Επειδή καταγράφονται αρκετοί μετασεισμοί και γίνονται έλεγχοι, κλείσαμε προληπτικά τα σχολεία του δήμου» τόνισε ο κ. Ραβιόλος. Εκτός από τον Δήμο Καρύστου, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Για τον λόγο αυτόν κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και σε αυτόν τον δήμο, με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου βρέθηκε στο χωριό Ζάρακες, όπου παρουσιάζονται και τα περισσότερα προβλήματα τόσο σε δημόσια κτίρια, όπως το νηπιαγωγείο της περιοχής, όσο και σε κατοικίες. «Σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της κοινότητας προχωράμε στην καταγραφή των ζημιών. Είναι παράλληλα σημαντικό να δρομολογηθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών» δήλωσε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...