Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Υπόθεση «Κιβωτού»: Πάντρευαν τροφίμους με ομοφυλοφιλικές τάσεις με κορίτσια

Στόχος τους ήταν να τους θεραπεύσουν

Θεοκρατικό καθεστώς φαίνεται πως είχαν επιβάλει ο πατέρας Αντώνιος και οι συνεργάτες του στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», φτάνοντας στο σημείο να αναγκάζουν παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις να παντρευτούν προκειμένου να γλιτώσουν από το «κακό».

Σύμφωνα με πρώην παιδαγωγό σε δομή της οργάνωσης, οι υπεύθυνοι είχαν θέσει ένα εκβιαστικό δίλημμα σε δύο ομοφυλόφιλα παιδιά. Είτε θα παντρεύονταν κοπέλες από τις δομές είτε θα τα έδιωχναν από την «Κιβωτό»! Οπως φαίνεται, ήθελαν να «εξαφανίσουν» τα παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις, παντρεύοντάς τα με νεαρά κορίτσια.

577 1

Μαρτυρία για τους γάμους ομοφυλόφιλων αγοριών με κορίτσια από την «Κιβωτό» έφερε στο φως χθες ο ΑΝΤ1. Πρόκειται για πρώην παιδαγωγό δομής της «Κιβωτού», η οποία κατήγγειλε: «Αυτός ο … άμα τον ψάξεις, αυτός είναι από το Ιράν. Κοίτα, εγώ σίγουρα ξέρω δύο. Ηταν πολύ εμφανές ότι είναι ομοφυλόφιλοι, από το περπάτημά τους, και παντρεύονταν γυναίκες, παιδιά της “Κιβωτού”, γυναίκες από άλλες (σ.σ.: δομές)… Οταν λέμε αναγκάστηκαν, εννοώ ότι το κάνουν για να μείνουν στην “Κιβωτό” και να δουλεύουν εκεί. Δηλαδή όλη τους η ζωή είναι γύρω από εκεί, γιατί τους έχουν μάθει από μικρούς, γιατί όλα αυτά είναι παιδιά».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά υπέκυψαν στις πιέσεις των ανθρώπων της οργάνωσης, η πρώην παιδαγωγός επισήμανε: «Ήταν παιδιά που μεγάλωσαν εκεί. Εχουν μεγαλώσει με μια νοοτροπία ότι πρέπει να μείνουν στην “Κιβωτό”, να δουλέψουν στην “Κιβωτό”. Να συνεχίσουν αυτό το έργο ουσιαστικά και να παραμείνουν εκεί δηλαδή. Οτι το μέλλον τους είναι αυτό, μέσα από τις ανέσεις κι αυτά που είχαν».

KIVOTOS KOSMOU 2

Ως προς τους ανθρώπους της ΜΚΟ που ανάγκασαν τους ομοφυλόφιλους νέους να παντρευτούν, αποκάλυψε πως πρόκειται για πρώην παιδιά της οργάνωσης, που στη συνέχεια εργάζονταν στις δομές. Αυτοί είχαν τις κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος των παιδιών. «Απ’ αυτούς που ήταν χρόνια και που ήταν παιδιά της “Κιβωτού” και μετά έγιναν παιδαγωγοί και κάτι τέτοια, αυτοί είναι μάλλον που είχαν βίαιες συμπεριφορές και προσπαθούν να τους καλύψουν. Δεν ήταν δηλαδή παιδαγωγοί που πήγαιναν έτσι… ξέμπαρκοι» συμπλήρωσε η πρώην παιδαγωγός σε δομή της οργάνωσης.

Οι γάμοι των ομοφυλόφιλων παιδιών που εκβιάζονταν από τους ανθρώπους της οργάνωσης δεν ήταν ο μόνος εκβιασμός μέσα σε δομές. Κοπέλες που είχαν μείνει έγκυοι φαίνεται πως δεν είχαν το δικαίωμα της επιλογής της άμβλωσης για να παραμένουν σε δομές. Μία από αυτές είχε αποκαλύψει πρόσφατα σε τηλεοπτική της συνέντευξη πως την εκβίαζαν ότι αν έκανε άμβλωση, θα την έδιωχναν από την “Κιβωτό”. Η κοπέλα δεν ανέχτηκε τον εκβιασμό και έφυγε οικειοθελώς από την οργάνωση.

Ο 19χρονος υπέδειξε ανήλικο αγόρι στη δομή του Βόλου που, όπως λέει, έπεσε θύμα των ορέξεων του πατρός Αντωνίου

Ακόμα μία -η δεύτερη κατά σειρά- υπόθεση ασέλγειας παιδιού από τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου» εξετάζουν οι Αρχές και δη η Ασφάλεια του Βόλου, στο πλαίσιο των ερευνών για τα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων και σωματικών κακοποιήσεων σε δομές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ανήλικο αγόρι που διαμένει στη δομή της ΜΚΟ στον Βόλο, το οποίο υπέδειξε στις Αρχές ο 19χρονος, που ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση κακοποιήσεων αλλά και ο εισαγγελέας Βόλου έδωσαν παραγγελία για διερεύνηση της καταγγελίας. Μάλιστα, κατά τις προηγούμενες ημέρες πήγε στη δομή του Βόλου ο 19χρονος προκειμένου να εντοπίσει το παιδί που έπεσε και αυτό θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και να το πείσει να μιλήσει για τη δική του περιπέτεια στα χέρια του «ανθρώπου του Θεού». Οι αστυνομικοί που επισκέφτηκαν τη δομή του Βόλου έλαβαν συνολικά 13 μαρτυρικές καταθέσεις για τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από το πρωτοκλασάτο στέλεχος της «Κιβωτού», ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν το αγοράκι που φέρεται ότι κακοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως ο 19χρονος στην κατάθεσή του είχε πει πως κι άλλα παιδιά είχαν πέσει θύματα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο…

Για την ίδια υπόθεση έχει καταθέσει ως μάρτυρας πρώην εργαζόμενος στη δομή, ο οποίος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Εκτός από το αγοράκι που φέρεται ότι έπεσε θύμα κακοποίησης, οι αστυνομικοί εξετάζουν και άλλα παιδιά, ελπίζοντας πως μετά το «ξήλωμα» της προηγούμενης διοίκησης θα ανοίξουν τα στόματα.

Πάντως, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, πολλά από τα παιδιά φοβούνται να καταθέσουν και κρατάνε βαθιά μέσα τους ό,τι έζησαν μέσα στη δομή του Βόλου. Στην ίδια δομή βρίσκεται και το περιβόητο πράσινο κλουβί όπου κρατούνταν φυλακισμένα επί ώρες κάποια από τα παιδιά, ως τιμωρία. Ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για καταγγελίες σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών περιλαμβάνει συνολικά 13 καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του 19χρονου ο οποίος έχει καταγγείλει τις ασελγείς πράξεις από τον πατέρα Αντώνιο.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων ο φάκελος θα διαβιβαστεί στις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων που θα κρίνουν αν θα καλέσουν ως ύποπτο τον πατέρα Αντώνιο και άλλα πρόσωπα που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...