Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απομάκρυνε «αθόρυβα» τον πατέρα Λουπασάκη

«Οπαδοί» του ιερέα τα έβαλαν με τους ιεράρχες!

Απομακρύνθηκε επιτέλους από τον Λυκαβηττό ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από ιεράρχες ότι εμπορευματοποιεί το σύμβολο του Σταυρού, χαρακτηρίζοντάς τον αγύρτη και θαυματοποιό.

Ο Ναός των Αγίων Ισιδώρων παραμένει κλειστός τις καθημερινές, ενώ τις Κυριακές διακονεί άλλος ιερέας της Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ορθόδοξης Αλήθειας», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δώσει σαφείς εντολές στον π. Δημήτριο και από ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Αλλωστε οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου» έχουν εξοργίσει αρκετούς Αρχιερείς, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον κ. Ιερώνυμο, ώστε να του εκφράσουν την αγωνία τους. Επίσης δεν δίστασαν να του μεταφέρουν την ανησυχία τους και να του επισημάνουν ότι αν δεν ενεργήσει άμεσα και για την περίπτωση του π. Δημητρίου Λουπασάκη, η Εκκλησία θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει ακόμα ένα μεγάλο σκάνδαλο.

φ2 2022 12 01T084941.731

Η απομάκρυνση του π. Δημητρίου, λοιπόν, έγινε «ήσυχα και αθόρυβα», αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Εξάλλου, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον μακαριότατο υπογραμμίζουν ότι είναι γνωστή η τακτική του να ενεργεί όταν κανείς δεν το περιμένει. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί και καταφέρνει αναίμακτα τους σκοπούς του.

Από την πλευρά τους, ορισμένοι από τους «οπαδούς» του π. Δημητρίου κατηγορούν τη Διοικούσα Εκκλησία και τους ιεράρχες ότι γκρεμίζουν όσα με κόπο είχε φτιάξει ο ιερέας στον Λόφο του Λυκαβηττού. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι το ποίμνιό του βρίσκεται σε απόγνωση, θλίψη και οργή. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, μέχρι στιγμής «δεν έχει ανοίξει ρουθούνι». Η εκκλησία παραμένει κλειστή και δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Ι.Α.Α. έστειλε κάποιον άλλον εφημέριο να τελέσει το μυστήριο της θείας ευχαριστίας, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Επίσης, όσοι πιστοί παρέστησαν και συμμετείχαν όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν, αλλά έδειξαν ότι αναπαύονται. Παράλληλα, η επίσημη ιστοσελίδα που διατηρεί ο ναός καθώς και το προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν «παγώσει» και δεν πραγματοποιούνται απευθείας μεταδόσεις των ακολουθιών, όπως γινόταν καθημερινά έως και τις 12 Νοεμβρίου.

Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι ο π. Δημήτριος βρίσκεται στην Κρήτη και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του. Οπως προσθέτουν, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δηλώνει ξεκάθαρα ότι αν ο ιερέας και τα πνευματικά του παιδιά επιστρέψουν και δεχτούν την πρότασή του να εγκαταβιώσουν στο μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής που βρίσκεται στα νότια της Αττικής, θα τους περιμένει με μια ανοιχτή αγκαλιά, παρά την απαξίωση που έδειξαν προς το πρόσωπό του και τον θεσμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...