Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Τα παιχνίδια της ζωής με τα όργανα της 21χρονης Έμμας

Η άτυχη 21χρονη, η Αναστασία με την κυστική ίνωση και η διπλανή της στο νοσοκομείο

Ορισμένες φορές συμβαίνουν πράγματα που προκαλούν δέος και ούτε ο ίδιος ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να εξηγήσει. Eνα τέτοιο γεγονός συνέβη στην περίπτωση της Αναστασίας Τασούλα, που αποκάλυψε τον τρόπο που η 21χρονη Eμμα αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, αλλά και τη σχέση που είχε με τη λήπτρια της καρδιάς της φοιτήτριας.

Η Αναστασία Τασούλα είναι η γυναίκα που πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωνε ότι έγινε η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση που κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο και προχθές επανήλθε με μία νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά σχετική με την αδικοχαμένη κοπέλα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Η γυναίκα είχε μείνει 2,5 μήνες στο ΜΕΘ λόγω της κυστικής ίνωσης. Eγινε η πρώτη ασθενής της νόσου που ξύπνησε από την καταστολή και βγήκε από το νοσοκομείο χάρη σε μεταμόσχευση πνευμόνων. Τότε, η ανάρτησή της είχε συγκλονίσει. Εκείνη την ανάρτηση είχε διαβάσει και η Eμμα, η οποία γνωστοποίησε στους δικούς της ότι, αν πάθει κάτι, θα ήθελε να δωρίσει τα όργανά της.

310521326 5973517952660599 5132503535028919046 n

Ωστόσο, η Αναστασία Τασούλα έκανε μία ακόμη μεγαλύτερη αποκάλυψη, που πραγματικά συγκλονίζει. Η 40χρονη στην οποία έγινε η μεταμόσχευση της καρδιάς της φοιτήτριας και της δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή ήταν η γυναίκα που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο από εκείνη. Μάλιστα, η Αναστασία Τασούλα τής έδινε κουράγιο και της έλεγε πως σύντομα θα έπαιρνε στην αγκαλιά της το παιδί της.

«Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός στο δωμάτιό σου ή χτυπάει το τηλέφωνο για να σου πουν ότι βρέθηκε μόσχευμα και ότι πας χειρουργείο, είναι ίσως η καλύτερη της ζωής σου μέχρι τότε. Κάτι αντίστροφο συμβαίνει από την άλλη πλευρά, που υπάρχει μια οικογένεια και πολλοί φίλοι που έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις αντιθέσεις της ζωής. Δεν φτάνουν όλες οι αγκαλιές του κόσμου για να καλύψουν το κενό. Στην περίπτωση της Εμμας, σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον υπέροχο άνθρωπο, που μου έλεγε ακριβώς αυτό: “Να ξέρεις, η Εμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανά της σε περίπτωση θανάτου επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα”. Να πω ότι στέλνω όλη μου την αγάπη, τη ζωή και τη δύναμη στη μαμά, τον μπαμπά, τα αδέρφια της; Θα είναι λίγο» ανέφερε αρχικά σε ανάρτησή της η Αναστασία Τασούλα και συνέχισε:

49342949 2304483759564055 3883610493918642176 n

«Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, στο διπλανό δωμάτιο από αυτό που ήμουν στο Ωνάσειο, μια υπέροχη γυναίκα και μητέρα, συνδεδεμένη σε δύο μηχανήματα υποστήριξης καρδιάς, περίμενε για το θαύμα της δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή. Και σε κάθε μας συνομιλία, συνάντηση και βλέμμα τής έλεγα με σιγουριά ότι θα την έχει, ότι θα ξαναδεί την οικογένειά της και θα ξανααγκαλιάσει τον μικρό της. Ακόμα και αν δεν μπορούσα να της το δώσω. Και σήμερα, την απέκτησε. Σήμερα, μέσα από τον υπερ-άδικο θάνατο της Εμμας, της δόθηκε ζωή και μαζί σε 4, 5, 6 ανθρώπους. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όλοι όσοι ζούμε μέσα από έναν θάνατο, είναι ότι τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας ή οι φίλοι σας συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας και κάθε στιγμή ζούμε για όσα δεν κατάφεραν να ζήσουν. Και ένα ευχαριστώ που δεν φτάνουν οι λέξεις να καλύψουν. Ευγνωμοσύνη!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...