Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 21ετών στην Κλοντιάνα Τσέλο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ατάκες για ψυχιατρεία, Τσιάρα, βίζιτες, όπλα και... «Espresso» από την εικαστικό στην παραληρηματική 4ωρη απολογία της

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες απολογήθηκε, χθες, η εικαστικός Κλοντιάνα Τσέλο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου οφθαλμιάτρου Γιώργου Νέου και για σειρά άλλων αδικημάτων, για τα οποία καταδικάστηκε ομόφωνα σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 21 ετών.

Με δεκάδες πισωγυρίσματα, παρακάλια να φέρουν στο δικαστήριο το παιδί της, αλλά και επικαλούμενη ακόμη και ραντεβού με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για να πάρει πίσω την κόρη της, η 50χρονη εικαστικός απολογήθηκε σε έναν μακρύ μονόλογο, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από έδρας.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες σε βάρος μου. Είμαι αθώα. Και για την πρώτη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο δηλώνω ότι βρέθηκα σε κατάσταση άμυνας. Είναι μια βαριά και εντυπωσιακή κατηγορία για μια γυναίκα σαν εμένα. Εχω ακούσει τόσα πράγματα, τόσα χρόνια, από τον Γιώργο Νέο και τους συνεργούς του. Δεν είχα λόγο να πράξω απόπειρα ανθρωποκτονίας σε έναν παρανοϊκό άνθρωπο. Αμφέβαλλα για τη νοητική του κατάσταση. Αυτά, ότι είναι οφθαλμίατρος, είναι φτιαχτά για να με πλησιάσει το μακρινό έτος 2007, με στόχευση την περιουσία μου» ξέσπασε η κατηγορουμένη.

APOLOGIA DIKASTHRIA 2

Όπως είπε στο δικαστήριο, εκείνη την ημέρα ήθελε απλώς να δει πώς είναι η κόρη της και επέμεινε ότι το θύμα στόχευε την περιουσία της. «Από το 2018 έως πρόσφατα προσπαθούσαν να με βάλουν στο ψυχιατρείο. Κάθε έξι μήνες ήθελε να έχει χαρτί ότι δεν είμαι καλά για να παίρνει τα μερίσματά μου. Δεν είχα λόγο να πυροβολήσω έναν άνθρωπο που δεν ήταν στα καλά του. Του είχα προτείνει λύσεις. Το μόνο που ήθελα ήταν να προστατεύσω το παιδί μου διά της νόμιμης οδού (σ.σ.: το οποίο είχε αποκτήσει εκτός γάμου με τον οφθαλμίατρο). Είκοσι μέρες πριν από το συμβάν τον έπαιρνα τηλέφωνο. Μου ήρθε ένα μήνυμα από τον ίδιο ότι είναι στο εξωτερικό. Φοβήθηκα ότι έχει πάρει το παιδί μου κι έχει φύγει. Πήγαινα στην Εισαγγελία Ανηλίκων για να γίνουν ενέργειες για το παιδί μου» είπε με λυγμούς.

Μάλιστα υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της. «Κάποια στιγμή δέχομαι απειλές: “Σταμάτα τις ενέργειες που κάνεις. Θα σε βάλουμε ψυχιατρείο, θα σε ξεκάνουμε με ένεση”. Εγώ δεν φοβήθηκα, γιατί λέω “μου πήραν το παιδί στο εξωτερικό, τι με νοιάζει η ζωή μου;”. Τότε σκέφτηκα να κοιμάμαι στο αμάξι μου κάτω από το σπίτι του. Λέω “εδώ δεν μπορεί να με σκοτώσει, κάτω από το σπίτι του”».

56589700 551724695235233 378762896567435264 o

Φτάνοντας στην επίμαχη ημέρα, η 50χρονη εικαστικός ισχυρίστηκε ότι είχε κοιμηθεί στο αμάξι της κάτω από το σπίτι του οφθαλμιάτρου. «Αρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησε και του λέω “θέλω να δω το παιδί μου”. Μου είπε “όχι, δεν θα το δεις”. Μου είπε να πάω από το “Υγεία” όπου παριστάνει τον γιατρό. Δεν πήγα να κάνω φασαρία. Του ζήτησα να μου γράψει μια συνταγή για να πάω στον ιατρικό σύλλογο, να δω αν είναι γιατρός. Με είπε βίζιτα και γυναίκα-αράχνη στην 5η δεκαετία της ζωής μου! Εζησα μια ζωή κρυστάλλινη για να με πει βίζιτα μετά από 40 χρόνια! Τον παρακάλεσα να δω το παιδί οπωσδήποτε. Του είπα “μ’ έχει ξεχάσει το παιδί. Θα με θυμάται;”».

Φεύγοντας από το Νοσοκομείο «Υγεία» επέστρεψε κάτω από την πολυκατοικία του οφθαλμιάτρου για να τον περιμένει. «Εχω βγει από το αμάξι και περπατάω. Εκανα βόλτες στον δρόμο. Δεν πήγα ούτε να σκοτώσω ούτε να πυροβολήσω. Μου φαίνονται τόσο αστεία αυτά. Τηλεφώνησα στην εφημερίδα “Espresso”. Οι εφημερίδες με έχουν στηρίξει ως εικαστικό. Τους είπα “θα έρθω από εκεί να δώσω μια συνέντευξη για κάποιους πίνακες”. Μου είπαν ότι δεν είναι κανένας δημοσιογράφος εκεί, γιατί έρχονται μετά τις 2. Το λέω αυτό, γιατί κάποιος που πάει να σκοτώσει δεν ειδοποιεί τις εφημερίδες. Με ποιο σκεπτικό θα πυροβολούσα και μετά θα πήγαινα να δώσω συνέντευξη;» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε περιγράφοντας τα επίμαχα λεπτά των πυροβολισμών.

«Η ώρα πέρασε και περίπου στις 3 βλέπω το αυτοκίνητό του. Περιμένω να βγουν από το αμάξι. Εχει ανοίξει την γκαραζόπορτα με το κοντρόλ. Βγήκε από το αμάξι το παιδί και ήρθε στην αγκαλιά μου. Την αγκάλιασα σφιχτά – ήταν πλέον γυναίκα! Ξαφνικά γλιστράει από την αγκαλιά μου, τρέχει προς τον δρόμο. (…) Γυρίζω το κεφάλι και με έχει σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του. Του λέω “τι βλακείες κανείς!”. Αρπάζω το όπλο – έμοιαζε με παιδικό. Εκείνος ορμάει πάνω μου. “Φέρ’ το, ηλίθια! Θα σε σκοτώσω! Πες στο παιδί να έρθει πίσω, θα σας σκοτώσω και τις δυο!”. Ημουν σε καθεστώς τρόμου. Πάνω στον διαπληκτισμό δεν ξέρω πού πήγαιναν οι σφαίρες. Δεν λειτουργούσε το μυαλό τα δευτερόλεπτα εκείνα. Είδα ότι ο Νέος είχε αίμα στο πρόσωπο» ανέφερε η Κλοντιάνα Τσέλο.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι «δασκάλεψαν» το παιδί για το τι θα πει στην Αστυνομία, αλλά και πως το θύμα φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο εκείνη την ημέρα. «Πήραν το παιδί στην πολυκατοικία. Της είπαν “πρόσεξε τι θα πεις! Ξέρεις τι σε περιμένει!”. Αυτός ήταν ταύρος, δεν καταλάβαινες ότι έχει πάθει κάτι. “Θα πεις ότι είναι μια τρελή και ήρθε να με πυροβολήσει. Θα τη βάλουμε στο ψυχιατρείο” έλεγαν στο παιδί. Ο Γιώργος Νέος πρέπει να φορούσε αλεξίσφαιρο εκείνη την ημέρα. Ο Νέος μάς σημάδεψε με το όπλο και είπε “δεν θα πάτε πουθενά”. Το παιδί φώναζε “μη σκοτώσεις τη μαμά μου! Είναι η μόνη που έχω στον κόσμο”. Αυτός αποπειράθηκε να με σκοτώσει, δεν κατάφερε να βγάλει σφαίρα».

Κλείνοντας τη μαραθώνια απολογία της η 50χρονη είπε προς τους δικαστές: «Αυτό λέγεται απολογία για το δικαστήριό σας, για εμένα είναι κατάθεση ψυχής. Δεν με νοιάζει να με καταδικάσετε, κι ας είμαι αθώα. Εμένα με νοιάζει το παιδί μου. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα η καρδιά μου».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...