Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Νεκρός 11χρονος μαθητής έπειτα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες

Το διάλειμμα των παιδιών βάφτηκε με αίμα ενώ εκτελούνταν εργασίες στο σύστημα θέρμανσης

Θλίψη και συνάμα οργή έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο, και δη στους κατοίκους των Σερρών, ο τραγικός θάνατος που βρήκε μέσα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο ένας 11χρονος μαθητής, ύστερα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Το άτυχο παιδί, μαθητής της ΣΤ’ τάξης και γιος γνωστού καρδιολόγου της πόλης, ξεκίνησε από το σπίτι του για να πάει στο ολοήμερο σχολείο και δεν επέστρεψε ποτέ. Ολα έγιναν μέσα σε μια στιγμή. Τα παιδιά είχαν διάλειμμα και, επειδή έβρεχε, ο 11χρονος και άλλοι μαθητές είχαν πάει σε υπόστεγο, σε απόσταση αναπνοής από το λεβητοστάσιο. Κανείς δάσκαλος δεν τους είπε να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς εκείνη την ώρα εκτελούνταν εργασίες στο σύστημα θέρμανσης.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στον καυστήρα πετρελαίου, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί η πόρτα του λεβητοστασίου σε απόσταση 40 μέτρων. Από το ωστικό κύμα η πόρτα και κομμάτια του τοίχου μετατράπηκαν σε φονικά όπλα, καταπλακώνοντας τον 11χρονο, ενώ χτύπησαν ακόμα δύο μικρότερους μαθητές που ήταν στο προαύλιο.

Φ1 2022 12 06T084739.543

Το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή. Τα άλλα δύο μικρότερα παιδιά, μαθητές της Α’ και της Δ’ Δημοτικού, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σερρών, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εργασίες αλλαγής του συστήματος θέρμανσης από το πετρέλαιο σε γεωθερμία ήταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο. Οι τεχνικοί δεν περίμεναν να κάνουν τις εργασίες όταν θα έφευγαν τα παιδιά και έτσι έγινε το κακό. Στο σχολείο έσπευσαν ο δήμαρχος Σερρών, αντιδήμαρχοι και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να διαπιστώσουν τι οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού.

Το σχολείο αποκλείστηκε από αστυνομικούς, ενώ ενημερώθηκε ο τοπικός εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια του μικρού μαθητή της ΣΤ’ τάξης. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των δύο άλλων μαθητών που τραυματίστηκαν από αυτό το τραγικό συμβάν. Η διερεύνηση από την Αστυνομία είναι σε εξέλιξη. Είμαστε εδώ για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας» δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Φ3 2022 12 06T084728.537

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μάς έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αργά χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας ζήτησε την άμεση διερεύνηση των ευθυνών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...