Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Το “Ολύμπια” τυλίγεται στις φλόγες

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χρήστος Σπανός: «Ήμουν παρών στη γέννηση της κόρης μου»

Ο Χρήστος Σπανός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

«Σασμός»: Η Μαρίνα απασφαλίζει κι είναι έτοιμη να καταδώσει το Μαθιό, για...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η είδηση...

Ο Μανουσάκης απλώνει «δίχτυ» στην κρατική τηλεόραση

Ο Μανούσος Μανουσάκης ξαναχτυπά στη μικρή οθόνη, αλλά όχι...

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πυροβόλησαν 16χρονο Ρομά έπειτα από καταδίωξη

Σφαίρα στο κεφάλι 16χρονου Ρομά για 20€ πετρέλαιο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος Ρομά, πατέρας ενός μικρού παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά αστυνομικών έπειτα από καταδίωξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανήλικος πυροβολήθηκε στο κεφάλι για 20 ευρώ που δεν πλήρωσε σε βενζινάδικο και ενώ οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ τον είχαν εγκλωβίσει, προκαλώντας την οργή ομοεθνών του αλλά και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, μία ημέρα πριν από την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά του επίσης αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ο 16χρονος είχε πάει σε βενζινάδικο στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη για να βάλει 20 ευρώ πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του. Οταν ο υπάλληλος του πρατηρίου τού ζήτησε τα χρήματα, εκείνος πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε.

Ο υπάλληλος ειδοποίησε την Αστυνομία και άρχισε καταδίωξη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. Στη Συμμαχική Οδό κοντά στις Φυλακές Διαβατών ο 16χρονος δέχτηκε πυρά ενώ προσπαθούσε να εμβολίσει δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ για να αποφύγει τη σύλληψη.

φ4φοντο κατω

Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε τον 16χρονο στο κεφάλι και το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε πέφτοντας σε τοιχίο. Ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Εξω από το νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν φίλοι και συγγενείς του ανηλίκου, οι οποίοι σε έξαλλη κατάσταση απειλούσαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. «Επειδή έβαλε βενζίνη, έφυγε και δεν πλήρωσε έπρεπε να τον πυροβολήσουν; Δεν ξέρουμε αν δεν είχε λεφτά, αλλά, αν δεν είχε, έπρεπε να του ρίξουν στο κεφάλι; Μπορεί να έκανε λάθος το παιδί. Τι σημαίνει αυτό; Το παιδί είναι ετοιμοθάνατο» ανέφερε συγγενής του 16χρονου.

Χθες το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Ρομά και διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το Ιπποκράτειο. Αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία διαμαρτυρίας. Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως ο 16χρονος πήγε να εμβολίσει προπορευόμενη μηχανή της ΔΙΑΣ, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών. «Η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανένα είδους ποσό» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Δεν πρόκειται για την κακιά στιγμή. Αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της Αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή, αν κρίνουμε από την προσπάθεια να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Σαμπάνη» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας το παρόμοιο περιστατικό θανάτου του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη, από τα πυρά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...