Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν και ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό

Η απόφαση δεν άρεσε στους συγκεντρωμένους Ρομά! Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση ζητούν τα «κεφάλια» τους

Στα χέρια του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο τις επόμενες ημέρες καλείται να αποφασίσει για την προφυλάκισή του ή μη, βρίσκεται πλέον η τύχη του αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης. Χθες, μετά την απολογία του ενστόλου, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν και έτσι μέχρι να αποφασίσει το συμβούλιο ο αστυνομικός τέθηκε
σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον ανήλικο στην καταδίωξη και ότι πυροβόλησε όταν έκρινε πως κινδύνευαν συνάδελφοί του.

«Ο 1ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε ότι ο εντολέας μας πρέπει να μείνει ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, διαφωνώντας με τη γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέως υπηρεσίας, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι θα έπρεπε να κρατηθεί προσωρινά» ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του αστυνομικού Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αστυνομικός έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για 50 λεπτά και μετά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδότησης. Η μεταφορά του από και προς το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, εισήλθε και εξήλθε από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων, ενώ τον συνόδευε ο
διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και η εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η διαφωνία των δικαστικών λειτουργών και η απόφαση να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο άνδρας της ΔΙΑΣ δεν ικανοποίησε τους εκατοντάδες Ρομά, που από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

«Δεν αποδέχτηκαν πολύ θετικά οι γονείς του 16χρονου Κώστα την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό του αστυνομικού» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σαμπάνης. Λίγο μετά το άκουσμα της απόφασης, ζήτησε από όλους να επικρατήσει ηρεμία και όλοι αναμένουν μια δίκαιη απόφαση από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

«Ζητάμε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε αυτό το γεγονός. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Ολοι οι Τσιγγάνοι να πάνε στα σπίτια τους, δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να κάνουμε διαμαρτυρίες. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, αλλά θα πρέπει σήμερα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την απόφαση που βγήκε ένα – ένα, που διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής,
εμείς δεν τη δεχόμαστε. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το συμβούλιο. Ζητάμε άμεσα δικαιοσύνη για να επιστρέψουν όλοι οι Τσιγγάνοι στα σπίτια τους, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Εμείς καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Πάνος Χαρίτος.

romamesa2

«Οι Τσιγγάνοι να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους, να μην έχουμε αυτά τα επεισόδια. Μέχρι στιγμής η οικογένεια και οι φίλοι για το περιστατικό που έχει γίνει αντιδρούν και θέλουν να προφυλακιστεί ο αστυνομικός. Σεβόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη, έχουμε εμπιστοσύνη» τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Βασίλειος Πάντζιος, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση δεν θα πρέπει να ξεφύγει και ότι
επιβάλλεται να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη.

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση οι Τσιγγάνοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την παρέμβαση και των ψυχραιμοτέρων, αποχώρησαν ειρηνικά. Νωρίτερα είχαν κάψει 20ευρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ κρατούσαν και φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην Εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...