Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Για ασέλγεια και κακοποίηση ανηλίκων θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο πάτερ Αντώνιος

Πόρισμα «φωτιά» για κακουργηματικές πράξεις του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και συνεργατών τους

«Βόμβα» για την «Κιβωτό του Κόσμου» αποτελεί το δεκασέλιδο πόρισμα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στα συμπεράσματα της έρευνας που διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον τρεις συνεργάτες τους.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται ότι ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβυτέρα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για άλλα τρία πρόσωπα φέρεται ότι προέκυψαν «ύποπτα» ποσά. Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, ενώ πλέον διατάχθηκε και οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στο μεταξύ, για ασέλγεια σε ανηλίκους κατά συρροή και για κακοποίηση ανηλίκων κατά συρροή αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ώρες προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στην Εισαγγελία Ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων και κυρίως από τις καταθέσεις των δύο πρώην τροφίμων της «Κιβωτού» (σ.σ.: του 15χρονου και του 19χρονου από τη δομή του Βόλου) φέρεται ότι έχουν συγκεντρωθεί επαρκή στοιχεία για να σταλεί κλήση στον ιερέα, προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για τα παραπάνω σοβαρά αδικήματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η έρευνα της Εισαγγελίας ολοκληρώθηκε και η κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις είναι πιθανόν να σταλεί ακόμη και σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τεσσάρων προσώπων για τα οποία έγιναν καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς μέσα στις δομές της «Κιβωτού». Διώξεις αναμένεται να ασκηθούν και κατά του «πρωτοπαλίκαρου» του ιερέα Πασχάλη Σ., ο οποίος έκανε κουμάντο στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα και καταγγέλλεται για κακοποιητικές συμπεριφορές, καθώς και σε βάρος της συζύγου του τελευταίου, η οποία εργαζόταν στη δομή θηλέων στην Κόνιτσα, καθώς και σε βάρος του Ιρακινού πρώην υπευθύνου όλων των παρατηρημάτων της «Κιβωτού», με το όνομα «Αναστάσης», που φέρεται, επίσης, ότι συμμετείχε σε ξυλοδαρμούς παιδιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...