Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αντόνιο Παντσέρι: Ο εγκέφαλος της οργάνωσης «δίνει» ονόματα για να πέσει στα μαλακά

Άρχισε να δίνει ονόματα

Υπό το ασφυκτικό πρέσινγκ των βελγικών διωκτικών Αρχών, ο Αντόνιο Παντσέρι έσπασε τον «νόμο της σιωπής» και άρχισε να «δίνει» ονόματα, διευθύνσεις και ποσά που έχουν λάβει οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Κατάρ-gate.

Υπό τον φόβο πως τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνονται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου έχουν ήδη «κελαηδήσει», ο άλλοτε δραστήριος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής κάρφωσε τρεις ευρωβουλευτές. Την ίδια ώρα ο «λαλίστατος» εδώ και ημέρες Φραντσέσκο Τζόρτζι, έδωσε νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την εγκληματική οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο έφταναν τα λεφτά από το Κατάρ.

Εύα Καϊλή

Ο Αντόνιο Παντσέρι, θυμίζοντας πρωταγωνιστή χολιγουντιανής ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε που συλλαμβάνεται στον τόπο του εγκλήματος και θέλει να αποφύγει μια εξοντωτική ποινή, έχει αποφασίσει να μιλήσει, με στόχο να πέσει «στα μαλακά». Σύμφωνα με τη «La Repubblica», ο Παντσέρι φέρεται ότι εμπλέκει τους ευρωβουλευτές Μαρί Αρένα και Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες και στον διάδοχό του ουσιαστικά στην Ευρωβουλή Φραντσέσκο Κοτσολίνο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Αντόνιο Παντσέρι μιλώντας στους Βέλγους εισαγγελείς για την υπόθεση φαίνεται -σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica»- να επιβεβαιώνει και τον ρόλο που είχε στην υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή ο πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Ατμούν. Ο πρεσβευτής του Μαρόκου φέρεται ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και τους Ιταλούς πολιτικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, που έχει κεντρικό ρόλο στο Κατάρ-gate, εξήγησε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ότι το… deal με τις επαφές με το Κατάρ και τους χρηματισμούς άρχισε το 2019.

kaili29149

Ο Παντσέρι έκανε αναφορά και στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του, λέγοντας ότι τα λεφτά αυτά δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο. Στο σπίτι του βρέθηκαν 700.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τα λεφτά ήταν μέσα σε επτά πακέτα, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι του. Σύμφωνα με τη «La Repubblica», οι πράκτορες έψαξαν, έβγαλαν φωτογραφίες, τοποθέτησαν τα πάντα στη θέση τους, έβαλαν κοριούς και έφυγαν. Η εφημερίδα ανέφερε ότι στα έγγραφα υπάρχει η ημερομηνία 26 Απριλίου. Αυτό, σύμφωνα με τη «La Repubblica», δείχνει ότι οι έρευνες των βελγικών Αρχών είχαν φτάσει στο… πικ τους την άνοιξη, οπότε την περίοδο εκείνη οι Αρχές ενημέρωσαν το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός άλλοτε «ζεν πρεμιέ» της Ευρωβουλής Φραντσέσκο Τζόρτζι επιβεβαίωσε τη διαδρομή των μετρητών από το Κατάρ στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την «Il Fatto Quotidiano», ο σύντροφος της Εύας Καϊλή («Mister Kaili», όπως τον γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα) μίλησε, αποκαλύπτοντας πως όσον αφορά το Κατάρ, υπήρχε ο «Αλγερινός», κάποιος με το όνομα Boudjellal, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με έναν Παλαιστίνιο στην Τουρκία, και ο οποίος με τη σειρά του τον έφερε σε επαφή με ένα άλλο άτομο στο Βέλγιο.

2488 FRANTZESKO TZOZRTZI EVA KAILI 2492022

Για τις βελγικές Αρχές, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, υπέρ του Μαρόκου ήταν και ο (σε διαθεσιμότητα πλέον) ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο, ο οποίος αντικατέστησε τον Παντσέρι. Και όπως αποκαλύπτει ο Τζόρτζι, ένα αντίστοιχο σύστημα λειτουργούσε και στην περίπτωση του Μαρόκου. «Μέσω του πρεσβευτή στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος έφερνε χρήματα κάθε τόσο, αλλά όχι σε τακτική βάση» δήλωσε στις Αρχές ο Τζόρτζι και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ποσά μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζω το συνολικό ποσό σε 50.000 ευρώ. Ερχόταν στις Βρυξέλλες ή πηγαίναμε στο Παρίσι, στο διαμέρισμά του. Οταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα, λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε γραβάτες ή ρούχα» αποκάλυψε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...