Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Εύα Καϊλή – Φραντσέσκο Τζόρτζι: Όνειρο ήταν και πάει η βίλα του ζευγαριού στο οικόπεδο της Πάρου

Η ευρωβουλευτής έχει μπει και στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας και θα ερευνηθεί ποινικά

Σφίγγει συνεχώς ο κλοιός γύρω από την ωραία της Ευρωβουλής Εύα Καϊλή, αφού με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο, το οποίο αγοράστηκε από την ίδια και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

kaili29011

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου.

Διαβάστε επίσης: Η Εύα Καϊλή προφυλακίζεται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

2479 FRANTZESKO TZOZRTZI EVA KAILI 2492022Η ίδια, μέσω του νομικού της παραστάτη στην Ελλάδα Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μελών της οικογένειάς της και του συζύγου. Η αντίδραση του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη ήταν γρήγορη μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρίες.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Αγορές ακινήτων και «μαϊμού» ενοίκια με τα μαύρα χρήματα

kaili29149

Η δέσμευση είχε κοινοποιηθεί αμέσως στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενώ, εκτός από τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, έχουν δεσμευτεί και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μιας real estate εταιρίας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία ανήκει στην ευρωβουλευτή και στον σύντροφό της.

Ωστόσο, η ευρωβουλευτής έχει μπει και στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας και θα ερευνηθεί ποινικά, με βασική προϋπόθεση πως, αν προκύψει η τέλεση αδικημάτων στην Ελλάδα, δεν θα αφορούν στα ίδια πραγματικά περιστατικά για τα οποία ήδη διώκεται στο Βέλγιο.

kaili28827

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έχει δώσει επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε σε δύο επίκουρους εισαγγελείς προκειμένου να ερευνήσουν εάν η ευρωβουλευτής έχει διαπράξει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.kaili me patera

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής, από τις βελγικές Αρχές και σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή, αλλά και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της έρευνας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...