Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Πάτερ Αντώνιος: Οι καταθέσεις «καίνε» τον ιδρυτή της «Κιβωτού»

Ανακουφισμένη η μητέρα του 19χρονου μετά την κλήση του πατέρα Αντωνίου ως υπόπτου για την ασέλγεια σε βάρος του γιου της

Ικανοποιημένη είναι η μητέρα του 19χρονου μετά την κλήση του πατέρα Αντωνίου ως υπόπτου για την ασέλγεια σε βάρος του γιου της, όταν φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

kivotos df 1

«Επιτέλους, τον κάλεσαν» δήλωσε η μητέρα του 19χρονου, η οποία περιμένει με αγωνία τη στιγμή που ο ιδρυτής της «Κιβωτού» θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις που τον καταγγέλλει το παιδί της.

«Aπό κει και πέρα, εγώ πιστεύω πολύ στη Δικαιοσύνη. Αυτό που περιμένουμε τόσο καιρό είναι να δικαιωθεί το παιδί το δικό μου, της άλλης μητέρας και όλα τα παιδιά» ανέφερε η μητέρα του 19χρονου.

KIVOTOS KOSMOU 2

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της «Κιβωτού» καλείται από τις εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή να καταθέσει ως ύποπτος για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανηλίκων που φιλοξενούνταν σε δομές της οργάνωσης.

Ο πατέρας Αντώνιος θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις και οι δύο εισαγγελείς θα κρίνουν στη συνέχεια αν στοιχειοθετείται σε βάρος του η κακουργηματική κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή.

Οπως είχε γράψει η «Espresso», η κατάθεση του 19χρονου είναι που «καίει» τον πατέρα Αντώνιο. «Σταδιακά ο ιερέας άρχισε να με χτυπάει στον ποπό με το χέρι, ενώ, όταν πηγαίναμε για μπάνιο, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου». Μάλιστα, είχε αναφερθεί σε πληθώρα ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μια από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του από τη δομή της Χίου, ο οποίος έχει επίσης καταθέσει στις Αρχές.

IMG 5404

Για τον ιερέα διερευνάται επίσης η τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδυνάμων.

Σύμφωνα με καταθέσεις, φέρεται ότι ήταν παρών σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της δομής. Μάλιστα, οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες δεν ήταν αποφάσεις του εκάστοτε υπαλλήλου της δομής, αλλά «εντολή» του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους, ως μέσο σωφρονισμού των παιδιών.

201710111256260.0262 MELINA ASLANIDOY PATER ANTONIOS 10102017

Στο πλαίσιο της έρευνας για τα περιστατικά κακοποίησης, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν καλέσει να καταθέσουν ως ύποπτοι επτά υπάλληλοι της «Κιβωτού» για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Πρόκειται για ένα πρόσωπο από τη δομή της Αθήνας, ένα ζευγάρι από δομή στα Γιάννενα και τέσσερις εργαζομένους στις δομές στην Χίο και στον Βόλο, μεταξύ των οποίων ο Ιρακινός Αναστάσης και ο Πασχάλης. Από τους επτά, οι έξι καλούνται ως ύποπτοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάμων, ενώ μία υπάλληλος καλείται να καταθέσει ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται ότι δεν μετέφερε, ως όφειλε, σε γιατρό ή νοσοκομείο παιδί που είχε τραυματιστεί.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται ότι τελέστηκαν μεταξύ 2020 και 2022. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 2019 πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα. Ομως, μετά την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα το 2019, αυτές οι πράξεις διώκονται ως πλημμελήματα…

kivotos17017

Οι οκτώ ύποπτοι αναμένεται να ζητήσουν από τις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να συντάξουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού» θα αποφασίσουν αν θα τους απαγγείλουν ποινικές διώξεις και αν θα τους παραπέμψουν σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

kivotos

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος και της Οικονομικής Αστυνομίας ως προς τα οικονομικά της «Κιβωτού».

Ως τώρα φαίνεται πως εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή και τουλάχιστον δύο συνεργάτες τους.

kivotos16974Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας για ακίνητο που αγόρασαν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αξίας 100.000 ευρώ, με μετρητά. Τα χρήματα δεν βγήκαν από προσωπικό λογαριασμό του ζευγαριού, ενώ ο φόρος μεταβίβασης πληρώθηκε από λογαριασμό της οργάνωσης…

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...