Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Φωτογραφίες-σοκ με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι με χρήματα των Καταριανών

Ντοκουμέντα που «καίνε» τους εγκεφάλους του Κατάρ-gate

Τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου από τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζει να «πυροβολεί» ο ιταλικός Τύπος, φέρνοντας καθημερινά στο προσκήνιο ντοκουμέντα που «καίνε» τους εγκεφάλους του Κατάρ-gate.

Η «La Repubblica» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες -που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ξενοδοχείου- οι οποίες δείχνουν τους Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι, τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, να κουβαλάνε βαλίτσες γεμάτες με χρήματα των Καταριανών.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, οι φωτογραφίες είναι από μια συνάντηση που είχαν λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, στο ξενοδοχείο «Steigenberger» το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές των Βρυξελλών, την Avenue Louise.

Η μοιραία συνάντηση φαίνεται πως έγινε στις 10 Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα στις 18.00, όταν η αντιπροσωπία των Καταριανών, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας της χώρας, έφτασε στο ξενοδοχείο κρατώντας μια βαλίτσα. Λίγη ώρα αργότερα την εμφάνισή τους έκαναν και οι δυο σοσιαλιστές, Παντσέρι και Τζόρτζι, κρατώντας έναν χαρτοφύλακα. Ο Τζόρτζι, μάλιστα, είχε μαζί και την 20 μηνών κόρη του σε καρότσι.

La Repubblica

Όσα ακολούθησαν εκεί, σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, παραπέμπουν σε αστυνομικό θρίλερ του Netflix. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα, όταν στο ξενοδοχείο έφτασαν τρεις μαύρες πολυτελείς Mercedes, που πάρκαραν επιδεικτικά στην είσοδο. Οι επιβάτες τους άλλωστε ήταν μέλη της διπλωματικής αποστολής του Κατάρ, ο υπουργός Εργασίας του εμιράτου και μια βαλίτσα, που, όπως φαίνεται, είχε μέσα της πολλές χιλιάδες ευρώ.

Στο ξενοδοχείο, λίγη ώρα αργότερα, έφτασε και ο Παντσέρι κρατώντας έναν χαρτοφύλακα. Μαζί του ήταν και ο σύζυγος της Εύας Καϊλή. Ο Τζόρτζι, μάλιστα, είχε μαζί και την 20 μηνών κόρη του σε καρότσι. Δύο άνδρες της αποστολής του Κατάρ που είναι εκεί τους αναγνωρίζουν, τους καλωσορίζουν και τους συνοδεύουν μέχρι τον τέταρτο όροφο. Τους περίμεναν, όπως φαίνεται…

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι στον διάδρομο του ξενοδοχείου που οδηγεί στη σουίτα του υπουργού του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, διακρίνεται ένας άλλος άνδρας (όπως όλα δείχνουν, Καταριανός), ο οποίος σέρνει μια βαλίτσα «τρόλεϊ» και ακολουθεί τον Παντσέρι. Ολα αυτά διαδραματίζονται γύρω στις 18.00. Μαζί είναι και ο Τζόρτζι. Υστερα από μισή ώρα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φεύγει από το δωμάτιο και κατεβαίνει στο χολ. Ο Τζόρτζι αφήνει το παιδί με το καρότσι σε ένα άτομο και πηγαίνει πίσω στον τέταρτο όροφο.

Επειτα από μία ώρα η συνάντηση τελειώνει. Ο Παντσέρι φεύγει από το ξενοδοχείο μαζί με τον χαρτοφύλακα που είχε. Ο χαρτοφύλακας δείχνει να έχει… παχύνει. Ο εισαγγελέας, μάλιστα, είχε κάνει έναν κόκκινο κύκλο στον χαρτοφύλακα στις φωτογραφίες από την έρευνα.

Γιατί; «Φαίνεται πιο γεμάτος» έγραφαν τα δικαστικά γραφεία των Βρυξελλών στην έρευνά τους, όπως λέει η ιταλική εφημερίδα, που θεωρεί ότι οι φωτογραφίες δείχνουν τις επαφές των Ιταλών με τους Καταριανούς και φαίνεται ότι απεικονίζουν και τις… χρηματικές συναλλαγές ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς οι πληροφορίες το θέλουν να είναι στη λίστα των πλέον αγαπημένων του Κατάρ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, την ημέρα της εθνικής εορτής του Κατάρ, οι πρεσβείες της χώρας είχαν κλείσει μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου και διοργάνωσαν εκεί ένα φαντασμαγορικό και χλιδάτο πάρτι με 300 καλεσμένους!

Από τη συγκεκριμένη συνεστίαση προς τιμήν του Κατάρ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολλά. Ωστόσο, ο βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου διαφθοράς, ο Αντόνιο Παντσέρι, δεν ήταν εκεί. Αυτό δεν ήταν έκπληξη. Οπως ανέφερε η «La Repubblica», ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής συχνά έλεγε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εμφανίζομαι». Σε εκείνο το ξενοδοχείο, όμως, φαίνεται ότι είχε εμφανιστεί σε άλλες περιπτώσεις.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...