Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Ο πατέρας Αντώνιος και τα «πρωτοπαλίκαρά του» θα δώσουν εξηγήσεις στις 9 Ιανουαρίου

Τη δική του εκδοχή για όσα καταγγέλλονται σε βάρος του καλείται να δώσει στις 9 Ιανουαρίου του 2023 ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή έχουν καλέσει τον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, αφού προέκυψαν καταθέσεις που τον τοποθετούν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της δομής, αλλά και καταθέσεις που έκαναν λόγο για δική του εντολή προκειμένου να σωφρονιστούν τα φιλοξενούμενα παιδιά. Πιθανότατα ο κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης δεν θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως και θα λάβει προθεσμία διαμέσου των συνηγόρων προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του, τις οποίες θα καταθέσει σε μεταγενέστερο χρονικό στάδιο.

Από την περασμένη εβδομάδα έχουν σταλεί κλήσεις σε ακόμη έξι πρόσωπα, στον Ιρακινό Αναστάση από τη δομή της Αθήνας, στον Πασχάλη Σ. και στη σύζυγό του από τη δομή στα Γιάννενα, ενώ προστέθηκαν ακόμη τρία πρόσωπα από δομές στον Βόλο και στη Χίο. Για σωματική κακοποίηση ερευνώνται τα υπόλοιπα πρόσωπα που καλούνται ως ύποπτοι για την υπόθεση, ενώ ένα εξ αυτών καλείται ως ύποπτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Μάλιστα, στις 9 Ιανουαρίου έχουν ήδη λάβει προθεσμία για να δώσουν εξηγήσει τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν κληθεί ως ύποπτοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ίδια ώρα, με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η έρευνα για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου». Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, έχει στα χέρια του πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα. Στα συμπεράσματα της έρευνας εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και τουλάχιστον δύο συνεργάτες.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Ειδικότερα, φέρεται ότι έχει εντοπιστεί ακίνητο το οποίο αγόρασε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αξίας 100.000 ευρώ με μετρητά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα δεν φαίνονται να εκταμιεύονται από προσωπικό λογαριασμό του ζευγαριού, ενώ ο φόρος μεταβίβασης πληρώνεται απευθείας από λογαριασμό της οργάνωσης.

Από τον έλεγχο προέκυψε επίσης ότι ένα πρόσωπο από τη δομή της Αθήνας εμφανίζεται να παίρνει μισθό 55.000 κατ’ έτος, αλλά στη συνέχεια επιστρέφει τα μισά χρήματα στην οργάνωση, κίνηση που κρίθηκε ύποπτη από τους ελεγκτές και χρήζει περαιτέρω ελέγχου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...