Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Στο κελί η «Μήδεια»

Η γυναίκα που έχει νοσηλευτεί πολλές φορές σε ψυχιατρείο δεν έπεισε ότι το αγγελούδι μπουσούλησε και έπεσε στο νερό

Αντί να κάνει γιορτούλα για τα γενέθλια του μωρού της, που χθες θα έκλεινε τον πρώτο χρόνο του στη ζωή, η 29χρονη «Μήδεια» της Βέροιας, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προσπαθεί μάταια να πείσει τον ανακριτή πως δεν είχε σκοπό να αφήσει το άτυχο αγγελούδι να πνιγεί στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα!

Στην απολογία της, η οποία διήρκεσε τρεις ώρες, η 29χρονη Ελευθερία, που σόκαρε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό πως έριξε το μωρό της στο ποτάμι και… άλλαξε τον χρόνο σε ξενοδοχείο, επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν ήθελε να πεθάνει το κοριτσάκι.

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θέλω να είχα βοηθήσει τότε το παιδί μου. Δεν το σκότωσα εγώ, δεν το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε και έπεσε στο νερό, χωρίς να το προσέξω» φέρεται ότι ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη παιδοκτόνος. Ωστόσο, δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή της. Εν συνεχεία, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε στο περιπολικό της Ασφάλειας, που την περίμενε στο υπόγειο γκαράζ του δικαστικού μεγάρου Βέροιας για να τη μεταφέρει -πιθανότατα- στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Ο ανακριτής ζήτησε να μάθει, μεταξύ άλλων, κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη μορφολογία της περιοχής, το σημείο στο οποίο βρέθηκε η 29χρονη με το βρέφος αλλά και το σημείο όπου το άφησε να πνιγεί αβοήθητο. Γι’ αυτόν τον λόγο διέταξε να συλλεχθεί κάθε διαθέσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει καρέ καρέ τις κινήσεις της προφυλακισμένης -πλέον- γυναίκας. Ο δικηγόρος της 29χρονης Αντώνης Μπιδέρης από την πλευρά του τόνισε ότι η εντολέας του αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιμένει ότι μετανιώνει μόνο για ότι άφησε αβοήθητο το βρέφος μόλις αντιλήφθηκε ότι βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα.

«Ο κύριος ανακριτής δεν πείστηκε από όσα άκουσε κατά τη διάρκεια της απολογίας και διέταξε την προσωρινή της κράτηση, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι επόμενα αιτήματα θα κριθούν στο μέλλον. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, εισφέρονταν στην ποινική δικογραφία συνεχώς αποδεικτικά στοιχεία» δήλωσε ο κ. Μπιδέρης. Σημειώνεται ότι η 29χρονη είχε νοσηλευτεί περισσότερες από 10 φορές σε ψυχιατρική κλινική, καθώς φέρεται ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, την οποία είχε διακόψει το τελευταίο διάστημα.

Λύγισαν

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του άτυχου βρέφους, σύμφωνα με την οποία η ασυνείδητη μητέρα καθόταν ατάραχη μέσα στο περιπολικό χωρίς να δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών και χωρίς να κάνει ερωτήσεις! Αντίθετα, οι αστυνομικοί ένιωσαν μεγάλη ταραχή όταν βρήκαν το μωρό νεκρό: «Σοκαριστήκαμε, αλλά… έπρεπε να γίνει η δουλειά, να βγει από το νερό, να ησυχάσει η ψυχή του. Ολοι πατεράδες είμαστε. Εγώ έχω μωρό στην ηλικία του, 13 μηνών…» είπε ο μάρτυρας.

Αλλά και ο οδηγός ταξί που παρέλαβε την 29χρονη από το φράγμα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισήμανε ότι δεν διέκρινε σημάδια ταραχής στην προφυλακισμένη -πλέον- γυναίκα. «Δεν ήξερα τίποτα, με δρομολόγησε το κέντρο. Στο φράγμα. Πήγα, ήταν η κοπέλα, μπήκε στο πίσω κάθισμα, την πήγα στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Δεν μου είπε τίποτα απολύτως. Κανονική κούρσα, όπως παίρνει ο κόσμος ένα ταξί. Δεν ήξερα τίποτα και με κάλεσαν στην Ασφάλεια. Εκεί ρώτησα και μου είπαν “είναι η κοπέλα που μετέφερες, σκότωσε το παιδί της”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λέων: «Το μωρό ήταν ζωντανό όταν το έριξε στο ποτάμι»

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στο άψυχο κορμάκι τού σχεδόν ενός έτους βρέφους, το οποίο πνίγηκε στον Αλιάκμονα, ανέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων (φωτό), τονίζοντας πως το άτυχο αγγελούδι ήταν ζωντανό όταν η μητέρα του το έριξε στα παγωμένα νερά του ποταμού.

mideia2
Γρηγόρης Λέων

Ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως τα ευρήματα της νεκροψίας φανερώνουν πνιγμό εντός ύδατος. «Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε ο γνωστός ιατροδικαστής, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να δούμε αν οι κακώσεις στο σώμα του βρέφους ήταν μεταθανάτιες. «Αυτό που έχει αξία σε μια τέτοια υπόθεση είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προθανατικές κακώσεις» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «έτσι όπως ξετυλίγεται η όλη ιστορία είναι απαραίτητη και μια ψυχιατρική εκτίμηση της 29χρονης μητέρας».

Στη «Μήδεια» της Βέροιας αναφέρθηκε και η δικηγόρος του πατέρα του βρέφους, που χθες θα γινόταν ενός έτους, λέγοντας ότι ο εντολέας της δεν γνώριζε για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 29χρονη, με την οποία είχε συνάψει εφήμερη ερωτική σχέση. «Αν το ξέραμε, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και διαφορετικά… Δεν τη γνώριζε καλά καλά. Εβλεπε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, με κυκλοθυμική διάθεση. Οταν γεννήθηκε το παιδί, έγινε τεστ DNA και προέκυψε ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας» ανέφερε η Σοφία Ζεϊμπέκη, καταλήγοντας ότι ο εντολέας της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...