Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Άλυτο μυστήριο ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου

Στο μικροσκόπιο των ιατροδικαστών οι συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου

Την ώρα που το πανελλήνιο παραμένει μουδιασμένο από τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που του στέρησε τη ζωή, καθώς οι ιατροδικαστές δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Αν και έκριναν ότι αιτία θανάτου είναι το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, οι ιατροδικαστές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν αυτό προκλήθηκε κατά την πτώση του όταν λιποθύμησε στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου ή αν οφείλεται σε βαριά χτυπήματα κατά τη διάρκεια αγώνα σπάρινγκ που είχε δώσει ο Βασίλης Τόπαλος με 20χρονο συναθλητή του λίγη ώρα νωρίτερα.

Σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος εξέτασε το άψυχο κορμί του άτυχου αθλητή, ανέφερε ότι η πρώτη αξονική στην οποία υπεβλήθη δείχνει κάποια ευρήματα. Ομως θα απαιτηθούν λίγες ημέρες ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
Παράλληλα, από αστυνομικούς ελήφθησαν μαρτυρικές καταθέσεις από τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, συναθλητές του Βασίλη Τόπαλου, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος πυγμάχος που φέρεται ότι τον αντιμετώπισε λίγο πριν πάει στα αποδυτήρια και πέσει σε κώμα. Αν και ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος ήταν παρών στην προπόνηση, επιμένει ότι επρόκειτο για ατύχημα, η γιαγιά του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο εγγονός της να λιποθύμησε λόγω της υπερπροσπάθειας με τον μεγαλόσωμο συναθλητή του.

Παρέμβαση αντιεισαγγελέα

«Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών» δήλωσε στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, επισημαίνοντας πως ο εγγονός της ήταν σε διαφορετική κατηγορία αθλητών. Για την υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου υπήρξε παρέμβαση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ζήτησε την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών που διενεργείται ήδη από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα.

Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εξετάσεων, η ιατροδικαστική εξέταση και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, που θα κρίνει αν εμπλέκονται συγκεκριμένα πρόσωπα στις συνθήκες θανάτου του άτυχου 16χρονου Ελληνα πρωταθλητή πυγμαχίας. Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Τόπαλος προπονούνταν στις 16 Δεκεμβρίου σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στις τουαλέτες προκειμένου να ρίξει νερό στο πρόσωπό του.

Λίγο αργότερα, ένας συναθλητής του τον βρήκε λιπόθυμο στις τουαλέτες. Από την πτώση φαίνεται πως χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως οδηγήθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, οπότε άφησε την τελευταία του πνοή. Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου 16χρονου πυγμάχου θα τελεστεί σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο στις 14.00. Θα ακολουθήσει το ύστατο «χαίρε» στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...