Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

«Γροθιές» του εισαγγελέα για τον Τόπαλο

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 16χρνου πυγμάχου

Απαντήσεις σε μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα αναζητούν μέσα στην οδύνη τους οι συγγενείς, οι συναθλητές και οι φίλοι του πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στις 16 Δεκεμβρίου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και «έσβησε» στο Τζάνειο Νοσοκομείο στις 2 Ιανουαρίου, έπειτα από 17 ημέρες νοσηλείας!

Οι έρευνες των Αρχών που έχουν αναλάβει να «φωτίσουν» τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης εστιάζουν στα πρόσωπα που το μοιραίο πρωινό βρίσκονταν στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες όσων διαδραματίστηκαν πάνω στο ρινγκ, ως τη στιγμή που ο άτυχος Βασίλης εγκατέλειψε για να πάρει ανάσες, όντας καταπονημένος από τα συνεχή σπάρινγκ. Τα κύρια ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι με πόσους αθλητές έκανε σπάρινγκ ο 16χρονος και ποια ήταν η ένταση των χτυπημάτων.

Πληροφορίες θέλουν τον νεαρό αθλητή να πυγμάχησε με επτά πολύ δυνατούς αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Γεωργιανός με την εμπειρία των 200 αγώνων. Μάλιστα, μάρτυρες φέρεται ότι κατέθεσαν στην Αστυνομία πως οι πυγμάχοι αντάλλαξαν δυνατά χτυπήματα, παρόλο που ο ομοσπονδιακός προπονητής του 16χρονου Αρτούρ Μικαελιάν είχε δώσει εντολή να ρίξουν την ένταση ως την Πρωτοχρονιά. «Εγινε σπάρινγκ και ο μικρός δέχθηκε πολλές γροθιές!» φέρεται ότι κατέθεσε ένας εξ αυτών.

vasilis topalos protathlitis europis

Οπως αναφέρουν άνθρωποι που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το άθλημα, ο Βασίλης Τόπαλος πήγε στη σχολή στον Ταύρο συνοδευόμενος από τον πατέρα του και χωρίς τον προπονητή του, παρόλο που σε κανέναν πυγμαχικό χώρο δεν επιτρέπεται οι ανήλικοι αθλητές να προπονούνται χωρίς τους δασκάλους τους. Οι ίδιοι τονίζουν πως έπρεπε να ενημερωθεί η ομοσπονδία της Πυγμαχίας και ότι θα έπρεπε να υπάρχει στον χώρο διαθέσιμος γιατρός.

Γιατρός και διαιτητής

«Οταν γίνεται ο εκπαιδευτικός αγώνας, το σπάρινγκ, πραγματικά πρέπει να υπάρχουν γιατρός και διαιτητής…» επισήμανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Μάκης Κολέθρας. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επιτόπιας αυτοψίας στο γυμναστήριο, όπου κατέρρευσε ο 16χρονος, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, που διεξάγουν τις έρευνες με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών, διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό. Ωστόσο, ελήφθησαν ένορκες καταθέσεις από παρευρισκόμενους, γιατρούς, καθώς και από πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του θανόντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του αδικοχαμένου πρωταθλητή πυγμαχίας έχει καταθέσει στις Αρχές πως για τον θάνατο του γιου του ευθύνεται «η κακιά στιγμή», καθώς ο 16χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά την προπόνηση και λιποθύμησε μέσα στο μπάνιο του γυμναστηρίου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον νιπτήρα. Αντίθετα, η γιαγιά του 16χρονου είχε επιρρίψει εμμέσως ευθύνες στους διοργανωτές των αγώνων σπάρινγκ, λέγοντας πως έβαλαν τον εγγονό της να πυγμαχήσει «με έναν 20χρονο, κάπου στα 70 κιλά, ενώ το δικό μας παιδί ήταν 60 κιλά και 16 ετών», όπως είπε.

Κατά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο 16χρονος Βασίλης, ο οποίος διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τζάνειο, έφερε οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δεξί ημισφαίριο του κεφαλιού του, που, σύμφωνα με τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα, πιθανότατα δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν από την πτώση στο γυμναστήριο. Πλέον, όμως, μένει να αποδειχτεί αν οι αγώνες σπάρινγκ ευθύνονται για την κατάρρευση του νεαρού αγοριού, που για πολλούς αποτελούσε τη μεγάλη «ελπίδα» της πυγμαχίας, ή αν «ενεργοποίησαν» ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...