«Η ευθύνη είναι του προπονητή» – Ο Αντώνης Γιαννούλας άφησε αιχμές για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου

Τι απάντησε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου για τη μοιραία μέρα

Αιχμές σε βάρος του προπονητή του Βασίλη Τόπαλου αφήνει ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Αντώνης Γιαννούλας για το τι συνέβη στο γυμναστήριο λίγο πριν λιποθυμήσει και χάσει τη ζωή του ο 16χρονος αθλητής.

«Επειδή ακούγεται συνέχεια η επίβλεψη του πατέρα, ότι πήγε το παιδί και έκανε προπόνηση εκεί. Αυτό ισχύει. Κάθε πατέρας μπορεί να παίρνει τον γιο του και να τον βλέπει ως άτρωτο πρωταθλητή Ευρώπης, και το πήγε σε έναν χώρο γυμναστηρίου να κάνει προπόνηση. Από τη στιγμή που τον παραδίδεις στον προπονητή, και συγκεκριμένα στον κ. Γιδάκο, ο υπεύθυνος της προπόνησης και του στιλ που θα ακολουθήσει είναι ο προπονητής, όχι ο πατέρας» τόνισε ο ολυμπιονίκης Αντώνης Γιαννούλας, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Ως προς τον όρο «σπάρινγκ» (εικονική μάχη), διευκρίνισε πως πυγμαχούν δύο πυγμάχοι στην ίδια κατηγορία, στα ίδια κιλά, συνήθως και στην ίδια ηλικία. «Είναι ένα στιλ προπόνησης στο οποίο βλέπουμε τα καθαρά χτυπήματα, τα reflex του πυγμάχου, την ταχύτητα, την ταχυδύναμη και πολλά άλλα πράγματα. Ο προπονητής καθοδηγεί, όταν βλέπει ότι η κατάσταση ξεφεύγει, παρεμβαίνει και τους λέει να χαλαρώσουν» επισήμανε ο κ. Γιαννούλας.

Καταγγέλλει δε ότι η Ομοσπονδία Πυγμαχίας ενημερώθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό του πρωταθλητή ένα 24ωρο αργότερα. «Υπάρχει παιδί που χτυπάει, μπαίνει στην Εντατική και κάνει επέμβαση και δεν ενημερώνεται κανείς; Πότε θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι; Δεν είναι κάποιος τυχαίος αθλητής, είναι πρωταθλητής Ευρώπης» διερωτήθηκε. Σοβαρές αιχμές αφήνει ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας σε βάρος του προπονητή του 16χρονου.

«Υπάρχουν ασάφειες στα λεγόμενα του προπονητή του 16χρονου, του κ. Γιδάκου. (…) Αυτοί που γνωρίζουν είναι ο πατέρας, οι 20 αθλητές που ήταν μέσα, ο προπονητής και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Δεν πιστεύω ότι έγινε σπάρινγκ, πιστεύω ότι έγινε τεχνική. Η τεχνική είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το σπάρινγκ, γιατί για τεχνική μπορώ να πάρω έναν πιο βαρύτερο και να το κάνω» κατέληξε.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο προπονητής και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Νίκος Γιδάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν έγινε σπάρινγκ. Ως προς τον ρόλο Γεωργιανού αθλητή, υποστήριξε πως δεν έχει τέτοιο αθλητή στο γυμναστήριό του.

Για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το αιμάτωμα στον 16χρονο ο κ. Γιδάκος είπε πως δεν πιστεύει να προκλήθηκαν από την πυγμαχία. Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επισήμανε, μιλώντας στο Open, πως «το αιμάτωμα δημιουργήθηκε ώρα πριν. Συνεπώς η αιτία πρέπει να μεταφερθεί πριν από τη λιποθυμία. Θεωρώ ότι η πτώση του δεν είναι η αιτία».

Ας σημειωθεί πως για τα αίτια της τραγωδίας αστυνομικοί έχουν λάβει μέχρι στιγμής 20 καταθέσεις από πρόσωπα «κλειδιά», ενώ φως στην υπόθεση θα ρίξουν οι εργαστηριακές εξετάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...

SOS στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Έκλεισαν την παραλία για το ξενοδοχείο «φάντασμα» στην Αλθέα

Θέση για τις παρανομίες που αφορούν το ξενοδοχείο-φάντασμα της...

Έλενα Παπαρίζου: Τι συμβαίνει με την υγεία της τραγουδίστριας;

Η Έλενα Παπαρίζου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να διακόψει τις εμφανίσεις της με τον Τάκη Ζαχαράτο στο NOX.

Αγνώριστη στο πλατό: Η Κουλουκάκου με λευκά μαλλιά και no make-up – Πάγωσε η Σκορδά

Σε μια εμφάνιση που δεν πέρασε απαρατήρητη, η Αντιγόνη...

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...