Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Μετά το χαμό της μητέρας μου, ο ερχομός της κόρης...

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο στην πρόβα...

«Ο Γιατρός»: Βλέποντας την Κέλλυ και τον Γρηγόρη να έχουν έρθει κοντά,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός».Βλέποντας την Κέλλυ...

Νίνα Λοτσάρη: «Τρώω ό,τι θέλω απλά τρώω λίγο»

Η Νίνα Λοτσάρη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Θοδωρής Μαραντίνης: «Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που...

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε μια συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή...

Συγκλονίζει Χρήστος Τριάντης: «Ο Βασίλης Τόπαλος δέχτηκε σωματική κακοποίηση»

Ανοιχτό το σενάριο ανθρωποκτονίας από πρόθεση πίσω από τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Μεγάλες ανατροπές αναμένονται στην έρευνα για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος διερευνά το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο!

Ταυτόχρονα, είναι σε πλήρη εξέλιξη και η αστυνομική έρευνα, καθώς στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ γίνεται «παρέλαση» από άτομα που δίνουν καταθέσεις. Ηδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταθέσει έως τώρα τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσά τους και όσοι βρίσκονταν στο γυμναστήριο, προκειμένου να «ζωντανέψει» η εικόνα από τη μοιραία προπόνηση της 16ης Δεκεμβρίου, όταν κατέρρευσε ο πρωταθλητής Ευρώπης: τι είδους προπόνηση έκανε, με ποιους πυγμάχησε, με πόση ένταση και εάν τηρήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο.

Επίσης, στη ΓΑΔΑ θα κληθούν και άτομα που έχουν ήδη καταθέσει, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις. Η ολοκλήρωση των καταθέσεων θα συμπέσει και με τα αποτελέσματα που αναμένονται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Επίσης, αναμένεται από τις Αρχές και η έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος επισκέφτηκε τον πυγμάχο κατά τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ, όταν ήταν σε κώμα και λίγο προτού εκπνεύσει.

Διώξεις

Ο φάκελος με όλα τα στοιχεία θα παραδοθεί προς το τέλος της εβδομάδας στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν και σε βάρος ποιου θα ασκηθούν διώξεις. Η υπόθεση έχει για την ώρα πολλά θολά σημεία, αν και το δεδομένο είναι πως ο Βασίλης Τόπαλος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση κινητικής ενέργειας. Αυτό, σύμφωνα με το κυρίαρχο σενάριο, εξηγείται από την πτώση του αθλητή στις τουαλέτες, όπου πήγε μετά την προπόνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης, μιλώντας στη «Δίκη στο Open», είπε για το τραγικό περιστατικό: «Δεν γίνεται για τον πρώτο πρωταθλητή Ευρώπης να ενημερώνεται η ομοσπονδία μετά από μιάμιση ημέρα. Μετά μάθαμε ότι λιποθύμησε στο μπάνιο. Ενημερώθηκα ότι το χτύπημα από την πτώση στην τουαλέτα δεν ήταν τόσο απλό. Είχαμε στη συνέχεια ενημέρωση ότι είχε πολλαπλά κατάγματα και μας είπαν οι γιατροί ότι ούτε από τροχαία δεν μας φέρνουν τέτοια χτυπήματα. Η δήλωση της γιαγιάς αναφέρει ότι ο αντίπαλός του στο σπάρινγκ ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος και 10 κιλά βαρύτερος. Επικοινώνησα με τον κ. Αυγενάκη, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και καταθέσαμε μήνυση για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση» είπε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Πυγμαχίας Χρήστος Τριάντης στην ίδια εκπομπή έδωσε μια άλλη παράμετρο: «Ο Βασίλης δέχτηκε μια σωματική κακοποίηση που δεν θα άντεχε ούτε ενήλικας. Εκανε πάνω από 20 αγώνες και δεν ξέρουμε πόσα σπάρινγκ σε επτά μήνες. Αυτό είναι σωματική κακοποίηση». Ανοίγοντας κι άλλο τη… βεντάλια των ευθυνών, συμπλήρωσε ότι ύστερα από τέτοια επιβάρυνση οι αθλητές πρέπει να κάνουν εξετάσεις, κάτι που δεν έγινε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Η Δούκισσα και η trans εγγονή της!

Γεννήθηκε αγόρι, επέλεξε να είναι κορίτσι και ωραία καλλιτέχνιδα....

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...