Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καλλιόπη Χάσκα: H ανερχόμενη ηθοποιός συμμετέχει σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή

Η «Μεταξία» της «Μάγισσας» γίνεται «Ιουλιέτα», με «Ρωμαίο» από...

Αράχοβα: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για την κακοποίηση του χάσκι...

Με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών από την κακοποίηση του...

Σημεία και τέρατα στην αμαρτωλή Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Λευκωσίας

Σείεται η Εκκλησία της Κύπρου με τον «Ρασπούτιν» ηγούμενο...

Το «ARROYO mini concerts» έρχεται τον Απρίλιο στο θέατρο Arroyo

Το “ARROYO mini concerts” είναι μια νέα διοργάνωση που...

Γιώργος Ζαχόπουλος: Ο Έλληνας Πικάσο της πίτσας

Πώς βρέθηκε από απένταρος να γίνει διάσημος για τα... έργα του

Ο Γιώργος Ζαχόπουλος έχει χαράξει το δικό του success story, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που ζωγραφίζει επάνω σε πίτσα, κάνοντας τη μικρή πόλη της Γερμανίας Neukirchen-Vluyn, που βρίσκεται κοντά στο Düsseldorf, διάσημη σε όλη τη χώρα λόγω της πίτσας που αποτελεί «πίνακα ζωγραφικής»!

picaso 1

  • Aπό τον Βαγγέλη Καράλη

Ο Καβαλιώτης pizza maker βρέθηκε στη Γερμανία πριν από εννέα χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του, καθώς «δεν είχε χρήματα ούτε για τσιγάρα», όπως αναφέρει στην «Εspresso», σήμερα όμως έχει καταφέρει να γίνει διάσημος μέσα από τη μοναδική του πατέντα, ζωγραφίζοντας επάνω σε πίτσες!

picaso 3

Μιλώντας για το πώς εμπνεύστηκε τη ζωγραφική επάνω σε πίτσα, μας λέει χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία εννέα χρόνια ζωγραφίζω επάνω στην πίτσα με φυτική μελάνι, είναι βρώσιμη 100% και τη χρησιμοποιούν και στη ζαχαροπλαστική».

Η πατέντα

«Η ιδέα μού ήρθε όταν στο μαγαζί όπου δουλεύω ήρθε ένα παιδάκι με την οικογένειά του και άρχισε να ζωγραφίζει επάνω στην πίτσα με τους μαρκαδόρους του. Οι γονείς του το μάλωσαν και επειδή το είδα αυτό, μου ήρθε η ιδέα για τη ζωγραφική επάνω σε πίτσα. Είμαι αυτοδίδαχτος σε αυτό και ο μοναδικός που το κάνει στον κόσμο. Ερχονται από πόλεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα μακριά για να δοκιμάσουν τις πίτσες μου και να δουν τα σχέδιά μου», και συνεχίζει την εξομολόγησή του μιλώντας για τα σχέδια που κάνει επάνω σε πίτσα: «Ζωγραφίζω τα πάντα. Από ζώα, ήρωες κόμικς, λουλούδια, σήματα από διάφορες μάρκες κ.τ.λ. Το πιο ιδιαίτερο σχέδιο, όμως, που έχω ζωγραφίσει είναι το τελευταίο που έκανα και απεικονίζει μια γυναίκα. Είναι φυσικό πρόσωπο και πρόκειται για μια γυναίκα που αγαπώ πολύ!»

picaso 4

Ομως ο δρόμος δεν ήταν «στρωμένος με ροδοπέταλα» για τον Γιώργο, καθώς βρέθηκε σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, που τον ανάγκασε να αφήσει την όμορφη πόλη της Μακεδονίας, την Καβάλα, και να μεταναστεύσει στη Γερμανία: «Πριν έρθω στη Γερμανία έκανα τα πάντα από δουλειές, ζώντας στην Καβάλα. Σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε beach bar, περνούσα δορυφορικές κεραίες, έκανα τα πάντα! Δουλειές του ποδαριού, που λέμε».

Ούτε για… τσιγάρα

«Εφτασε μια περίοδος της ζωής μου που ήμουν τελείως άφραγκος, δεν είχα χρήματα ούτε για τσιγάρα. Μίλησα τότε με έναν καλό φίλο που άνοιξε το μαγαζί που δουλεύω τώρα και μου πρότεινε να πάω Γερμανία για δουλειά. Δεν είχα άλλη επιλογή και έτσι και το έκανα. Δεν είχα καμία σχέση με τη μαγειρική και με τις ζύμες, και στην αρχή έκανα τα πάντα στο μαγαζί, από σερβιτόρος, λάντζα, μέχρι και καθαριότητες. Οταν είχα λίγο ελεύθερο χρόνο παρακολουθούσα αυτόν που έφτιαχνε τις πίτσες και έτσι άρχισα δειλά δειλά να το δοκιμάζω να φτιάχνω κι εγώ, μέχρι που κατάλαβα ότι το έχω πολύ και πήρα προαγωγή σε pizza maker

picaso 2

Kλείνοντας ο δημοφιλής πλέον pizza maker μιλάει για τα επόμενα σχέδιά του, που είναι να ανοίξει το δικό του μαγαζί με ζωγραφισμένες πίτσες στη χώρα μας: «Το όνειρό μου είναι να ανοίξω δικό μου μαγαζί αποκλειστικά με πίτσες που θα έχουν ζωγραφιές και θέλω να το ανοίξω στην Ελλάδα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καβάλα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ – Κέιτ

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...