Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Στήριγμα στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού η αδελφή της Δαλακλίδου

«Μισή σπιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου;»

Σε τεταμένο κλίμα άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Αρη Αλκη Καμπανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, σε ενέδρα από χούλιγκαν στου Χαριλάου.

alkis
Άλκης Καμπανός

Στη θέα των δολοφόνων του παιδιού της η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή δεν συγκράτησε τον θυμό της και τους επιτέθηκε φραστικά. Την ίδια ώρα ο πατέρας του Αλκη ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και έμοιαζε με «φάντασμα» του παλιού εαυτού του.

pateras 1
Ο πατέρας του Αλκη

Προτού καλά καλά αρχίσει η δίκη διεκόπη για τις 23 Ιανουαρίου, λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν κάποιοι εκ των δικηγόρων. Εκτός από την επόμενη δικάσιμο, κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων ως τον προσεχή Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και 11 τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι 12 κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 12 νεαροί, ηλικίας 21 έως 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού, και άλλα αδικήματα. Ολοι θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα ως τον προσεχή Αύγουστο, όταν αναμένεται να λήξει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους, και θα εκπροσωπηθούν από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους.

katigoroumenoi 1

Παρά την οδύνη τους για τον χαμό του αγαπημένου τους, οι γονείς του άτυχου φοιτητή έδωσαν το «παρών» στο δικαστήριο, με την ελπίδα να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού τους. Η μητέρα του Αλκη, βλέποντας έναν από τους κατηγορουμένους να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα, δεν συγκράτησε τη συγκίνησή της και του φώναξε με τρεμάμενη φωνή «μισή σπιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου;» Εν συνεχεία, όταν μπήκε ο νεαρός που φέρεται ότι κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα στον 19χρονο με ένα δρεπάνι, η χαροκαμένη μητέρα ξέσπασε ρωτώντας τον με έντονο ύφος: «Πού είναι τώρα το δρεπάνι;»

katigoroumenos 2

Αντιμέτωποι στο δικαστήριο θα βρεθούν ο Αλέξης Κούγιας και ο Απόστολος Λύτρας, οι οποίοι έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» από άλλες υποθέσεις και είχαν έρθει πρόσφατα σε σφοδρή αντιπαράθεση. «Η ιατροδικαστική έκθεση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων, ώστε να χάσει τη ζωή του το αείμνηστο παιδί. Συγκεκριμένα, πολτοποίηση στο κεφάλι του από σίδερα, από ξύλα, αλλά και ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ και δρεπάνια. Δώδεκα κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μην παραδέχεται ότι έχει πραγματοποιήσει έστω κι ένα χτύπημα» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την οικογένεια του Αλκη Καμπανού.

katigoroumenos 3

Ο Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορουμένους, επισήμανε ότι το κατηγορητήριο δεν θα διευρυνθεί, όπως είχε ζητήσει ο αντίδικός του. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε προηγούμενο στάδιο. Δεν μπορεί το δικαστήριο από μόνο του να προσθέσει επιπλέον κατηγορίες» τόνισε ο ποινικολόγος.

katigoroumenos 4

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια. Από νωρίς χθες το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο οπαδοί του Αρη που χειροκρότησαν τους γονείς του Αλκη και αποδοκίμασαν τους κατηγορουμένους. Μία ημέρα νωρίτερα ομάδα περίπου 50 «θερμοκέφαλων» νεαρών είχε βρεθεί έξω από τις Φυλακές Διαβατών και φώναξε συνθήματα συμπαράστασης στους κρατουμένους!

katigoroumenos 5

Στήριγμα η αδελφή της Δαλακλίδου

Στο πλευρό της μητέρας και του πατέρα του Αλκη Καμπανού βρέθηκε χθες η αδελφή της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, η οποία βιάστηκε και κάηκε ζωντανή από τον 37χρονο Χρήστο Παπάζογλου κάτω από το σπίτι της, στην Ξάνθη, στις 27 Δεκεμβρίου του 2012.

Ηταν λίγο πριν από τις 9.00 όταν η Ελένη Δαλακλίδου και η μητέρα του Αλκη έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου άρχισε η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου φοιτητή. «Ξέρω πώς είναι, γι’ αυτό είμαι εδώ» ανέφερε συγκινημένη η Ελένη Δαλακλίδου, η οποία έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του 19χρονου φιλάθλου του Αρη.

mana
Η μητέρα του Αλκη Καμπανού με την αδελφή της Ζωής Δαλακλίδου

Η ίδια συμφώνησε με τη δήλωση της μητέρας του Αλκη πως «τα ισόβια πρέπει να γίνουν ισόβια», τονίζοντας «αυτό θέλουμε, έχουν γίνει τόσα και τόσα εγκλήματα». Μετά τη διακοπή της δίκης για τις 23 Ιανουαρίου, οι δύο γυναίκες έφυγαν από το δικαστικό μέγαρο πιασμένες χέρι χέρι, δείχνοντας ακόμα μία φορά ότι σκοπεύουν να πορευτούν μαζί σε αυτή τη δοκιμασία.

Τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012 η άτυχη Ζωή Δαλακλίδου επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της στην Ξάνθη. Τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της τής επιτέθηκε ο 27χρονος -τότε- Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην περιοχή, και τη βίασε, ενώ παράλληλα την κακοποίησε με βάναυσο τρόπο.

Στη συνέχεια, προτού η όμορφη Ζωή αφήσει την τελευταία της πνοή από τις πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο αδίστακτος δολοφόνος την περιέλουσε με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά!

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδελφός της κοπέλας είχαν κατέβει για να σβήσουν τη φωτιά, δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...