Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Διαζύγιο-βόμβα του Παπαδάκη με την Αναστασοπούλου!

Στον ΑΝΤ1... μεν, χωρίς τον Γιώργο Παπαδάκη δε! Διαζύγιο-βόμβα...

Καντάδα από τον Κραουνάκη

«Καλημέρα, όμορφη Κεφαλλονιά» τραγουδάει με την ξεχωριστή φωνή του...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Συγκλονιστική αποκάλυψη μητέρας νεαρής ασθενούς που εκμεταλλεύτηκε ο ψευδογιατρός

Αγνοια στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για τη δράση και τις καταδίκες του κομπογιαννίτη

Ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα στόματα ανθρώπων που έπεσαν οι ίδιοι ή συγγενείς τους θύματα του ψευτογιατρού Διονύση Τριανταφύλλου, ο οποίος υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, και αποκαλύπτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση του 66χρονου κομπογιαννίτη και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του!

Ο Γερμανός συνέταιρος

Ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής, ο οποίος πουλούσε σε… τιμή χρυσού ενέσεις βλαστοκυττάρων, που αποδείχτηκε ότι περιείχαν νερό, στέλνοντας στον άλλο κόσμο τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, συστηνόταν στα θύματά του ως νευρολόγος, ενώ δεν δίσταζε να τους βάζει λόγια για να συνεχίσουν να παίρνουν τα δήθεν θαυματουργά φάρμακά του.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε η μητέρα μιας ασθενούς του ψευτογιατρού, η οποία πίστεψε στις ψεύτικες διαβεβαιώσεις του ότι θα θεραπευτεί με σκευάσματα με αμινοξέα (πεπτίδια). «Ξεκινήσαμε την υποτιθέμενη θεραπεία και 3-4 μήνες μετά της έκοψε και τα φάρμακα τα συμβατικά που έπαιρνε, με αποτέλεσμα το παιδί να χειροτερεύει συνέχεια.

Και εκεί ήρθαμε σε διαμάχη. Εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αυτός έβαζε λόγια στο παιδί μου ότι εγώ δεν θέλω να συνεχίσω τη θεραπεία γιατί είναι ακριβή, και γινόταν στο σπίτι ένας πανικός» τόνισε η καταγγέλλουσα, λέγοντας πως γνώρισε τυχαία τον 66χρονο: «Μία κυρία είχε επισκεφθεί έναν γιατρό, ο οποίος ήταν γνωστός μου και του είπε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε αυτήν τη θεραπεία και έγινε τελείως καλά.

Ο γιατρός καλή τη πίστει και θεωρώντας ότι μπορεί να βοηθήσει και ξέροντας το πρόβλημα του παιδιού μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “ήρθε μία κυρία και μου είπε αυτό” και μου έδωσε το τηλέφωνό της. Επικοινώνησα μαζί της και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο κύριος αυτός, ο οποίος είπε ότι δεν είναι βαριά η κατάσταση της κόρης μου και ότι είναι από τις εύκολες περιπτώσεις, που θα γίνει γρήγορα καλά». Σύμφωνα με την ίδια, ο 66χρονος έπεισε την κόρη της να ταξιδέψει με δικά της έξοδα στη Γερμανία, όπου ο ίδιος και ο συνεργός του της χορήγησαν δήθεν πεπτίδια και βλαστοκύτταρα.

«Το κάθε πεπτίδιο στοίχιζε 200 ευρώ και 100 ευρώ ένα άλλο, μικρό, το οποίο ήταν -και καλά- για τους νευρώνες. Τα βλαστοκύτταρα, 25.000 ευρώ. Το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι. Το παιδί, όμως, δεν ήθελε να σταματήσει τη θεραπεία, γιατί πίστευε ότι θα γίνει καλά. Περάσαμε έναν γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί να κλαίει, να χειροτερεύει συνέχεια και να κοιμάται 20 ώρες το 24ωρο» είπε η καταγγέλλουσα. Οπως κατέληξε, ο ψευτογιατρός κατάφερε με δόλια μέσα να αποσπάσει από την οικογένειά της το ποσό των 135.000 ευρώ!

Η κόρη ενός ασθενούς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή με τον καημό ότι ο άνθρωπος που τον εξαπάτησε συνεχίζει απτόητος τη δράση του, είπε ότι ο πατέρας της, ο οποίος διαγνώστηκε το 2008 με νόσο του κατώτερου κινητικού νευρώνα, ξόδεψε περίπου 30.000 ευρώ για τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες του ψευτογιατρού. «Τον είχε επισκεφθεί (τον 66χρονο) δυο τρεις φορές στο ιατρείο του και, στη συνέχεια, προμηθευόταν στη Χίο, μέσω μεταφορικής, τα φιαλίδια με τα πεπτίδια» είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Ηταν η πίκρα του και το παράπονό του. Από τη μία γιατί τον είχε καταβάλει η ασθένεια και ψυχικά και από την άλλη γιατί αυτός ο άνθρωπος παρέμενε ελεύθερος για όλο το κακό που είχε προκαλέσει».

Τι δηλώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος Πέτρος Λυμπερίδης

Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

«Ο σύλλογος θα εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα για το μέλος του, που φτάνει και στη διαγραφή, και θα σταθεί δίπλα στα θύματά του, εάν αποδειχτούν όσα του καταλογίζονται» λέει στην «Espresso» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης αναφορικά με την υπόθεση του 66χρονου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο!

proedros
Ο Πέτρος Λυμπερίδης

Μάλιστα, μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκάλεσε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θα αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του, το οποίο θα καθορίσει τόσο τη δημόσια εικόνα του όσο και την κίνησή του απέναντι σε μέλη του που δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Καμία, όμως, επίσημη καταγγελία για τη δράση του Διονύση Τριανταφύλλου δεν έχει φτάσει έως αυτή τη στιγμή στα γραφεία του συλλόγου και στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε από τις αστυνομικές Αρχές ούτε από την εισαγγελία, όπως μας δηλώνει ο κύριος Λυμπερίδης, ενώ ο ΠΣΦ απέστειλε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 ερώτημα στην αρμόδια εισαγγελία –με την παραγγελία να ενημερωθεί– για τη φημολογούμενη παράνομη δράση του μέλους του.

«Ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής είναι μέλος μας από το 2010, καθώς είναι παλιός απόφοιτος των ΚΑΤΕΕ και το 2007 με τη δημιουργία του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ (ν. 3599/2007) υποχρεώθηκαν όλοι οι φυσικοθεραπευτές να εγγραφούν στα μητρώα του ΠΣΦ. Και έως αυτή τη στιγμή ο ΠΣΦ δεν έχει επίσημη καταγγελία από κανέναν Ελληνα πολίτη και παρ’ όλο που, όπως ακούμε, υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του, που έπρεπε τα δικαστήρια της χώρας να κοινοποιήσουν στον ΠΣΦ, δεν κοινοποίησαν καμία απόφαση τέτοιου είδους» λέει ο πρόεδρος και συνεχίζει:

«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αντιμετώπισε την περίπτωση αυτή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθώς από την πρώτη ημέρα που έσκασε η υπόθεση και πήρε δημοσιότητα στα ΜΜΕ ζήτησε από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και την Αρχή Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος να αποσταλούν τα στοιχεία του φερόμενου ως φυσικοθεραπευτή, ζητώντας παράλληλα και στοιχεία του πιθανού κατηγορητηρίου για να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες».

Οι μέθοδοι

«Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να διαδίδεται στα ΜΜΕ ότι ένα μέλος του ΠΣΦ, που είναι επαγγελματίας υγείας, εκμεταλλεύεται τη θέση του για να προωθεί μη ενδεδειγμένες μεθόδους, σε συνεργασία με κάποιον γιατρό της Γερμανίας, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος και οι μέθοδοί του να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Οι φυσικοθεραπευτές στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη είναι επαγγελματίες της υγείας, με αγάπη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, που φροντίζουν για την πρόληψη και την προαγωγή της δημόσιας υγείας».

Σε σχετικό ερώτημά μας για το πώς θα κινηθεί ο ΠΣΦ απέναντι στο μέλος του, ο κύριος Λυμπερίδης απάντησε: «Ο σύλλογος έχει υποχρεώσεις, όταν εμφανίζονται φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες του επαγγέλματος, αλλά και όταν τα μέλη του παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας που είναι σε ισχύ. Συγκαλεί τα πειθαρχικά του όργανα και εφαρμόζει όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Ο,τι δικαιοδοσία δίνει ο νόμος θα την εξαντλήσουμε.

farmako 2
Μερικά από τα σκευάσματα που χορηγούσε στα θύματά του

Αν πραγματικά ισχύουν και αποδειχτούν στα δικαστήρια οι κατηγορίες εναντίον του μέλους του ΠΣΦ, αυτό που νιώθει το φυσικοθεραπευτικό σώμα και ιδίως η διοίκηση είναι ένα εντονότερο χρέος απέναντι στον συνάνθρωπό μας, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός στο μέλλον και βέβαια θα πρέπει να αγκαλιάσουμε τα θύματα και τους συγγενείς τους και να τους συμπαρασταθούμε. Οι φυσικοθεραπευτές οφείλουν να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος. Και οι ασθενείς έχουν την υποχρέωση να διαπιστώνουν την ιδιότητα του φυσικοθεραπευτή, έχοντας το δικαίωμα να απευθύνονται στον ΠΣΦ, αν ο φυσικοθεραπευτής τούς προτείνει μεθόδους που μπορεί να τους φαίνονται μη αποδεκτές. Είναι γεγονός ότι φαινόμενα κακής πρακτικής και δεν είναι αποδεκτά και είναι καταδικαστέα».

Θεραπείες στη βασίλισσα Ελισάβετ και χολιγουντιανοί πελάτες

Δεν έχει όρια το θράσος του ψευτογιατρού Διονύση Τριανταφύλλου, ο οποίος δεν δίσταζε να συστήνεται στους ασθενείς του στη Γερμανία ως Dr. Denis, ενώ έφτασε να ισχυριστεί ότι ο 72χρονος συνεργός του είχε κάνει στο παρελθόν θεραπείες στη… βασίλισσα Ελισάβετ!

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, ο Γερμανός γενικός ιατρός, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του 66χρονου ψευτογιατρού, παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος. Φέρεται μάλιστα ότι είχε υποδεχθεί δεκάδες ασθενείς του φυσικοθεραπευτή από την Ελλάδα για να υποβληθούν σε δήθεν εξειδικευμένες εξετάσεις και τους προέτρεπε να ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες του επικίνδυνου κομπογιαννίτη.

Ενδεικτικά είναι όσα αποκάλυψε στις Αρχές ο ιδιοκτήτης κλινικής στην πόλη Ostfildern, σύμφωνα με τον οποίο μεταξύ του 2014 και του 2017 ο συγκεκριμένος γιατρός παρέπεμψε 17 Ελληνες για άσκοπες εξετάσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις ετικέτες των δήθεν θαυματουργών φιαλιδίων, τα οποία χρυσοπλήρωναν τα θύματα του φυσικοθεραπευτή, αναγραφόταν μια ιστοσελίδα που παρέπεμπε στο ιατρείο του Γερμανού γιατρού, ο οποίος μένει πλέον μόνιμα σε ιδιόκτητο κτήμα στο Κέιπ Τάουν.

Στο μεταξύ, σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο 66χρονος ψευτογιατρός έφτασε να πει σε συγγενή ασθενούς του ότι μέσα σε δύο χρόνια η κοπέλα «θα είναι και πάλι όπως τη γέννησε η μαμά της». Μάλιστα, για να πείσει την οικογένεια να ταξιδέψει για εξετάσεις στη Στουτγάρδη ανέφερε ότι ο Γερμανός συνεργός του έκανε παρόμοιες θεραπείες στη… βασίλισσα Ελισάβετ και είχε πελάτες ακόμα και στο Χόλιγουντ!

Την ίδια δικαιολογία φέρεται ότι είχε προβάλει όταν ο 72χρονος γενικός ιατρός αρνήθηκε να εξετάσει μια ασθενή στο ιατρείο του, παρότι είχε ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία. Οπως δικαιολογήθηκε, ο συνεργός του θα πετούσε την επόμενη ημέρα για Καλιφόρνια προκειμένου να συναντήσει ασθενείς του που ήταν… δημοφιλείς ηθοποιοί.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...